Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Újraélesztő tanfolyamon a sportolók

Makó - Elsőként sportolók, egyesületi szakemberek végezték el Makón azt az újraélesztő tanfolyamot, amelyet egy kosárlabdázás közben elhunyt fiatalember tragédiája nyomán szerveztek. Az önkormányzat sporttanácsnoka azt mondja, jó lenne, ha az életmentés kötelező iskolai tananyag lenne.
Bár pályafutása során még csak hallott a mérkőzéseken hirtelen szívleállás miatt történt tragédiákról, a makói utánpótlás focicsapat edzője, Botlik Róbert nagyon hasznosnak tartja azt a tanfolyamot, amelynek keretében az újraélesztést sajátíthatták el a játékosok és sportvezetők. Mint korábban megírtuk, a tanfolyamot egy baráti kosármeccsen történt tragédia hatására szervezte meg az önkormányzat és a városi kórház. Az első körben, a nyár végéig összesen 137-en kapnak kiképzést kis csoportokra bontva, szombatonként. A sportszakemberek után önkormányzati intézmények, iskolák és óvodák dolgozói is elsajátíthatják az életet mentő teendőket.

Az már most biztos, hogy ha a képzés idén véget ér, újat indítanak, amennyiben lesz érdeklődés, mert mint Molnár László, az önkormányzat sporttanácsnoka fogalmazott, a megmenthető emberi életeket nem lehet pénzben mérni. Hozzátette: jó lenne, ha az életmentés kötelező iskolai tananyag lenne. Szerinte ilyen ismeretek nélkül érettségi bizonyítványt sem kaphatnának a fiatalok. Voltak, akik szorgalmazták azt is, hogy a forgalmasabb helyeket szereljék fel laikusok által is használható újraélesztő berendezésekkel. Egy-egy ilyen készülék ára több százezer forint, ám Molnár László bízik abban, hogy széles körű összefogással ezt is meg tudják majd oldani Makón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-ügyintézést vezetnek be huszonkétmillióból

Makó - Egy 20 millió forint uniós támogatásból és 1,7 millió forintos önerőből finanszírozott… Tovább olvasom