Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Újból indul a lemondott polgármester

Pitvaros – Két polgármester-jelöltet és két jelölő szerveztet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság Pitvaroson, szombat délelőtti ülésén – tájékoztatta lapunkat Sarkadi Péter körjegyző.
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltet állított, Gémesi Sándor személyében, Radó Tibor pedig függetlenként indul. Mindketten összegyűjtötték és leadták a szükséges számú ajánlószelvényt a péntek délután 4 órakor lejárt határidőig.

Azért kell polgármester-választást tartani a községben, mert a 2010-ben megválasztott Radó Tibor idén január 19-én lemondott, miután a képviselők kinyilvánították, hogy nem tudnak vele többé együtt dolgozni.

– Lemondásom után sokan megkerestek, mondták, hogy egyetértettek azzal a munkával és szemlélettel, amelyet 14 hónapon át én képviseltem, és hibának tartották, hogy ilyen könnyen föladtam – nyilatkozta most kérdésünkre Radó. – Biztattak, induljak ismét, ne hagyjam magam, ezért döntöttem úgy, hogy újból megpróbálom. Fölkészültem a folytatásra, beleástam magam az önkormányzati törvénybe is.

Radó a Facebook-oldalán jegyzőkönyveket tett közzé, és döntésének okáról egy levelet, amelyet minden háztartásba eljuttatott.

A kormánykoalíció által jelölt Gémesi Sándor eddig nem indult a községvezetői tisztségért, de nem is kezdő a helyi politikában, hiszen az első három ciklusban dolgozott önkormányzati képviselőként.

– Mi, fideszesek eljárunk a képviselő-testületi ülésekre, az ott tapasztaltak ösztönöztek arra, hogy induljak. Célom, hogy javuljon az önkormányzat anyagi helyzete, és feloldódjon az a feszültség, amely az elmúlt időszakban jellemző volt az itteni munkára – mondta lapunknak Gémesi. – Lokálpatrióta elkötelezettségem is szerepet játszott ebben a döntésben: tősgyökeres pitvarosi vagyok, őseim régóta itt éltek.

A kampány már elkezdődött, a választást május 13-án, vasárnap tartják.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. nezdcsak 2012. április 20. 12:15
  „30,31;...NAON NAGY LÁJK!!!!!!!!!!”
 • 32. gemesianikó 2012. április 20. 10:36
  „JASZI! Fejezd be! Nem akarom még egyszer elmondani!”
 • 31. Tboy007 2012. április 20. 09:18
  „Jaszi! Igen állnéven írtam meg a véleményemet a 7. hozzászólásban. De legalább a helyesírás nem hátrányom, mint neked. Ajánlom, hogy mielőtt írsz ide és nemakarod kinevettetni magadat akkor van az a Michrosot WORD program amiben a helyesírási hibákat ki lehet javítani. Na ott megpróbálhatod megfogalmazni a mondanivalódat és utána postolni. Mellékesen! Mered válallni a véleményedet? Akkor miért mások tollával ékeskedsz és járatod le magadat és a főnöködet is a facebook adatlapodon? Gondolok itt jó néhány hozzászólás postolására. Inkább zsörtölődj magadban, ez nem nekedvaló! ÜLJ LE FIAM, 1-ES! :D”
 • 30. qwensy04 2012. április 20. 08:08
  „Jaszi! Nézd már meg, hogy milyen álnév alatt milyen mocskolódásokat olvashatsz és főleg ki ellen. A névtelenség nekem sem a kedvencem, és ezért nem is mutogatok a másikra, de ameddig nekem és családtagjaimnak félnivalója lehet....
  Amúgy még névvel sem illik olyasmit írni, mint amit TE!!!”
 • 29. jaszi 2012. április 20. 07:24
  „én csakk még anyit szeretnék hozzá szolni, hogy ÉN MEREM VÁLALNI A NEVEMET NEM UGY AKI ÁLNÉVEN IRJA MEG A VÉLEMÉNYÉT, tehát fél valamitül inkáb ne szititcsa a hangulatot. becsülöm aki nyiltan adja a nevét a véleményéhez. remélem az igazság gyöz.”
 • 28. jaszi 2012. április 19. 21:22
  „skaroly? te ki vagy?”
 • 27. skaroly 2012. április 19. 20:33
  „Jaszi!
  Tudod mi a hasonlóság a törvényben, a jogban és az igazságban?
  Az hogy az ilyenek nem szavazhatnak; az törvényes, jogos és pláne igazságos.”
 • 26. qwensy04 2012. április 19. 20:23
  „És íme. Eljutottunk a vádaskodástól a hazugságon keresztül a legaljára.”
 • 25. jaszi 2012. április 19. 20:03
  „nezdcsak te egy <moderálva> VAGY. TUDNÉK EGY PÁRAT”
 • 24. jaszi 2012. április 19. 20:00
  „Anyuka093- nem tudom miért kavarja a <moderálva>t ha nem tudja mi az igazság elöbb inkább tájékozodni kellene mi az igazság utána vádaskodni!. ugy látszik NEM TUDJA MIRE MEGY A TÉT! közlöm pitvaros és térség jövöje a tét. eddig a trágyában jártunk. de mostmár elég volt. halászcsizmát meg nem lehet kapni. az embereknek lassan már csizmára se tellik. takaritcsuk ki a szemetet pitvarosrol. ne aszemélyt nézze hanem aszt atényt hogy itt a lehetöség hogy kilábaljunk. és ne ellene harcoljunk. népszavának üzenem nem az ellentétet kel szitani hanem az egyetértést. ha már nem meri válalni a nevét. inkáb megyen el kapálni az lehet hogy jóbb lene.”
 • 23. Népszava 2012. április 19. 09:29
  „Nagyon érdekesnek tartom, hogy eddig nem volt baj a polgármesteri fizetés, sem Dégi úrnál sem pedig Dénes úrnál! Mi a biztosíték arra, hogy Gémesi úrnak nem kell majd a honorárium? Hiába ír alá egy papírt, "ahogyan szokták mondani" a nép úgy sem lát az önkormányzati dolgokba! Lenyűgöz ez a sok butaság, hatalomvágy, irigység, és sorolhatnám estig. Többet nem írok, mert még vitatkozni sem lehet önökkel, Tibor támogatói, legalább beismerik, hogy senki nem tökéletes, még Tibor sem, de önök csak áskálódni tudnak, ha normális emberek lennének és nem csak a HATALOM érdekelné önöket, akkor azt is le bírnák írni, hogy igaz Tibor hibázott de tett is valamit a faluért!És azt is latba vennék, hogy először volt polgármester míg Dégi úr nem volt pályakezdő! Sőt az lenne a legjobb, ha a képviselők is fiatalabbak lennének, akkor lehet elkerülhető lenne, hogy a falu fele el akarjon költözni! Persze, hogy a Gémesi úrnak, ki kellett jelentenie, hogy ingyen vállalja a tisztséget, mert amúgy nem lenne ember aki rá szavazna, mivel már így is megkopasztja a jó népet. További szép napot!”
 • 22. csabijanos 2012. április 19. 07:57
  „Kedves anyuka legyenszives és tiszteljen meg azzal, hogy névét adja a megszólitásomhoz mint ahhogy is én tettem . Tény hogy Dégi György polgármestersége alatt épült meg és gyarapodott a falu, egy sportcsarnokkal, piactérrel, szociális bérlakásokkal, befejeszte a a gázprogramot és az útépitést. A hozzászólásából a jóindulat csak úgy sugárzik. Csak Önnek nincs mit takargatnia úgye ? Ne essen kétségbe nem rólam van szó. Egy közmunkás csicskáztatása is sok és elfogadhatatlan. Ne áltassa magát azzal, hogy a kisebbik rosszat választja.”
 • 21. platánfa 2012. április 18. 22:23
  „20. radotibor
  Nem kell a számokkal vagdalózni, mert a papír sohasem röhög, és mindenki tudja mi van mögötte. Ezekre a sértődött és kioktató reagálásokra pedig nem vagyok kíváncsi, mert az nem intelligens emberhez méltó. Én kifejtettem a véleményemet, ami állampolgári jogom, továbbá az adatokat nem légből kaptam, hanem egy nyilvános fórumon kerültek napvilágra. Nem magam járatom le, hanem Ön saját magát próbálja fényezni ismét. Önvizsgálatot javaslok és egy pszichiátert, mert ezek szerint nem bírja a kritikát és a tényeket elviselni. Ez nagy hiba!
  A továbbiakra azonban nem adott választ.
  A szeretett faluja érdekében vállalná ingyen is a polgármesterséget????
  Mert itt erre nem reagált. Ja, és mi lesz a településsel úgy 5-6 év múlva, amikor fizetni kell a felvett hiteleket??? De ne menjünk ilyen messzire. Mi lesz az idén és jövőre??? Kérem, írja le és győzzön meg!!!! Konkrétan mit szeretne tenni a település pénzügyi helyzetének normalizálása érdekében? Mert csak a múltról ömleng, a megvalósítható jövőről nem beszél. Kíváncsian várjuk.
  Egyébként, legközelebb legalább a számadatokat szövegkörnyezetében pontosan értelmezze!!! Mert a reagálása nem a leírtakra ad választ.”
 • 20. radotibor 2012. április 18. 21:21
  „15. Platánfa!
  Ha már hivatkozik valamire, akkor pontosabban. 2010-ben a testület által elfogadott költségvetés hiánya 71.500.000 Ft-ra volt tervezve. Ebből 22.000.000 Ft teljesült, magyarán majd 50 millió forinttal kevesebb, mint tervezve lett. Ezt az összeget a hivatal dolgozói és én spóroltuk meg. A másik, hogy közel 12 millió mínusszal kezdtük a 2010-es évet és annyival is zártuk, akkor hol keletkezett az a 10 millió forint, mert vagy 22.000.000, vagy semennyi, de 10 millió biztos nem. A 22.000.000 Ft-os tényleges költségvetési hiány pedig 8 éve nem volt ilyen alacsony, pár éve 40.000.000 Ft volt, ezért lettek ingatlanok eladva, hogy a hiány pótolva legyen. Én és volt kollégáim egy ingatlan, vagy egyéb vagyontárgy értékesítését sem terveztük, hogy az intézmények által generált hiány pótolni tudjuk. Az ÖNHIKI pályázat berkein belül ez a hiány a kormányzati támogatás révén kiegyenlítésre került.
  Szeretne még egyéb összegeket is alapvető információk nélkül közzé tenni? Légből kapott vádaskodással lejáratni magát és a Pitvarosiakat? Ha már támad, legalább a fáradságot vegye, hogy pontosabb számadatokkal vagdalózzon!
  Ha érdekli, hogy a januári hivatal átadás idején milyen összegekkel adtam át a hivatalt, akkor a facebook oldalamon közzétett hivatalos jegyzőkönyvet elolvashatja BÁRKI a fényképek/politikai csatározások fül alatt..”
 • 19. hajasdora 2012. április 18. 21:05
  „a000!
  Látom nem megy, ezért segítek kiszámolni. Én 2006 óta vagyok az önkormányzatnál, akkor még Tibi nem hogy polgármester, képviselő sem volt! Én sem keverem bele egyik családtagját se (a nevét nem merte vállalni), ön se tegye (!!!), elutasítom, hogy engem és testvéremet ily módon szóba hozzon!!! Ez a dolog NEM rólunk szól. Foglalkozzon a saját szeretteivel. Köszönöm.
  A Provita, illetve a Teleház támogatásáról meg annyit, hogy vegye a fáradtságot, és olvassa el a költségvetésről szóló rendeletet, melyben szerepel, hogy a teleház nem kap támogatást, és a Provita évi kb. 2 millió forintért működteti a Művelődési házat, a könyvtárat, és a sportcsarnokot. Egyelőre csak papíron, hiszen pénz nem lett átutalva. Olvasni jó!”
 • 18. qwensy04 2012. április 18. 20:48
  „Tudomásom szerint a 5/2010/II.11 önkó határozat alapján még Radó Tibor megválasztása előtt lett bruttó 345.000 Ft-ra emelve a polgármester bére. Ez éves szinten 5.319.900 Ft össz. kiadást jelent az önkormányzatnak.
  Ugyan ezen az ülésen lett elfogadva, hogy a képviselők tiszteletdíja 34.100 Ft bruttó/hó = Munkaadó összes havi költsége: 43.819 Ft éves szinte fejenként 525.828 Ft
  Kicsit unalmas már, hogy mindkét vitafél össze-vissza számolgat és vadabbnál vadabb összegekkel dobálózik.

  Itt elérhető a határozat: http://www.pitvaros.hu/?module=news&action=list&fname=2010_testuleti_jegyzokonyvek#MIDDLE”
 • 17. a000 2012. április 18. 20:24
  „Áruljátok már el, hogy mitől lenne "kiskirály" a Gémesi, ha ingyen vállalja ezt? Bárki nyithat boltot Pitvaroson, előtte áll a lehetőség. Van erre több példa is. Esetleg nem a Tibor akar itt királykodni és az észt osztani nagy pénzért? Nem családi GMK-ban üzemel a fél falu? (lásd Teleház, Polgármesteri hivatal, Vízügy). Lemondott, mert alkalmatlannak érezte magát. Most mitől lett alkalmas ugyanazzal a testülettel? Nyíljon már ki a szemetek, lássatok tisztán!!!!! Itt nagy pénzekről van szó (Teleház-8,5 millió forint/év+az energiaköltségeket az Önkormányzat fizeti. Oros-Com - a falu tulajdonát képezi a rendszer, és mégis mi fizetjük az energia költségeket, a pénzt pedig más szedi be.) stb... Csak a vak nem látja, hogy egy bizonyos érdekeltségi kör alá tartozik mindez.”
 • 16. Anyuka093 2012. április 18. 17:14
  „Kedves csabijanos.Hamár ennyire tudja,hogy ki kit "csicskáztatott" akkor azt is tudnia kellene,hogy elhangzott az is a közmunkások szájából,hogy":Kinek nem dolgoztak feketén?".erről nem kívánnék vitát nyitni,mert értelme nem lenne,hiszen Ön úgy is azt szajkozza amit........Vitázhatunk itt arról,hogy ki mit tett,ki milyen volt....értelme nem lenne,hiszen mindenkinek van mit takargatni(és ezt most nem csak a mostani testületre értem,hanem az elődökre is,hamár felhozta Dégi Gyögyöt is.Róla is mindenki tudja,hogy mit miért tett,nem kevés önös érdek vezérelte)és hála az égnek nem itt fog eldőli a dolog,hanem majd szavazáskorés remélem az emberek jól fognak dönteni,(ismételten megjegyzem,hogy nem Tobor mellett érvelek,csak ha már választani kell legyen a kisebbik rossz)mert nem szeretném ha a falu élére egy "kiskirály" kerülne.....És miért kellett volna lemondaniuk?!?Hmmm...rengeteg érvet tudnék felhozni,de azt hiszem aki itt él az látja,hogy mit csinálnak és ez már szerintem nem fér abba a kategóriába amit tétlenül kellene nézni.”
 • 15. platánfa 2012. április 18. 17:04
  „A tisztánlátás érdekében pár szösszenet. 2011-ben Radó Tibor fizetése több, mint 345.000,- Ft volt havonta. Ehhez társultak még a járulékok és a költségtérítések, ami 12 hónappal számolva éves szinten 6 millió forintot is meghaladó összeg. Önök közül keres valaki ennyi pénzt?! Másoknak főiskolai vagy egyetemi diplomával sincs ekkora fizetésük. Ezért bátran ki merem jelenteni, nincs szükség megélhetési politikusokra!!!!, van ebben az országban éppen elég belőlük. Főleg nem akkor, mikor a falut csődveszély fenyegeti. A tavalyi év decemberére több 10 milliós hiányt produkált Radó Tibor vezetése alatt az Önkormányzat, melyet csak Állami segítséggel tudtak megszüntetni!!! Aki márciusban a Műv. Házban tartott úgynevezett Népgyűlésen ott volt, az az Országgyűlési Képviselő szájából hallhatta mindezt, melyet Tibor sem cáfolt. Most megvilágosult és csodát tud tenni? Bizonyítsa be, hogy nemcsak a pénz és a hatalom kell neki, vállalja el ő is INGYEN!!! Ne csak a Képviselőktől várja ezt el! Ha igazán szereti a faluját és valóban tenni akar érte, nem pedig hatalomvágytól és bosszútól fűtötten élősködni rajta, dolgozzon pénzért más munkahelyen, ezt pedig végezze társadalmi munkában!!! EMBEREK!!! Azért ez csak egy 1500 fő alatti település!!!!!!!!!! Utóirat azoknak, akikre ráereszkedett a KÖD: Radó Tibor dolgozott már eddig olyan kötött, kemény munkahelyen, mint többségünk??? Miből gondolja bárki, hogy képes egy települést irányítani?!!! Egy dolgot azonban már bebizonyított. Nagyon tudja magát fényezni (már aki elhiszi) és a falu népét összefogás helyett megosztani!!!”
 • 14. nezdcsak 2012. április 18. 17:03
  „13.,ELMONDTÁK MÁR,LEÍRTÁK MÁR,HOGY A KERÉKPÁR TÁROLÓ NEM LETT KIFIZETVE!DE....VAN OLYAN KÉPVISELŐ,AKI NAPI SZINTEN 8 ÓRÁN KERESZTÜL LÁTTA AZ ÉPÍTÉSÉT,L.J.,MIÉRT VÁRTA MEG A VÉGÉT?...ÉS EZT LEHETNE SOROLNI,KÉRDEZNI!A KÉPVISELŐ TESTÜLET MEG REMÉLEM ÖNKÉNT MONDANAK LE,HA MEGNYERI A POLG.MESTERI VÁLASZTÁST A RADÓ TIBI!ŐK MIÉRT VETTÉK FEL A TISZTELETDÍJUKAT?MIÉRT NEM A FALU ÉRDEKEIT NÉZTÉK?...MERT LESZ....K,CSAK PÉNZ LEGYEN!
  DÉGI GY.-RŐL MEG NE SZÓNOKOLJON,MINDENKI TUD MINDENT RÓLA!NYILVÁN ÖNNEK IS CSURRANT-CSÖPPENT ANNO!
  SZÓ-SZÓ!HAJRÁ RADÓ TIBI!!!!!!!!!!!!!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már óvszerautomata is van Makón

Két hete állt szolgálatba az egyelten óvszer-automata Makón. Egy újonnan nyílt trafik falára helyezték ki. Tovább olvasom