Délmagyar logó

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 21°C | 32°C Még több cikk.

Vállalkozást alapítottak a virágkötő diákok

Makó- Máris nyereséges a Galamb József nevét viselő makói agrárszakiskola első, diákok által alapított vállalkozása, a Lady Flowers Kft. A Valentin-napi árusításuk visszahozta az összedobott, 14 ezer forintos alaptőkét.
 A lányok – Antal Nikolett, Farkas Éva, Koczkás Alexandra, Lakatos Laura, Németh Vivien, Németh Petra és Varga Tímea – a virágok termesztésétől az árusításig a gyakorlatban tanulhatják meg, miként működik egy igazi cég – mondta el tanáruk, Andruskóné Molnár Ibolya. Ez valójában egy oktatóprogram része a Junior Achievement Magyarország és a Monsanto támogatásával, de a kft. teljesen szabályosan működik.
 
A Lady Flowers Kft. lányai már a húsvétra készülnek. Fotó: Szabó Imre

Az ügyvezető igazgató, Lakatos Laura ugyanúgy 10. évfolyamos, mint a többiek. Azt mondta, élvezik a munkát – elsősorban ajándék- és dísztárgyakat, virágkölteményeket készítenek. Már készülnek a húsvétra is, hímes tojásokkal, ajtó- és asztali díszekkel. Aki vásárolni szeretne a lányok munkáiból, a meghirdetett időpontokban az iskola aulájában, illetve a makói piacon találkozhat velük. A befolyó bevétel egy részét félreteszik alapanyagok vásárlására, a többin megosztoznak.

Andruskóné Molnár Ibolya azt is elmondta, hogy az iskola további diákcégek alapítását is tervezi. Ha a lányok végeznek, a Lady Flowers már biztosan nem velük működik tovább, de ha kedvük lesz, alapíthatnak egy új, közös vállalkozást.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rákosi Makó legkisebb idősklubja

A rákosi Makó legkisebb idősklubja
Csak 11 tagot számlál, mégis nagyon fontos a legkisebb makói nyugdíjasklub, a rákosi: más szórakozási lehetőségük nemigen van itt a szépkorúaknak. Tovább olvasom