Ország-világ

2014.08.30. 09:35

Az IMF bizalma töretlen a bűnügyi eljárás alá vont főigazgatója iránt

Lagarde ellen "hanyagság" miatt indult eljárás a francia köztársasági bíróságon a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsának töretlen a bizalma Christine Lagarde főigazgató iránt, aki ellen Franciaországban bűnügyi eljárás indult korrupció gyanúja miatt - erről a 24 tagú testület rövid közleményt adott ki pénteken.

Közölték: az igazgatótanács bízik abban, hogy a főigazgató "hatékonyan el tudja látni a feladatait".

A testület már korábban két alkalommal is megvitatta az ügyet: amikor Lagarde még csak tanúként szerepelt, illetve mielőtt 2011-ben úgy döntött, hogy ő lesz a főigazgató.

Lagarde ellen "hanyagság" miatt indult eljárás a francia köztársasági bíróságon (CJR) a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében. Lagarde jelezte: alaptalannak tartja a vádat, és nem akar lemondani tisztségéről, illetve fellebbez a döntés ellen.

Címkék#jog#imf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában