Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Városmarketing magánzsebből

Makó - Új ötlettel rukkolt elő a makói édesség, a Makoládé feltalálója, Berényiné Joó Erzsébet: leporellót adott ki a belváros nevezetes épületeiről, szobrairól. Hiánypótlásnak szánta – nem lehet sok helyen a városra emlékeztető ajándéktárgyakat kapni.
A magyar mellett angol, német, román és szerb nyelven is bemutatja a makói belváros legszebb, legérdekesebb épületeit és szobrait az a kisméretű leporelló, amellyel a napokban rukkolt elő Berényiné Joó Erzsébet. Nem ez az első, turistáknak készített terméke: az ő fejéből pattant ki a díszdobozban forgalmazott édesség, a Makoládé ötlete. Berényiné nem idegenforgalmi szakember: ma már nyugdíjas, korábban adminisztratív munkakörben dolgozott, viszont sokfelé utazott itthon és külföldön.

Berényiné újabb büszkesége, a leporelló. A szerző felvétele
Berényiné újabb büszkesége, a leporelló. A szerző felvétele


A leporelló 16 oldalas. Olyan épületek láthatók rajta, mint a Hagymatikum, a Korona, a városháza, egy katolikus és egy református templom, valamint a zsinagóga, de helyet kapott Fátyol Mihály cigányprímás bronzszobra és a nevezetes hagymaszobor is. A képek mérete 7-szer 10,5 centiméter. A fényképek többségét két makói fotós, Dobó Dolli és Naszradi András készítette, a szerkesztést pedig Mata Gábor vállalta.

Egyelőre csak néhány helyen lehet kapni a városban. Egyébként sincs túl nagy választék városi ajándéktárgyakból. A Tourinform-iroda már beszüntette ezek árusítását, így a főtéren sétálva csak 3 üzletet találtunk, ahol ilyesmit kapni lehet. Láttunk képeslapot, hűtőmágnest, bögrét, poharat, tálat és fűszertartót – ezeket a Makó felirat, illetve a város néhány jellegzetes épülete, esetleg hagyma díszíti. Találtunk ezenkívül makói városcímerrel ékesített palackozott bort, pálinkás butykost, pohárkészletet, virágvázát is.

Olvasóink írták

 • 9. Qllancs 2012. július 23. 13:02
  „Mi a problémád 8. timike ?
  Amit ott lent leírtak --igaz. v. nem lehet leírni az igazságot ?? szerinted ??
  Ha nem szeretsz itt élni --ellehet húzni !”
 • 8. timike27 2012. július 23. 10:35
  „paprika 56!Az ilyen gusztustalan emberek miatt,mint tE vagy útálok itt élni!Nézz már magadba te szellemi rokkant!!!!”
 • 7. Cillit_bang 2012. július 21. 15:40
  „Mér nem a város csinál város -marketinget, mint más városokban?? A fürdő, a Maros-part, stb már elbírna egy komplett városmarketinget! A városházán vannak hozzáértő szakembörök, és nem kéne külsősöket jó pézért alkalmazni, inkább támogassák a helyit!!! Föl löhetne löndíteni a kiváncsiskodó látogatók számát!”
 • 6. papika56 2012. július 21. 11:38
  „T. 5.
  Ez a Bözse , azonkívül, hogy nyugdíjjas, + dolgozik még + , meg jegyeket árul a Szegedi Szabadtéri Játékokra --sok-sok éve ! Jól tartja magát --idősebb pénzes hapikat is szereti .......”
 • 5. Egyolvasó 2012. július 21. 07:49
  „Sajnos ezt egy fiatal nem teheti meg Makón, ugyan is a nyugdíjasokkal szemben a fiataloknak fizetni kell a nem csekély összegű helyi adókat, nem kapnak kedvezményeket a szolgáltatóknál, így sajnos ilyen ötletek finanszírozására csak a nyugdíjasoknak van lehetősége.”
 • 4. haggy-ma 2012. július 20. 20:14
  „Kinek a kije a néni?”
 • 3. Kafka79 2012. július 20. 16:12
  „Gondolom neki kevesebbet kellett fizetni, mint egy egész marketing stábnak, hogy kitaláljanak valami eszement reklámot.”
 • 2. Qllancs 2012. július 20. 14:34
  „Ez a Bözse egy észlény ! Vannak jó ötletei. Már a csokoládét megkóstoltuk , finom nagyon --de aranyárba mérik !”
 • 1. klj-54 2012. július 20. 12:39
  „És a város vezetése?
  Esetleg beperelik a jogcím hiánya miatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sasvári Sándor lóháton énekel

Azóta találgatja szinte az egész város, hogy mi a bucóka, amióta ellepték Makó főterét, forgalmasabb helyeit a Bucóka Napok plakátjai. Tovább olvasom