Ország-világ

2009.05.20. 08:55

Érettségi 2009: ma spanyol, hittan és bibliaismeret

Szerda reggel nyolc órától a spanyol írásbelivel, délután kettőtől az emelt szintű katolikus és református hittan, valamint a bibliaismeret - Hit Gyülekezete vizsgatárgyak írásbelijével folytatódik a tavaszi érettségi.

Spanyolból középszinten 65 helyszínen 241-en, emelt szinten 13 helyszínen 310-en vizsgáznak.A spanyol írásbeli mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten a vizsga 180 percig tart; az olvasott szöveg értésére 60 perc, a nyelvhelyességi feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után "a hallott szöveg értése" című rész következik (30 perc), majd végül az íráskészséget tesztelik, 60 percben. Az emelt szintű írásbeli 240 perces. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgarészek szerepelnek ugyanabban a sorrendben, csak a feladatok megoldására fordítható idő különbözik: 70, 50, 30 illetve 90 percük van a diákoknak.

Katolikus hittanból 3-an, református hittanból 3-an, a bibliaismeret - Hit Gyülekezete vizsgatárgyból szintén 3-an tesznek emelt szintű érettségit. A katolikus, illetve református hittan vizsgatárgy emelt szintű írásbeli vizsgája 180 percig tart, a diákoknak egy-egy 1300 szavas fogalmazást kell írniuk. A bibliaismeret - Hit Gyülekezete emelt szintű írásbeli 180 percig tart. A vizsga két feladatlapból áll, amelyeket csak egymás után lehet megoldani. Az első rész egy 60 perces bibliaismereti feladatsorból áll. A második rész egy szövegalkotási feladatsort tartalmaz, 120 percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában