Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Vona: dupla büntetést a politikusbűnözőknek!

Makó - Csongrád megyében járt ma a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor – a makói főtéren 200-300 ember előtt beszélt. Azt mondta, ha nyernek, megszüntetik a politikusok mentelmi jogát, s aki közülük bűnös, dupla büntetést fog kapni.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

„A KGST-ben több emberség volt, mint az Európai Unióban" – erre a mondatra kapta a legnagyobb tapsot ma délután Makón, a szökőkútnál Vona Gábor. A Jobbik elnöke ezt a párt gazdasági programjának ismertetése közben mondta, arra utalva: a magyar feldolgozóipar talpra állítása nem is a pénz miatt lesz elsősorban nehéz, hanem Brüsszel ellenállása miatt. Hol van a feldolgozóiparunk? Hol van a mezőgazdaságunk, ami 30 millió embert is élelmezhetne? – kérdezte. Vona Pörzse Sándor, valamint a 4. választókerület jobbikos képviselőjelöltje, Kiss Attila társaságában tartott fórumot a város főterén – tegnap egyébként járt Szentesen és Hódmezővásárhelyen is. A fórumon jó két-háromszázan vettek részt.

Vona: dupla büntetést a politikusbűnözőknek! Fotó: Szabó Imre (galéria)

Pörzse Sándor a Zuschlag-botrányról és a Jobbik emelkedő népszerűségéről beszélt, Kiss Attila pedig a párt makói fejlesztési programját, a Návay-tervet ismertette – többek között önálló kórházat, vízművet akarnak, s összhangban az országos programmal a mezőgazdaságra épülő feldolgozóipari üzemet. Vona Gábor elszámoltatást ígért; megszüntetnék a politikusok mentelmi jogát, dupla büntetéseket szabnának ki rájuk, a nemi erőszakot elkövetőknek pedig kémiai kasztrációt helyezett kilátásba. Beszólást egyet kapott. Amikor arról beszélt, hogy a Fidesz és az MSZP a legszívesebben egy kanál vízben fojtaná meg a Jobbikot, egy szimpatizáns így reagált: „Mi meg őket˝!"

Vona járt Hódmezővásárhelyen és Szentesen is, ahol fórumán bemutatkozott Dudás Zoltán, a párt 3-as választókerületben indított képviselő-jelöltje. Ottani sajtótájékoztatóján az MTI jelentése szerint azt mondta, pártja, kiterjesztené a férfiakra is a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét. Az alapvető élelmiszerek, a mindennapi megélhetéshez szükséges termékek áfáját 5 százalékra csökkentené, az ellátások reálértékének megőrzése mellett a nyugdíjemelés rendszerét úgy alakítanák át, hogy a kisebb nyugdíjak vásárlóértéke jobban növekedjen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséges diák: Norbi a földrajz és a kerékpározás szerelmese

A földrajz szerelmese, de a kerékpározásért is rajong: így köti össze a kellemeset a hasznossal Kovács Norbert, a Makói József Attila Gimnázium 11. osztályos diákja. Tovább olvasom