Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Tovább nyomoznak a vízmű ügyében

Makó- Május 23-áig meghosszabbították a nyomozás határidejét a Makó-térségi Víziközmű Kft. ügyében.
Hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen elkövető ellen folyik a vizsgálat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett. Az ügyről rendszeresen beszámoltunk lapunkban (2015. december 2.: Tovább keresik a hűtlen kezelőt).

Tavaly május 22-én közölte Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, hogy feljelentést tesz. Az önkormányzat új vezetése úgy találta, a város és a környező községek ivóvíz- és csatornaszolgáltató vállalatánál 2011 és 2013 között túl nagy összeget fizettek ki jutalomként és prémiumként, és több feladatot is a munkatársak által alapított vállalkozásoknak szerveztek ki.

A kft. korábbi ügyvezetője, Medgyesi Pál a vádakra reagálva azt mondta, úgy vezette a vállalatot, ahogy a taggyűlés döntései megszabták, nem voltak törvénytelen, indokolatlan kifizetések, és csak olyan munkákat szerveztek ki, amelyeket úgy gazdaságosabban lehetett elvégezni.

A polgármester feljelentése az ügyészségen belül négy állomáson járt, míg eljutott a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészséghez. Egyszer már meghosszabbították a nyomozás határidejét, ez február 23-án, kedden járt le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors és biztonságos az új bicikliút

Gyors és biztonságos az új bicikliút
Népszerű és biztonságos a Csanádpalotát Köveggyel összekötő kerékpárút - tapasztaltuk, amikor kipróbáltuk. Tovább olvasom