Ország-világ

2017.11.21. 18:47

Hétvégente egy órával később áll le a 2-es és a 4-es metró

Decembertől a 2-es és 4-es metró pénteken és szombaton az eddiginél egy órával tovább, éjjel fél 1-ig közlekedik az éjszakai utazási szokások megváltozása miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezzel párhuzamosan az éjszakai buszok, illetve a 6-os villamos menetrendje változatlan marad. A metrószerelvények 10 percenként indulnak majd a végállomásokról.


A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban.

    

A BKK célja, hogy az éjszakai közösségi közlekedést a megváltozott utazási szokásokhoz és igényekhez igazítsa, ennek első lépése a metróüzem kibővítése.


Európában számos városban egész éjjel járnak a metrók a hétvégén, Berlinben, Stockholmban, Bécsben, Barcelonában, Londonban is üzemszünet nélkül járnak a szerelvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában