Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Új gazdára talált Cézár

Nem kellett elaltatni, sőt már új gazdához is került az a makói staffordshire terrier, amelyik szilveszterkor megtámadott egy földön fekvő embert. A hódmezővásárhelyi Juhász Gyulának már volt ilyen kutyája, ért a fajtához.
– Egyáltalán nem félek tőle. Barátságos, nyugodt kutya, gyorsan összebarátkoztunk – ezt mondta a karanténból szombaton szabadult makói staffordshire terrier, Cézár új gazdája, a 29 esztendős hódmezővásárhelyi Juhász Gyula. A kutyát, mint megírtuk, azért kellett a gyepmesteri telepen karanténba helyezni és megfigyelni, mert szilveszterkor egy földön fekvő emberre támadt, megharapta a fülét és az arcát  (2015. január 8.: Cézár elaltatása ellen küzd az állatvédő). 
 
Happy end a gyepmesteri telepen: Tornóczky Anita, Juhász Gyula és Cézár is boldog. Fotó: DM
Happy end a gyepmesteri telepen: Tornóczky Anita, Juhász Gyula és Cézár is boldog. Fotó: DM


A kéthetes karantén szombaton járt le, és a hatósági állatorvos úgy döntött, a kétéves, vörös-fehér színű kutya életben maradhat. Erdei Barbara, aki állatvédőként felkarolta Cézár ügyét, úgy döntött, hogy a kéttucatnyi, az ország más-más helyéről jelentkező gazdijelölt közül azé legyen, aki elsőként jelezte, hogy szívesen hazavinné. Így került a vásárhelyi hegesztőhöz. Mint mondta, ez azért is jó döntés, mert így könnyű lesz a kutya sorsát nyomon követni. Juhász Gyulának volt már hasonló kutyája, ért hozzá. Cézár a kertes háznál odabent lakik, csak akkor van kint, ha ő nincs otthon. A négylábúval egyébként meg is lepte magát a születésnapjára, ami éppen szombaton volt. 

Az átadáskor a gyepmesteri telepen ott volt Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség Alapítvány ügyvezető igazgatója, Medgyessy Péter exkormányfő nevelt lánya, tévériporter is, aki az örökbefogadás hivatalos ügyeit segít intézni. Cézár egyelőre papíron az alapítvány tulajdona – akkor lesz végleg Juhász Gyuláé, ha a kutyatámadás kapcsán súlyos testi sértés miatt indított nyomozás lezárult.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemes lesz az ambrózfalvi óvoda

Év végén 20 millió forint fejlesztési támogatásban részesült Ambrózfalva a kormánytól. Tovább olvasom