Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Angol érettségi feladatok, megoldások 2012: to be or...

Az angol írásbeli érettségi feladatok idén is négy részből állnak, amelyek a diákok szövegértését és íráskészségét mérik. Itt vannak a feladatlapok, nemsokára meg is oldjuk!

12:40 No time to lose! or: No time, Toulouse! - erre a "prolémára" is van megoldás, a kiváló Monty Python-csoporttól. Már neki is estünk a feladatoknak, s ahogy tegnap a törit vendégeink, úgy a mai angolt is össze-vissza oldjuk meg. Van már kész fogalmazás és teszt is! De előbb nézzék meg a videót, ráérnek aztán is "lent" keresgélni!


Monty Python - Kamikaze Scotsmen

- Nem volt nehéz, egyedül a hallás utáni résztől tartottam - mondta Jójárt Rebeka 11/B osztályos tanuló, miután megkönnyebbülten kilépett a Ságvári-gimnázium kapuján. Rebeka előrehozott érettségit írt, és azért izgult a feladatsor harmadik részénél, mert mint mondta, "amikor beszélgetsz valakivel, és nem érted, akkor vissza tudsz kérdezni, itt erre ugye nincs lehetőség."

Már itt vannak a nem túl nehéz feladatlapok, hamarosan kitöltve is felkerülnek, de addig is, ahogy végig ezen a héten, üresen, letölthető formában is feltesszük. Jó gyakorlást! Egyedül a halás utáni részt nem töltjük ki, annak hanganyagát ugyanis nem adhatták ide a gimnáziumban.Korábban írtuk:
Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája közép- és emelt szinten egyaránt négy különböző részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladat a szövegértés, amelyre 60 perc áll rendelkezésre. A nyelvhelyességi feladatsor megoldására 30 percük van a diákoknak. Ez szünet követi, utána szintén szövegértés a feladat, egy hallott szöveg alapján, erre is 30 perc van. Az íráskészséget egy 60 perces feladatsorral tesztelik.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Középszinten és emelt szinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Olvasóink írták

 • 4. tucat 2012. május 10. 22:12
  „Sadly a few mistakes have been made and left on the lines, e. g. fight for "independent" - instead of independence; "hundred" of people - correctly: hundreds of people, etc. But this makes no ´different´ - or difference? ;) :D
  However, the test seems to be easy, like buying the new son-in-law out. :D”
 • 3. Ebgondolat 2012. május 10. 14:00
  „Ez az angol írásbeli már-már primitíven egyszerű! Ez kábé egy alapfokú tudásnak megfelelő összeállítás.
  Nekem is "kedvencem" volt a röcsögős magnó, melytől alig lehetett érteni a szöveget! :D”
 • 2. szentmihályi 2012. május 10. 13:26
  „Sose felejtem el mikor a szöveghallgatásra behoztak egy oldschool rádiót mely recsegett- ropogott és csak a füst hiányzott. Ezek mellé a szöveg sem volt semmi. A szövegnél a szereplők hadartak, mocskosul és volt egy tetű háttérzaj. És ezek után értse is meg az ember és így próbálja meg csinálni ezt a részt az érettségin.

  Plusz egyik tanárunk közölte-miután ő meg az a 10 diák - voltunk magunkban hogy aki amit nem tud kérdezze meg a többiektől. Nem eme mondat miatt lett jobb az angol érettségim, csak hát 1 ilyen megnyilvánulás azért meg marad az emberben:D”
 • 1. jozko 2012. május 10. 08:10
  „"Í r á s k é s é g é t "
  A technika ördöge betette a lábát?
  Vizsgadrukk?
  bocs´...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar érettségi feladatok 2012: íme a középszintű megoldások!

Május 7-én hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelivel folytatódott a 2012-es érettségi szezon. Önnek hogy menne? Itt vannak a megoldások! Tovább olvasom