Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tehetséges diák: Fokhagy-manóval nyert rajzpályázatot Péter

Makó - Mezőgazdasági gépésznek tanul miközben tehetséges rajzos a Makói Oktatási Központ Galamb tagintézményének kilencedikes diákja. Tehetséges diák rovatunkban ezúttal Kis-Kenéz Pétert mutatjuk be, aki nemrégiben egy országos rajzpályázatot nyert meg.
Még alig telt el egy félév az első tanévéből, máris sikert ért el egy országos rajzversenyen Kis-Kenéz Péter. Az „Így lesz kerek a világ! Ember és természet harmóniában…" elnevezésű pályázatra készített festménye elnyerte a zsűri tetszését, és első díjat kapott. A pályázók feladata az volt, hogy egy olyan képet alkossanak, amelyen bemutatják a hozzájuk közeli vidék terményeit, méghozzá optimista szellemben. Péter városunk híres növényét, a fokhagymát ábrázolta. Lefestett kis figuráját még névvel is ellátta: Fokhagy-manó.

Kis-Kenéz Péter Fokhagy-manóval nyert rajzpályázatot.
Kis-Kenéz Péter Fokhagy-manóval nyert rajzpályázatot.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak. 

A mosolygó hagymára házakat festett, de a Napot és a Holdat is megjelenítette, ezzel jelképezve a teljességet. A pályázatra való bekerüléshez egy előzetes ismeretanyag alapján kitöltött totó volt szükséges, amit Péter remekül teljesített. Sőt, munkájához egy rövid szöveget is csatolnia kellett, mely a kínai fokhagyma importálásának okaira kereste a választ. A diák karácsony után értesült remek eredményéről, tanárnőjének is csak óvatosan súgta meg a nagy hírt egyik rajzórájukon. Hadár Lászlóné, pedagógus boldogan fogadta az eredményt, ugyanis most felfedezett tanítványa eddig még nem készített pályamunkát. – Nagy öröm volt ez a családban is, hiszen még sosem értem el eredményt semmiben – mondja szerényen Peti. Az elismeréshez ajándékcsomag társult; biolekvárokat, könyveket, madáretetőt kapott, utóbbit már ki is helyezte.

A díjnyertes pályamunka.
A díjnyertes pályamunka.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Érdekes, hogy a fiú most a festészetben alkotott nagyot, holott a szabad kézi rajzolásban jobbnak érzi magát. A rajzolást, azon belül is az ábrázoló geometriát a jövőben is használnia kell majd, hiszen mezőgazdasági gépésznek tanul, ahol elvárás a szakrajzok készítése. Peti szabadidejében is szívesen rajzol, főként kamionokat, ugyanis édesapja kamionsofőrként dolgozik. Hatására a későbbiekben ő is erre a pályára szeretne lépni. A kamasz számára fontos a család mint érték. Nagyapja rendkívül közel állt hozzá, hisz ő terelte a gépészet irányába, és tőle tanulta meg a szorgalmat. Édesanyja szintén tehetséges rajzos, akivel gyakran beszélgetnek egy-egy elkészített munkájáról, sőt jó tanácsokkal is ellátja anya a fiát. A családtól kapott értékeket házi munkával hálálja meg szüleinek.

Peti számára az alkotás nyugalmat ad, és sikerén felbuzdulva a jövőben is készít pályaműveket. Egyedül csak azt sajnálja, hogy az elküldött képeit nem mindig kapja vissza, ezért nem tudja eltenni azokat emlékbe.

Olvasóink írták

 • 3. makovaros 2013. február 17. 16:26
  „Gratulálok.”
 • 2. makoilakos86 2013. február 15. 14:39
  „"Peti számára az alkotás nyugalmat ad, és sikerén felbuzdulva a jövőben is készít pályaműveket. Egyedül csak azt sajnálja, hogy az elküldött képeit nem mindig kapja vissza, ezért nem tudja eltenni azokat emlékbe."
  Azért remélem lefényképezi mielőtt elküldi , így valamilyen szinten megmarad a munkája... :)
  Gratulálok én is, ritka az olyan fiatal aki a művészet ezen ágát is képviseli. További Sok sikert”
 • 1. makovaros 2013. február 15. 11:19
  „Gratulálok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szökőkutakon is kénytelen spórolni Makó

A szépszámú szökőkút üzemeltetésén is igyekszik spórolni Makó, méghozzá oly módon, hogy ezeket az önkormányzat átadja a Kommunális Nonprofit Kft.-nek. Tovább olvasom