Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Tombol a nyár a makói Minimax kölyökstrandon

Makó - Beach Party várja számtalan új játékkal mindazokat, akik ezen a héten kilátogatnak a makói Hagymatikum Fürdőbe, a Minimax kölyökstrandra – amely ezzel a héttel véget is ér. A szervezők ígérete szerint azonban a nyár végéig folytatódik a buli, más programokkal.
A Minimax kölyökstrand folyton vidám játékmestere, a Nosza Joe-ként helyi hírnévre szert tett Berki József tegnap – mint kollégáitól megtudtuk – szabadságon volt. Nem kis meglepetésünkre azonban már délelőtt felbukkant a Hagymatikum Fürdőben, és beszállt a játékba, sőt a nevezetes Nosza-táncot is ő celebrálta az élménymedence partján. Úgy látszik, olyan jó az e heti programkínálat, hogy a szabadságnál, a pihenésnél is többet ér...

A kölyökstrand most érkezett el a záróhéthez, már csak vasárnapig élvezhetik kicsik és nagyok az itteni játékokat. Most egy héten át Beach Partyt tartanak az élménymedence mellett, azaz csupa olyan dolgot lehet kipróbálni, ami a tengerparti nyárra emlékeztet. Van például egy szörfrobot, amely a szörfdeszka mozgását utánozza a hullámzó tengeren – nem könnyű megmaradni rajta! Van aztán egy logikai és ügyességi feladat. Egy folyót utánzó szőnyegen kell farönköket és pallókat áthelyezni úgy, hogy az ember ne essen a vízbe, a krokodilok közé... És persze cápára is lehet vadászni: egy szörfdeszkán állva falra festett ragadozók szájába kell betalálni a labdákkal. Nekünk viszont a francia Riviérát idéző klasszikus játék, a pétanque tetszett a legjobban. Ebben a homokos fövenyen egy apró, piros labdához kell a lehető legközelebb dobni a fémgolyókat úgy, hogy a labdát eltalálni nem szabad, a másik golyóit viszont el lehet ütni a közeléből.

Minimax beach party Makón. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Ha már Nosza Joe a szabadságát is a Minimax kölyökstrandon tölti, ezúttal tőle kérdeztük meg, melyik a kedvenc játéka. Neki a családi röplabdapálya tetszett a legjobban, amely azonban más, mint egy hagyományos röplabdapálya: nemcsak egy háló választja ketté a felfújható elemekből álló pályát, de a két végén kosár is van, ráadásul a játékosokat egy rugalmas kötél rögzíti a falhoz – a felfújt alsó részen viszont ugrálni is lehet. S hogyha mindez még mindig nem hangzott elég bonyolultan: az animátorok időről időre egy vödör vizet is rálocsolnak, hogy ne legyen forró, no meg hogy csússzon!

Olvasóink írták

 • 17. pog 2012. augusztus 09. 09:23
  „26 köszi..de itt az internetes újságot nem frissítik ú cikkekkel..vagy ennyire nem történik a város életében semmi..”
 • 16. isias 2012. augusztus 08. 09:14
  „2.pog!Nem vártak az elbocsátásokkal szeptemberig.....”
 • 15. pog 2012. augusztus 07. 09:18
  „3. nagyon közel állsz a "fagyis edényhez"”
 • 14. Francois 2012. augusztus 07. 06:39
  „13. 3évesférfi 2012.08.06. 22:00
  Mekkora bakot lőttél, még véletlen se én vagyok plébánoska! Bár a véleményem hasonló! De elvből nem szólok ehhez a fürdő témához!Vicc az egész, majd ha igaz tényeket közöl valaki" ami sose lesz" majd írok, addig elég arra elsétálni és megnézni! Ezek a cikkek fizetett hirdetések! Ismerek olyan embert aki egy szál gatyában átment a sajtóhoz hogy jöjjön át az újságíró mielőtt baromságokat ír! :) Fürdő NO COMENT!”
 • 13. 3évesférfi 2012. augusztus 06. 22:00
  „10. plebanoska: Szevasz, Francois. Jó látni, hogy egyetértesz saját magaddal.”
 • 12. Vándor2 2012. augusztus 06. 21:09
  „Ekkora kánikulában nem egészséges a tűző napon pörögni,főleg úgy hogy egy szem természetes árnyék sincs a fürdőben..Szerintem az emelkedő számú bőrrákról mindenki hallott...”
 • 11. 3évesférfi 2012. augusztus 06. 20:49
  „9. SzaboImkác: Áruld mér el, melyik az új név, Majom úr.”
 • 10. plebanoska 2012. augusztus 06. 20:48
  „T.9. SzaboImkác ! Teljesen igazad van, én naponta járok a hivatalba dolgozni, egyszer se láttam még tömeget!!!!! Szerintem ezek is összevágott képek! Kicsit unalmas már ez a fürdő, itt mindenkit hülyének néznek, az emberek a szemüknek hisznek nem a sajtó vakításának!
  A hivatali bérbeírások, meg főleg nevetségesek!”
 • 9. SzaboImkác 2012. augusztus 06. 19:48
  „Hiába, napról napra új nick nevek! :) Nagyon átlátszó ez gyerekek! :D Kicsit már röhögök rajtatok!”
 • 8. dmonlájn 2012. augusztus 06. 19:37
  „4. OkosLajos 2012.08.06. 13:11

  Minimaxot otthon is lehet nézni, ráadásul magyarul... azért kár kifizetni a fürdőbelépőt!”
 • 7. Lombardo 2012. augusztus 06. 19:18
  „Pontosan 3évesférfi. Nem fognak. Ma voltunk a lányommal, nagyon élveztünk a fürdőt. Kit érdekel, milyen nyelven megy a Minimax? Azt otthon is nézheti a gyermek. Fürödjön, ugráljon, barátkozzon a fürdőben! Az a játékmester srác viszont - habár engem kicsit irritált - tényleg hihetetlen energiával nyomja a hülyeséget, nem semmi. Ha a gyerekek még megtanítják egymást a saját nyelvükre játék közben, az már csak a hab a tortán.”
 • 6. 3évesférfi 2012. augusztus 06. 15:39
  „Nem érdemeltek ti semmit. Dagasszátok csak a sarat, sose másztok ki belőle.”
 • 5. SzaboImkác 2012. augusztus 06. 15:03
  „Azért nem olyan nagy ez a tömeg! De ha ki van fizetve írni kell róla, még ha nem is fedi a valóságot! :) :D
  2. pog 2012.08.06. 10:07 Igazad van!”
 • 4. OkosLajos 2012. augusztus 06. 13:11
  „Persze..és közben románul megy a Minimaxon a mese...Hiába szólnak a szülők, hogy :Figyi, kapcsold már át magyarra..neeem..hallgassák csak a gyerekeink románul..hadd tanuljanak, mi?
  Arról nem is beszélve, hogy úgy megszaporodtak a húgyúti megbetegedések, mióta ide jár ez a sok igénytelen, hogy alig győzik őket ellátni az SZTK-ban. Úgyhogy ha jót akartok magatoknak, meg a gyerekeiteknek, ne vigyétek ide őket pancsolni.
  Én szótam.”
 • 3. 3évesférfi 2012. augusztus 06. 12:53
  „2. pog: Ha a rosszindulat fájna, ordítanál.”
 • 2. pog 2012. augusztus 06. 10:07
  „Látom igyekszik a vezetőség..kell a bevétel...remélem nem ez a vezetőség szervezi a jövő évi programokat...itt kérdezném, hogy igaz-e ,hogy sok fürdő dolgozót küldenek el szeptemberben....”
 • 1. mátka 2012. augusztus 06. 08:50
  „Szörfdeszka a medence mellett, cápa akármi a medence mellett,farönkök a medence mellett.....és pétanque .....fantáziaszegény az,hogy ott vannak a medencék és mellé terveznek minden ilyesmit. A strand, a medencéitől és az abban folyó eseményektől jó..Persze ha ezt adják csupán az embereknek...azt is megköszönik. De mindent a parton bemutatni,ami a vízre való.Hát......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 millióval tartozik az állam Nagylaknak

Hiába nyert jogerősen pert az állam ellen Nagylak - a 2004-ben épült állatitató telke után járt volna pénz az önkormányzatnak. Tovább olvasom