Ország-világ

2009.06.01. 00:23

Magyar Vágta hétfőn!

Budapest - Harminc település folytathatja a küzdelmet a Nemzeti Vágta kardjáért és a 30 millió forintos fődíjért.

A vasárnapi elődöntőket követően Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke elmondta, hétfőn hat középdöntőben dől el, hogy kik lehetnek ott a döntőben. A vasárnapi előfutamon senki sem szenvedett komolyabb sérülést.

A 30 település között első helyen jutott a középdöntőbe a tavalyi győztes Nyíregyházát képviselő Suták Vanda, de bejutott a többi között Hajdúszoboszló, Salgótarján, Miskolc és Bácsalmás is. Az előfutamokon korábbi sérülések miatt nem tudott elindulni Vizsoly és Nagybaracska lovasa, ezért ők 'fair play' körben, kölcsönkapott lovakkal mehettek egy tiszteletkört. A rendezvényen csak két kisebb sérülés történt; Tata lovasa leesett a lóról, de kisebb bokasérülése ellenére hétfőn indul a középfutamon. A 14. futamban pedig Őrbottyán lovasa csúszott el a sáron. A lova egyedül folytatta a versenyt, de szerencsére mindketten baleset nélkül megúszták.


Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke elmondta: az elődöntő mindegyik győztese egymillió forintot kap. Ugyanígy a középdöntő futam nyertesei is, a végső győztes település pedig 30 millió forintot vihet majd haza.

A budapesti Hősök terén rendezett előfutamokon 90 magyar település indult az ország legjobb lovasa címért. A tavalyihoz hasonlóan a 15 futamot 6-6 indulóval rendezték, a korábbinál szigorúbb biztonsági feltételek mellett. Első alkalommal Kishuszár Vágtát is tartottak, amire 10-16 évesek nevezhetnek maximum 138 centiméter marmagasságú pónikkal, este 9 órától pedig a Tüzes Vágta visz fényt az éjszakába.

A lovas programokhoz kapcsolódóan idén is bemutatkozhatnak az ország települései, az Ország konyhája nevű programsorozatban pedig helyi specialitásokat lehet megkóstolni. A rendezvény ingyenes, mindössze a dísztribünre kell jegyet váltania annak, aki onnan nézné az eseményeket. További információ: www.vagta.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában