Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Zárva az extrémsport-pálya

Makó - Szorosan egymás mellé rakva, összeláncolva várják a makói extrémsport-pálya elemei, hogy felújítsák őket – most használhatatlanok. A Maros-parti városban közterületen tilos az effajta sport.
Idén tavasszal már nem nyitott ki a makói extrémsport-pálya, ahol eddig gördeszkázhattak, BMX-ezhettek a fiatalok. A pálya elemeit szétbontották, és lánccal zárták egymáshoz, mert balesetveszélyessé váltak. A pályát 9 évvel ezelőtt avatták fel, akkor még a Hollóssy Kornélia utcai sportpályán volt, de költöznie kellett, mert az egyetlen szomszéd nem viselte el a kerekek csikorgását és a dübörgést; mostani helyén, az Aradi utca legvégén, a város határánál 6 éve nyitották meg. A város még az Aradi utcai kerékpárutat is meghosszabbította azért, hogy a gyerekek biztonságosan kijuthassanak ide.

Szorosan egymás mellé rakva, összeláncolva várják a makói extrémsport-pálya elemei, hogy felújítsák őket – most használhatatlanok. A szerző felvétele
Összeláncolva várják a makói extrémsport-pálya elemei, hogy felújítsák őket – most használhatatlanok. A szerző felvétele

Megtudtuk: az önkormányzat várja, keresi azt a pályázatot, amely lehetőséget biztosít a felújításra, de ehhez a helyi extrémsport-egyesület együttműködésére is szükség volna. Amikor a helyszínen jártunk, nemcsak azt láttuk, hogy az elemek valóban tönkrementek, hanem azt is, hogy van, akinek hiányzik a pálya – drótkerítését ugyanis valaki elég nagy darabon kivágta, így be lehet jutni a lezárt területre. Papp Zsanett most leköszönt diákpolgármester lapunknak azt mondta, amíg a pálya látogatható volt, 8–10-en naponta jártak oda, de kisebb-nagyobb rendszerességgel legalább 20– 30 fő használta.

A Maros-parti városban egyébként hivatalosan most sehol sem lehet gördeszkázni vagy BMX-kerékpározni. Ezt egy 5 évvel ezelőtti helyi rendelet tiltja a közterületek védelmére hivatkozva.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. FIGYU6 2011. június 02. 00:13
  „Szilencium
  A tanárok,felnőttek magunk mellé állítása? Ezzel az a gond hogy 90%-uk abban a hitben élnek hogy a bmx-esek görkorisok,gördeszkások roszemberek, rosszgyerekek,trogerek, drogosok stb. na igy nehezen fognak támogatni!”
 • 22. szilencium 2011. május 23. 15:32
  „Abban egyetértek,hogy a gyerekek is tehetnének az ügyért valamit!Szóró lapozhatnának az iskolákban,megnyerhetnének maguk mellé tanárokat,vagy ki tudja még mennyi fontos dolog után mehetnének!
  Amíg azonban nincs meg egy hely,ahol ez a pálya(aminek az összes eleme rendelkezésre áll!) remek játékteret nyújthatna mindenkinek,addig nincs ok mást hibáztatni,csak azt aki nem biztosította még számukra az alapokat!Meg hát ugye a hivatalban beérjük annyival,hogy megisszuk a kávét,elsiránkozunk a politika által reánk pakolt terheken,és megoldjuk a problémát lánccal és lakattal!Persze a fénykép tanulsága szerint így is veszélyforrás az a vashalmaz,mert most ebben az állapotban raftingolnak rajta!Esetleg majd lesz olyan szemfüles fémtolvaj aki majd néhány ezer Ft-t csinál belőle!
  Sajnos továbbra is csak az irritál ebben a dologban,hogy a nyári szünetben,azok akik beruháztak már görkorira,gördeszkára stb.,Ők használni fogják azokat mondjuk a szökőkútnál,meg a körforgalmak lankáin,és egyéb veszélyes helyeken,ami senki számára nem jelent biztonságot!”
 • 21. triatlonos 2011. május 23. 14:03
  „A képen látható "romhalmaz" 5 millióért akkor, úgy általában nem a makói fiatalok kedvéért épült, hanem célirányosan egy "tehetős apuka" csemetéjének. Kölcsönös szponzoráció alapján, de a leosztás változott, és már nem annyira fontos az egész. Igy múlik el a világ dicsősége. A vita során kérem a fentiek szives figyelembe vételét. Amikor a témával foglalkoztam, a fiatalok elmondták, hogy szerencsésnek érzik magukat az egyik társuk miatt, mert máskülönben soha nem lett volna pálya.
  Abban bizom, hogy ha az illetékesek ezt olvassák, már csak dacból is olyat épitenek, hogy még a szegediek is ide járnak. Úgy legyen...”
 • 20. Silvio_Dante 2011. május 23. 11:08
  „AZ_aKI
  Kérlek írd meg nekem annak a jogásznak a nevét, s megkeresem. Köszönettel!”
 • 19. xya 2011. május 23. 10:18
  „Egyetértek az előttem hozzászóló Silvio... észrevételéhez. Nem a kiskamaszoknak kell hivatalos ügyeket intézni. Én azt látom, ezek a kamasz gyerekek ebben a városban nem kapnak teret, mindenkit zavarnak, el vannak küldve mindenhonnan. Könyörgöm! Mi is voltunk kamaszok, ne felejtsük már el! Aki kinőtte a játszóteret, az mehet vmelyik kevésbé lepukkant kocsmába, jobb híján. Persze van egy dohos, rossz levegőjű Ifiklub, amit tényleg egy lelkes fiatalember vezet, de sajnos kezdenek kikopni a gyerekek onnan, ennek is megvan az oka....hm. /a társaság összetétele megváltozott/
  Szerintem nekünk, felnőtteknek, ill. a város vezetésének kellene szívügyünknek tekinteni a gyerekek sorsát itt a városban. Sokan nem tehetik meg, hogy nyaralni menjenek, legalább próbáljunk értelmes elfoglaltságot biztosítani nekik.”
 • 18. Az_aKi 2011. május 23. 10:16
  „Én is gyerekkénk ültem ott. És 18 évet betöltött srácok is voltak ott, nem 1-2. Néhány éve voltak fiatalok akik ezt meg tudták csinálni... akkor kérdezem én - Ma miért nem? Mert eleinte még arra is lusták voltak, hogy bemenjenek a jogászhoz, aki felajánlotta a segítségét.”
 • 17. Silvio_Dante 2011. május 23. 09:27
  „Az_aKI
  Elgondolkodtató amit írtál! Ezek szerint te bent ültél több GYEREKKEL egyetemben, s most azt várod el, hogy DIÁKOK, hangsúlyoznám 18. életévét még be nem töltött FIÚK és LÁNYOK vegyék a nyakukba ezt az egész ügyet. No igen, így lehet kirázni a felelősséget a nyakunkból, nekünk felnőtteknek. Abban is biztos vagyok, hogy vagy nincs gyermeked, vagy csak nem érdekel, hogy mi is van vele, mit gondol dolgokról. Ha jól tudom nincs egyesület, az alapításához pedig GYEREKEK nem használhatóak! Akkor a gyereknek szaladni kellene apucihoz, hogy "Apa csináljunk már egy egyesületet, mert az önkormányzatnál ezt mondták!", szerintem ez nem életszerű. Szeretnék a fiatalokat itt tartani, szeretnék, ha változatos szórakozási lehetőségek lennének, mégis ha a fiatalokról van szó, akkor még akadályokba ütköztetik őket. Ilyen személyek és hasonló okok miatt fog ez a város szépen lassan elsorvadni!!!”
 • 16. Az_aKi 2011. május 23. 08:21
  „Valamiért úgy érzem ez is egy olyan téma, amiről sokan csak annyit tudnak amit itt olvastak. Valaki mondja meg úgy, őszintén... Miért foglalkoznának olyan sporttal, aminek a felnőtt (18 évet betöltött) képviselői, akikre hozzáteszem, felnéznek a fiatalabbak, majdnem egy év leforgása alatt annyit sem csináltak, hogy az egyesületet rendbeszedjék.
  Ha jók az információim, a város vezetősége, sokszor, nem egyszer, nem kétszer leült ezekkel a fiatalokkal beszélgetni, hogy mi is az amit szeretnének. Mintha abban maradtak volna, hogy amég nincs más lehetőség arra, hogy közelebb a központhoz, egy akár ennél jobb pályát felhúzzanak, addig nekik már mindegy lenne, csak legyen valahol egy használható, nem életveszélyes pálya. Nekem úgy rémlik, egy olyan megállapodás született a fiatalok és az önkormányzat között, hogy az önkormányzat költségvetésébe, lesz olyan pénz, amit-ha a fiatalok megcsinálják az egyesületet-rá lehet fordítani a pályának a felújítására. Jogosnak tartom, hogy ne az önkormányzat csinálja az egyesületet, mert ezt a pályát a fialalok akarják, mutassák hát meg, hogy kell nekik. Nem gondolnám, hogy ha közel egy év alatt semmi nem történt, akkor tényleg ennyire fontos nekik. Ez kivételesen tényleg egy olyan téma, ami mellett valóban kiállt a város vezetősége, és nem gondolom rossz dolognak, hogy azt ha szeretnének-, KÉRNEK valamit, úgy teljesítsék, hogy 1-2 alapfeltételhez kötik. Az a jónéhány fiatal, ezzel tisztában van, hiszen nem akárhányan ültek ott a megbeszéléseken...”
 • 15. Silvio_Dante 2011. május 22. 13:06
  „Lenne egy javaslatom!
  Ha jól tudom Makón van egy Ifjúsági Klub melynek felnőtt vezetője van, aki esetlegesen az ifjúság érdekében felkarolhatná ezt a problémát. Tegnap is fiatalok maroknyi csapata az egyik helyi bankfiók előtt "attrakciózott". Esetlegesen nem pályázatra várni, hanem egy olyan rendezvényt megszervezni,melynek bevételéből meg lehet szervezni a munkálatokat. Esetlegesen egy kisebb csapattal, akik kint a pályán sportoltak felkeresni makói vállalkozókat (asztalos, festő, kőműves stb.), hogy tudnának e munkában segíteni. Természetesen az önkormányzat és esetleg az országgyűlési képviselőnk is segíthetne akár tettekkel, akár anyagi javakkal. Csak egy kis összefogást kellene tanúsítani, hiszen a gyermekeinkről van szó, s nem várni a "csodára"! FIGYU6 kérlek vegyük fel a kapcsolatot a silvio77dante@gmail.com e-mail címen!”
 • 14. Lacusch69 2011. május 22. 11:47
  „T. Makóváros!

  Szerintem változtasd meg a nevedet, mert úgy látom, hogy semmit sem tudsz arról a városról, amiről elnevezted magadat.

  Makói ilyet nem ír: "(a fég vagy jéggyár vagy mivan ott)"”
 • 13. cucusz 2011. május 22. 10:09
  „Röhej eza város! Vajon kinek szúrta szemét? Nem csodálkozom, hogy minden 3.-4. ház eladó. Mindenki húzz innen el, hiszen élni sem hagyják itt az embert. Munkahely? Minimálbér oszt kész élj meg belőle, ha tudsz.”
 • 12. szilencium 2011. május 21. 18:35
  „Lehetne egy ilyen pályát építeni,mondjuk a Víztoronynál!Ott elég messze vannak a szomszédok.
  Több gyerekes családapaként bizony átérzem ezen gyerekek sorsát.Ez fontos nekik!Gyakorlatilag először eltávolították őket,most meg kisemmizik a társaságot!Vajon felvetődik bennük a gondolat,hogy amikor családalapításra kerül sor akkor,Makón települjenek le,vagy esetleg menjenek olyan városba,ahol lesz a gyerekeiknek több lehetőségük ?”
 • 11. triatlonos 2011. május 21. 17:26
  „Az idő bebizonyitotta, hogy az a "romhalmaz", ami 5 millióba került - valakinek a zsebét gazdagitotta.
  Amikor a kiköltözés történt érdekelt a téma, és elbeszélgettem a fiatalokkal, akik érdekes dolgokat mondtak. Azért nem jártak ki a FÉG-hez, mert ott nem volt néző! Ezek a gyerekek szeretik megmutatni, hogy mit tudnak, ezért kedvelik inkább a főtéri padokat, szegélyeket. Volt közöttük olyan is aki naponta beutazott az ujszegedi pályára, azért, mert ott "sztárnak" számitott a produkciójával.”
 • 10. FIGYU6 2011. május 21. 15:01
  „Elnézés valamiért kétszer küldi!”
 • 9. FIGYU6 2011. május 21. 15:00
  „Probléma megoldódan ha lenne egyesület csak kell hozzá minimum 10 fő aki 18 év felet van na meg kb 30ezer forint amit be kellene fizetni egy ügyvédnek(ilyenkor kérdezem nincs az önkormányzatnak egy üdvégye aki ezt elintézné nekünk szép mosolyért?) igen de mivel szinte mindenki kiskorú ezért nehezen lehet ezt megcsinálni meg most hirtelen sajátzsebböl kifizetni.Erre megoldás is lenne össze szedni azoktol akik tagok akarnak lenni csak sajnos ilyenkor hirtelen senki nem jelentkezik.És akkor megint kérdezném miért nem sinál egyesületet az önkormányzat!?”
 • 8. FIGYU6 2011. május 21. 15:00
  „Probléma megoldódan ha lenne egyesület csak kell hozzá minimum 10 fő aki 18 év felet van na meg kb 30ezer forint amit be kellene fizetni egy ügyvédnek(ilyenkor kérdezem nincs az önkormányzatnak egy üdvégye aki ezt elintézné nekünk szép mosolyért?) igen de mivel szinte mindenki kiskorú ezért nehezen lehet ezt megcsinálni meg most hirtelen sajátzsebböl kifizetni.Erre megoldás is lenne össze szedni azoktol akik tagok akarnak lenni csak sajnos ilyenkor hirtelen senki nem jelentkezik.És akkor megint kérdezném miért nem sinál egyesületet az önkormányzat!?”
 • 7. szilencium 2011. május 21. 14:49
  „Ez ám a buli!Amíg életveszély volt kijutni a gyerekeknek a városból,az óriási kamionforgalom és kerékpárút hiánya miatt,addig a városban volt lehetetlen a pálya élete.Most,hogy végre biztonságosan kijuthatnának oda,hát zárjuk be.Már csak arra lennék kíváncsi,hogy a seggükön pöffeszkedő illetékes elvtársak,akiknek dolga lenne a játékok,eszközök felügyelete,javítása,na Ők esetleg megkérdezték-e a gyerekeket arról,hogy tudnak-e valami megoldást,hogy a pálya tovább működhessen?Persze úgy nehéz megoldást találni,hogy első számú szempont a milliós lóvé zsebbe biztosítása és utána jöhet a pár tízezres meló elvégzése!!!
  A gyerekek meg akikért az egész megvalósult?Ja Ők majd a nyáron(mert ha minden igaz lesz pár hónap nyári szünet) a díszes szökőkútnál hódolhatnak hobbyjuknak,esetleg az új fürdő parkolójában a román autókon,vagy a posta díszkövén retteghetnek a Polgármester megnyújtott kezeitől,a közterület felügyelőitől!!
  Tisztelt önkormányzati illetékesek!Találjunk már megoldást a problémára és ne csak a sült galambot várjuk!!”
 • 6. FIGYU6 2011. május 21. 14:38
  „Na ezt én sem hiszem hogy azért lett ott bicikliút mert hogy a sportolok könnyeben kijussanak az életveszélyes pályára . . .”
 • 5. makovaros 2011. május 21. 14:21
  „1.) egy eza pálya kb 3 éve baleset veszélyes
  2.) kerékpárút út előtte jóval vége lesz (a fég vagy jéggyár vagy mivan ott) így egy risz rossz járdán kell odajutni (”
 • 4. makovaros 2011. május 21. 14:21
  „1.) egy eza pálya kb 3 éve baleset veszélyes
  2.) kerékpárút út előtte jóval vége lesz (a fég vagy jéggyár vagy mivan ott) így egy risz rossz járdán kell odajutni (”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanádpalota megnyerte az 1,29 milliárdot: a szennyvíztisztító próbaüzeme jövőre indulhat

Megnyerte a csanádpalotai önkormányzat azt az 1,29 milliárd forintos pályázatot, amelyből megvalósíthatja szennyvízprogramját. Tovább olvasom