Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Újra zenélne az exhajléktalan

Makó - Két hónappal ezelőtt még hajléktalanként tengette életét, most már a zenélésen töri a fejét a Makón városszerte ismert rocker, Madai Zsolt, azaz Joe. Sorsa azt követően fordult jobbra, hogy a makói motorosklub vezetőjének jóvoltából fedél került a feje fölé.
– Ha nem kapom meg ezt a kis fészket, biztosan nagyon nehezen vészeltem volna át a mostani rendkívüli hideget – mondja Joe, azaz Madai Zsolt. A városszerte ismert, egykor hajléktalan rocker sorsa két hónapja fordult jobbra. Mint megírtuk, Kiss Attila, a makói Sweet Freedom motorosklub vezetője szerzett fedelet a feje fölé. Egy városszéli műhelytelep évek óta üresen álló apró szolgálati lakásáról van szó, amelyet a motorosklub főnökének személyes ismeretsége révén kapott meg azzal a feltétellel, hogy ha kell, a telepen is dolgozik, rendet tart, télen pedig havat lapátol. Kiss Attila azért segített neki, mert a barátjának vallja: bő egy évtizede ismeri. Szerinte becsületes, segítőkész ember, aki ráadásul ott van és segédkezik minden motorostalálkozón, rockkoncerten.

Joe rendet tart a ház körül: ha kell, havat lapátol. A szerző felvétele
Joe rendet tart a ház körül: ha kell, havat lapátol.
A szerző felvétele

Nemrég meglátogattuk az exhajléktalant, kíváncsiak voltunk, miként él. Örömmel mesélte: jól érzi magát az apró házban, amelyet afféle agglegénylakként mutatott be nekünk. A helyiségek már nem üresek. A szobában ágy, asztal, fotelok és egy használt szekrény, az ablakon függöny, a meleget elektromos hősugárzó adja. Még a zene is szól, Joe-t ugyanis még egy szerencse érte: hármasa lett a lottón, és a pénzből CD-lejátszót, meg egy Hobo Blues Band-albumot vett. Tévé viszont nincs, de Joe azt mondja, nem is kell. Bár a körülmények szemmel láthatóan spártaiak, a házigazda mindennel elégedett – a konyhában főzőlapon tud sütni-főzni, ételt melegíteni, és meleg víz is van a fürdőszobában.

Joe amúgy ugyanúgy él, mint két hónapja. Dolgozik, és amint ígérte, ráadásként rendet tart a ház körül, elvégez minden munkát, amire a telepen megkérik. Az éjszakai életről már leszokott. Egyetlen szenvedélye a zene, amelyhez most muzsikusként is szeretne visszatérni.
Olcsón bérelhető dobfelszerelést keres, mert néhány barátjával együttest alapított. Hogy valamelyik következő motorostalálkozón már a színpadon is feltűnik-e, még nem tudni, de esély mindenesetre van rá: sok-sok évvel korábban, még a hajléktalansors előtt volt zenekara, és akkoriban jó ismeretséget kötött minden hazai rockbandával.

Olvasóink írták

 • 8. FaithNoMore 2012. február 23. 20:39
  „A munkától vörösre égett orcája, eme derék adófizető polgárnak.Idős 70-80 éves tisztes iparos, paraszt munkás emberek példát vehetnének eme dolgos emberről.Veszprém szegényebb, Makó gazdagabb lett egy igaz, (mint a kép is bizonyítja) hóhányóval....”
 • 7. Tivadar 2012. február 20. 10:29
  „3 Gabiota

  Mi ebben a karorvendes ??”
 • 6. jata-25 2012. február 19. 16:49
  „Hajrá Joe csak így tovább!!Remélem helyre jön az életed és örülök hogy a kitartásod megvan és újból álmokat szövögetsz !Aki nem hisz benned az meg menjen a búsba...”
 • 5. NoComment- 2012. február 18. 22:47
  „Valaki át tudja adni az 1. hozzászólónak az üzenetét neki ?”
 • 4. NoComment- 2012. február 18. 22:44
  „Én nem ismerem őt , csak 1-2 buliban voltam ahol ő is ott volt , nagyon jó fej !!! Remélem mihamarabb helyre jön a régi élete !”
 • 3. gabiota 2012. február 18. 17:51
  „És akkor mi van Tivadarkám? Én örülök hogy jobbra fordult a sorsa,látom nem vagy kárörvendö..:)”
 • 2. Tivadar 2012. február 18. 13:46
  „Nem ugy nez ki mintha el lett volna takaritva a ho :D”
 • 1. kgbmako 2012. február 17. 07:13
  „Hello Joe!Nen tudom olvasod e ezt de nekem lenne ötletem a dobra.Ha érdekel keress meg.Ha nemtudnád kivagyok akkor csak annyit mondok Lesiszőlő,voltál nállam párszor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszkor jött a pitvarosi válság

A lehető legrosszabbkor mondott le nemrég Pitvaros polgármestere. Tovább olvasom