Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Tízből kilencet nyertek a makói női kézisek

Makó - A makói női kézilabdás lányok tíz mérkőzésből csupán egyszer kaptak ki az ősszel, így jó pozícióból várhatják a tavaszi folytatást. A csapat edzője, Baunok Bernadett sem elégedetlen.
A tavalyi kézilabda bajnokságban a megyei csapatok (Kistelek, KSZSE, Makó) uralták szorosan egy-két pontos eltéréssel az NB II-es tabellát, ahol bajnokveréssel végül a Kisteleknek sikerült a második helyen végeznie, míg a KSZSE és az MNKSE azonos ponttal osztozhatott a harmadik és a negyedik helyen. Ebben az évben viszont a makói lányok már az első mérkőzésükön parádés győzelmet arattak, a tavalyi aranyérmes Abonyi KC ellen.

A csapat megköszöni a szurkolók bíztatásást.
A csapat megköszöni a szurkolók bíztatásást.

Az elmúlt évhez képest jelentősen átalakultak az NB II-es csoportbeosztások: míg a tavalyi évben harmadik helyen végző KSZSE az NB/I B-ben folytatta a pontvadászatot, addig a 2012-ben győztes Abonnyal és az ezüstérmes Kistelekkel ismét találkozhattak a főleg csak makói játékosokból álló Maros parti kézilabdások.

Az átalakítással „régi ismerősökkel" is újra megmérkőztek a lányok, mint például a Szarvas, a Túrkeve, a Gyula, a Lajosmizse, a Szeghalom, de voltak olyan csapatok is melyekkel még nem találkoztak a pályán.
A megyei bajnokságot nyerő Hódmezővásárhelyi LKC, vagy a felsőbb osztályú egyesületek második csapatai az Orosházi NKC II., és a Békéscsabai ENK II. is az NB II. Dél- Keleti csoportjába kapott besorolást.

Az őszi szezonban az elmúlt évekhez hasonlóan ugyancsak jól teljesítenek a megyei csapatok, ahol jelenleg a MNKSE és Gyulai SE azonos pontszámmal uralják a mezőnyt. A makóiak tíz mérkőzésből csupán egyszer kaptak ki, akkor is mindössze egy góllal a Szarvas otthonában.

Baunok Bernadett arcára sűrűn csaltak mosolyt játékosai teljesítményükkel.
Baunok Bernadett arcára sűrűn csaltak mosolyt játékosai teljesítményükkel.
- Úgy kezdtük a bajnokságot, hogy szeretnénk az első öt hely valamelyikén végezni, így a bajnokság elején nem fogadtam volna arra, hogy az ősszel megszerezhető 20 pontból 18-at sikerül elérnünk – kezdte a beszélgetést Baunok Bernadett, a Contitech-Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület edzője.

- A megyei csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani, minden idegenbeli mérkőzésen sokkal többet kell tenni a győzelemért, de talán a hazai Hódmezővásárhely és a Szarvason játszott mérkőzéstől tartottam a legjobban, mert ezeken nem tudtunk teljes kerettel kiállni. A legemlékezetesebb mérkőzés szintén a Hódmezővásárhely elleni volt, ott leggólerősebb játékosunkat nélkülözve léptünk pályára. Nagyon örülünk, hogy hazai mérkőzéseinken ismét remek a hangulat, amit a szurkolóink teremtenek, mert jó hatással van a játékosokra, és természetesen rám is, ez sokat segít nekünk a kritikus szakaszokban - jelentette ki a tréner.

- Ugyan több esetben is hátráltatta felkészülésünket betegség, sérülés, iskolai vagy munkahelyi elfoglaltságok, és ezekből adódóan voltak mérkőzések, amikor meghatározó játékosok nélkül léptünk pályára, de egy évek óta együtt játszó keretünk van, akik a pályán kívül is jó baráti kapcsolatot ápolnak egymással, ez pedig nagy előnyt jelent a pályán. Játékosaimnak figyelemre méltó a mérkőzésekhez való hozzáállásuk, győzni akarásuk. Célunk továbbra is az első öt hely valamelyikén végezni, mivel nem lehet tudni, hogy mit hoz a tavaszi szezon. Már most lehet hallani, hogy több csapat komoly igazolásokat tervez - magyarázta az edző.

Erdei Erika a felnőtt csapat kapitánya legemlékezetesebb mérkőzésének a Gyula elleni viadalt tartja, ahol meglepően könnyed játékkal sikerült győzniük. - Koncentrált védekezés és határozott támadójáték jellemezte a mérkőzést, ezért nekem a Gyula elleni meccsünk volt a legemlékezetesebb. Sikeresnek ítélem a szezont, mert a felkészülésünkhöz nem a legjobb feltételeket biztosították, ennek ellenére csak egy vereséggel zártuk a szezont. Szűk kerettel dolgozunk, ezért meg kell becsülni azt az eredményt, amit elértünk - vélte.

A tavaszi szezonban nagyon nehéz bajnoki menetelésre számít, hiszen a csapatok zöme a bajnokesélyesek egyikét szeretné megverni. - Nagyon fontos, hogy újra érezzük a szurkolók szeretetét, nyolcadik emberként jelen vannak a pályán, és egyben kötelességet is jelent számunkra, hiszen nem csak magunkért, hanem értük is kell játszanunk - mondta Erdei Erika.

A felnőttek mellett a fiatalabbak is eredményesen, a második helyen zárták az évet és többen a felnőtt csapatban is jó teljesítménnyel segítették az eredmények alakulását. A csapat célja a 2013. február harmadik hetében kezdődő tavaszi szezonban továbbra is az első öt hely valamelyikének megszerzése lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanádpalota és Maroslele is kapott 2-2 milliót

Csanádpalota és Maroslele is az 52 település között van, amelyeknek a Belügyminisztérium értékelése szerint kiváló szakmai színvonalú volt az idei közmunkaprogramjuk. Mindkét önkormányzat kapott 2 millió forint jutalmat. Tovább olvasom