Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Újra végigjárta a helyszíneket Muki

Volt, aki riadtan, más meglepődve, volt, aki kíváncsian nézte tegnap a Makón felbukkanó öt járműből álló konvojt. Az egyik autóban egy bíró, a másikban egy ügyész és egy ügyvéd, a harmadikban a Pénzes Henrietta ellen elkövetett súlyos bűncselekményekkel vádolt Kurai András „utazott".
Volt, aki riadtan, más meglepődve, volt, aki kíváncsian nézte tegnap azt az öt járműből álló konvojt, amelyik rendőri biztosítás mellett Makó számos pontján felbukkant. Az egyik autóban egy bíró, a másikban egy ügyész és egy ügyvéd, a harmadikban a Pénzes Henrietta ellen elkövetett súlyos bűncselekményekkel vádolt Kurai András „utazott".

Helyszíni szemlét tartott tegnap Makón a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta ellen elkövetett büntetőügyben eljáró Joó Attila, a Csongrád Megyei Bíróság tanácsvezető bírója, Lőrinczy György, a megyei főügyészség vezetője, a vád képviselője, és Bene Zoltán ügyvéd, a súlyos bűncselekményekkel vádolt Kurai András védője.

Joó Attila és Lőrinczy György nem nyilatkozhatott, viszont Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, a bíróság szóvivője elárulhatta, hogy „a helyszíni szemlének a célja a bírósági tárgyaláson újonnan felmerült egyes helyszínek távolságának lemérése, valamint annak a horgásztónak a megtekintése volt, ahol S. Norbert a tanúvallomások szerint a cselekmény időpontjában tartózkodott".

A szemlén részt vett a Pénzes Henrietta megerőszakolásával, kirablásával, felgyújtásával és a lány meggyilkolásával vádolt Kurai András és a még mindig csak 16 éves fiú édesanyja is.

A bizonyítás útvonala

A Makói Rendőrkapitányság elől indult konvoj először S. Norberték házához ment, majd a férfinak alibit biztosító Sándor Béla háza következett, utána pedig annál az épületnél állt meg, amelyiknek a tulajdonosától a vádlott a bűncselekmény napján a robogót vásárolta. A gépkocsioszlop megfordult a buszpályaudvaron, a Tócsa kocsmánál, a benzinkúton, végül elmentek ahhoz a tóhoz, ahol vallomások alapján a S. Norbert horgászott.

Bene Zoltán lapunk kérdésére elmondta, a tegnapi bizonyítási eljárást, azaz a helyszíni szemlét Joó Attila kezdeményezte, amivel az ügyészség és ő is egyetértett. A védő szerint számos kérdésre választ kaptak, térben és időben jobban el tudják helyezni, hogy mi is történhetett tavaly július 20-án a hajnali órákban.

A bűncselekmény közvetlen helyszínét, ahol Pénzes Henrietta ellen elkövették a vádban megfogalmazott szörnyű bűncselekményeket, a konvoj nem érintette. Ennek vélhetően az a magyarázata, hogy a vádirat mellékleteként szerepel a helyszínrajz és az az útvonal, amit a súlyosan megégett lány segítséget keresve megtett.

Makón óriási feltűnést keltett az öt járműből álló konvoj – elöl és hátul egy-egy biztosító rendőrautóval. Ahol a kocsisor megállt, megálltak az éppen arra tartó járművek és járókelők is. Az emberek találgattak, és egymást kérdezgették, hogy mi történhetett.
– Szia Muki! Szia Muki! – kiabálták két helyszínen is Kurai András rokonai és ismerősei tegnap délelőtt a rabszállító mikrobusz sűrű rácsokkal védett hátsó ablakára tapadó fiú felé. Muki visszaintegetett, beszélni azonban senkivel nem beszélhetett.

A Csongrád Megyei Főügyészség továbbra is Kurai Andrást vádolja a szörnyű bűncselekményekkel és a lány megölésével. A fiú július 20-i őrizetbe vétele és letartóztatása óta többször módosította a vallomását. Minden jel arra utal, hogy a bíróság előtt megismételte, amit kezdetben is mondott, azaz a lányt nem ő gyújtotta fel, hanem S. Norbert.
A tárgyalás július közepén folytatódik, a bíróság valószínűleg még a nyári, ítélkezési szünet előtt ítéletet hirdet az egész országot sokkoló büntetőügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalmat számlál Makón az MDF

A makói MDF tagjai a városban működő pártokkal közösen hivatalos zaj- és rezgésszintmérést… Tovább olvasom