Ország-világ

2017.10.19. 09:04

Egy új, vérrák elleni gyógyszert engedélyeztek az USA-ban

A szer a szervezet saját immunrendszerének sejtjeit programozza újra és egyszeri kezelés elegendő lehet az érintett rákbetegek részére.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) szerdán engedélyezett egy génterápiás rákgyógyszert. A Kite Pharma Yescarta névre keresztelt terápiája már a második engedélyezett génterápiás rákgyógyszer - írja a The New York Times alapján a 444.hu.


A lap arról is beszámolt, hogy a most engedélyezett gyógyszer, a szervezet saját immunrendszerének sejtjeit programozza újra, hogy azok hatékonyabban harcolhassanak a rákos sejtekkel - ez esetben a non-Hodgkin's lymphoma nevű vérrákkal.


A Times szerint az Egyesült Államokban 3500 olyan rákbeteg él, aki alkalmas lehet az új terápiára. Ez a tervek szerint egyszeri kezelést jelent, amit minden esetben az adott páciensre kell szabni. A kezelés költsége 373 ezer dollár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában