Adománygyűjtés

2023.07.11. 14:06

Ennek ára lesz: Gyurcsány Ferenc kiállt Karácsony Gergely mellett

A DK elnökének Karácsonyt védelmező szavai azért is érdekesek, mert eddig éppen a DK bírálta leghevesebben a baloldalon a 99 Mozgalom körül kialakult helyzetet.

MW

Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint macska az egérrel, úgy fog játszani vele", „Feri még szorosabbra fogja a gyeplőt", „szegény Gergő,  jobban függ Gyurcsánytól, mint valaha " - így értékelték a Magyar Nemzet baloldal belső ügyeire rálátó forrásai Gyurcsány Ferenc tegnapi ATV-s szereplését.

A DK elnöke hosszú idő után adott élő interjút, amelyben meglepő módon kiállt Karácsony Gergely mellett és próbálta tompítani a 99 Mozgalom körül kialakult, pénzmosás gyanúját felvető botrányt.

Mindezek ellenére Gyurcsány az ATV-ben pusztán „kellemetlennek" nevezte a botrányt, de azt is csak annyiban, hogy szerinte nem sikerült teljesen elhessegetni azt a kételyt, hogy az előválasztáson ezek a pénzek esetleg előnyhöz juttattak egyeseket. - Ha elfogadjuk Karácsony Gergely állítását, hogy ezekkel a pénzekkel az adományozók civil szervezeteket valóban támogattak, ebben nincs semmi jogszerűtlenség - állt ki a főpolgármester mellett Gyurcsány Ferenc. Sőt, a bukott miniszterelnök még emelte is a tétet, amikor meglehetősen homályosan, de felvetette: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti támogatottságával kapcsolatban még nincs döntés, de lehet olyan megfontolás, amelynek a végén azt javasolja a Demokratikus Koalíciónak, hogy támogassa Karácsony indulását.

A Magyar Nemzet baloldal belső ügyeire rálátó forrásai hangsúlyozták: a DK elnökének Karácsonyt védelmező, illetve támogató szavai már csak azért is érdekesek, mert mindeddig éppen a DK bírálta leghevesebben a baloldalon a 99 Mozgalom körül kialakult helyzetet, így a megbocsájtásnak komoly ára lesz a jövő évi önkormányzati választáson.

 A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában