Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Tehetséges diákok: Vincze Fanninak a közösség erőt ad

Tehetséges diákok sorozatunkban most Vincze Fannit, a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium végzősét mutatjuk be. Fanni kitűnő tanuló, szereti a nyelveket, és több közösség aktív tagja.
Vincze Fanni tizenkettedikes gimnazista a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumban. Az elmúlt tanévben minden tárgyból jeleskedett, hisz szorgalmával kitűnő bizonyítványt szerzett, emellett kiválóan beszéli az angolt. Nemrégiben az előrehozott érettségi mellett középfokú nyelvvizsgát tett le, de franciuából is alapfokú nyelvvizsgára készül. Szerencsés, mert tavaly külföldön is gyakorolhatta a nyelveket. A nemzetközi Comenius pályázat kapcsán társaival Lengyelországban és Bulgáriában jártak, ahol a toleranciáról tartottak esszét idegen nyelven, valamint bemutatták a magyar kultúrát. Az út alatt Fanni bolgár és lengyel fiatalokkal kommunikált idegen nyelven, így még külföldi kapcsolatokra is szert tett.

Vincze Fanni végzős gimnazista a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumban
Vincze Fanni végzős gimnazista a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumban

Fanni a nyelvek mellett kedveli a történelmet: osztályával részt vettek az Audiovizuális emlékgyűjtés programban, amely során a budapesti Terror Házának készítettek dokumentumfilmeket II. világháborús és ’56-os történetekről. – Én riporterként vettem részt a munkában, és megható érzés volt hallgatni a nagyszülők, ismerősök háborús emlékeit – meséli Fanni. Hozzátette, az interjúk során valódi képet kapott a történelemről, hisz olyasmiket is megtudott, amik nincsenek benne a könyvekben.

A SZIGNUM utolsó éves diákja több közösségi munkában vett részt. Hetedikesként alapító tagja volt az Iskolai Diákbizottságnak. Gyermekkorától kezdve a maroslelei Rozmaring együttesben néptáncol, velük is több országban megfordult már. A diáklány számára a közösség éltető erőt jelent; a táncosokat és osztálytársait egyaránt barátainak tartja. Fanni az iskolának él, már most sajnálja, hogy tavasszal el kell hagynia. A tánc mellet pedig szeret olvasni, főként Jane Austen világa ragadja meg.

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak.
Osztályával korábban a szeretetszolgálat jegyében fáradtságos munkát végeztek. Egy éven át gondoztak időseket, gyerekeket, takarítottak templomot, ültettek virágokat. Fanni egy óvódás csoporttal foglalkozott, ami nagy hatással volt rá. – Ekkor döntöttem el, hogy a munkám során emberekkel szeretnék foglalkozni, ezért védőnő vagy gyógytornász szeretnék lenni – mesél határozott elképzeléseiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű Makón a színházbérlet

Hálás és színházszerető közönség a makói: a Hollósy Kornélia-bérlet előadásaira tavaly szinte csak előre megváltott bérletjeggyel lehetett bejutni. Tovább olvasom