Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Új konyhafőnököt keresnek Maroslelén

Maroslele - Miután nem tudott vele megállapodni, egyoldalúan bontott szerződést a maroslelei önkormányzat a naponta 250 óvodásra, iskolásra és idősre főző helyi konyha üzemeltetőjével.
Csak 2011-ben járt volna le, az önkormányzat azonban idő előtt felbontotta azt a szerződést, amelyet a közkonyha üzemeltetésére kötött egy helyi vállalkozóval. A konyha naponta nagyjából 250 adag ételt készít, itt főznek a helyi óvodásokra, iskolásokra, sőt az erre jogosult idősekre is. A pályázatot egyébként annak idején még az előző önkormányzat hirdette meg 2006-ban, de a győztessel már a mostani kötött szerződést – mondta el lapunknak a polgármester, Martonosi György. Az üzemeltetési jogért nem tülekedtek a jelentkezők, egyetlen vállalkozó, Kovács Zoltán adta be ajánlatát – egyébként korábban is ő működtette a kifőzdét.

A szerződésbontásra azért került sor, mert több idős és szülő is panaszkodott az étel mennyiségére és minőségére. A falu első embere elmondta, addig nem volt baj a konyhával, ameddig a vállalkozó, Kovács Zoltán 2007 augusztusában el nem hunyt. Akkor a felesége vette át a vállalkozást, de ezek után egyre többen voltak elégedetlenek. A helyhatóság szerette volna a szerződést közös megegyezéssel megszüntetni, és úgy tűnt, ebbe Kovácsné Müller Julianna beleegyezik, végül azonban egyoldalúan kellett vele szerződést bontani a napokban megtartott rendkívüli testületi ülés után. Természetesen szerettük volna megtudni a történtekről az üzemeltető véleményét is, őt azonban nem értük el.

A konyha ebédlőjében tegnapelőtt étkeztek a tavaszi szünet előtt utoljára a diákok. Most az átadás-átvétel zajlik, majd a közmunkások kifestik a helyiségeket, és új közbeszerzési eljárást hirdetnek az üzemeltetésre. Martonosi György tart tőle, hogy ezúttal sem tolonganak majd a jelentkezők, egy 250 adagos konyha ugyanis kicsinek számít. Ám a fél évig mindenképp elhúzódó pályázati procedúra idejére sem maradnak éhesek a gyerekek: egy helyi vállalkozóval már megállapodtak az ideiglenes működtetésről.

Olvasóink írták

  • 2. polarbear 2009. április 11. 11:48
    „Lehet hogy egy 250 adagos konyha kicsinek számít, de ha jól üzemeltetik kizárt hogy ne legyen nyereséges.
    Főleg egy ilyen esetben, ahol "garantált" a megrendelés. Hogy ezt elsz@rják,igen komoly tehetség kellett..:D
    Igen, hamarabb kellett volna, de valakik nem nagyon akarhatták a felmondást.”
  • 1. gersli 2009. április 10. 20:28
    „Bölcs döntés volt! Már korábban kellett volna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékgyűrű az ügyvédek doyenjének

Makó - A szegedi ügyvédi kamara első elnökéről elnevezett Dr. Magyar János-emlékgyűrűvel ismerte el… Tovább olvasom