Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Új helyen az okmányiroda

A régi, folyosó végi helyiségekből rendezett körülmények közé költözhetett a makói okmányiroda. Az összes szolgáltatást egyetlen helyiségben vehetik igénybe a polgárok, így rövidül az ügyintézés ideje is.
A korábbinál sokkal rendezettebb körülmények fogadják a kistérségből jövő ügyfeleket Fotó: Szabó Imre
Egy több mint tizennégymillió forintos beruházás eredményeképp a hét elejétől új helyiségben fogadhatja a makói kistérség közel ötvenezer lehetséges ügyfelét a város polgármesteri hivatalában működő okmányiroda. Makón az ügyintézésre hosszú évtizedeken keresztül a földszinti folyosó végén, a házasságkötő terem mögötti szobákban került sor. Ortutay Miklóstól, Makó aljegyzőjétől megtudtuk: a helyiségcserére többek között a falak vizesedése adott okot, de fontos szempont volt, hogy az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva olyan helyiségbe helyezzék át a hivatal működését, ami könnyen elérhető és esztétikus. Így adódott a megoldás: korábban a Tourinformnak és a Makói Fejlesztési Kht.-nak otthont adó szobákat kell felújítani az iroda számára, hiszen a helyiségek megüresedtek. A felújításhoz és az átalakításhoz a Makói Kistérség Többcélú Társulása nyert forrást tavaly a Belügyminisztérium pályázatán. A beruházás a határidőre – e hét elejére – sikeresen befejeződött, a bútorokat és a Belügyminisztérium által biztosított technikai apparátust sikeresen átköltöztették, így már minden ügyfelüket fogadják.

Az aljegyző arról is beszámolt, hogy a renoválásra szánt összegből mintegy tizenegymillió forintért alászigetelték a helyiségeket. A beruházás részeként új burkolatot kaptak a szobák és korszerű, energiatakarékos világítással is felszerelték az új irodát.

Az átalakítás részeként immár teljesen akadálymentesítették a hivatalt, a mosdókat és a mellékhelyiségeket. Működik a kerekes székkel közlekedők könnyebb bejutását lehetővé tevő lépcsőlift is. A kicsik körében népszerű játszóház is tovább működik és aki úgy szeretné, a tévészobában várakozhat, míg sorra kerül.

A megújult hivatalban várhatóan csökken majd a várakozási idő is, hiszen minden okmányirodai szolgáltatást egy helyiségben végeznek el. Az aljegyző hozzátette: Makón nincs szükség sorszámosztásra. A korábbi, leromlott állagú helyiségek felújítása is hamarosan megkezdődik, itt a polgármesteri hivatal ügyfélfogadó irodái kaphatnak helyet.

Olvasóink írták

  • 1. tobikamama 2008. június 11. 07:58
    „Nagyon szép a helység remélem nem kell oly sokat várni idöpontra mint Szegeden ugyan is nem lehet idöpontot foglalni kiváncsian várom, hogy Makon elintézhatem e ügyemet nem én találtam ki, hogy a teor szám megváltozott mért nem lehet hivatalból cserélni és ha korábban nem akartam eu s számot akkor most mért kell ha nem akarom ez csak az emberek idejét pénzét csalja ki mert az idö az pénz köszönöm hogy elmondhattam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc éve ment el Baranyi Imre

A mindmáig kéziratban maradt versek kiadatásához keres most segítséget a kerekes székes makói költő,… Tovább olvasom