Kiszolgáltatott helyzet

2023.07.14. 08:13

Még az LMP is kihátrál Karácsony Gergely mögül?

Egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe kerül Karácsony Gergely a 99 Mozgalom kampányfinanszírozási botránya miatt. Amint cikkében a Magyar Nemzet rámutat, még egyetlen párt sem döntött arról, hogy a főpolgármester mögé áll, sőt az LMP is visszavonulni látszik, jóllehet eddig nyitottnak mutatkozott a budapesti városvezető támogatására.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a budapesti Jane Haining rakparton 2023. június 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Eddig annyi biztos, hogy Karácsony nem számíthat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatására. Bár a párt nem jutott be az Országgyűlésbe, hiba lenne lebecsülni, hiszen az utóbbi időszakban készült felmérések alapján rendre veri az MSZP-t, az LMP-t és gyakran a Jobbikot is – írja cikkében a Magyar Nemzet.

A lap megkeresésére ugyanakkor a Jobbik, az MSZP és a Momentum is azt közölte: egyelőre nem döntöttek még arról, hogy támogatják-e Karácsony főpolgármester-jelöltségét.  

Persze a végső szót, mint minden más kérdésben, Gyurcsány Ferenc mondja majd ki, aki valósággal lubickol a főpolgármester csuklóztatásában.

Ami pedig az LMP-t illeti: Ungár Péter alig egy hónapja lényegében arról beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy beállnak a főpolgármester mögé. – Szerintem Karácsony Gergely, mint egy üledékes kőzet, marad a jelöltünk mindannyiunknak – fogalmazott a párt társelnöke, aki azonban a napokban, ugyancsak az InfoRádióban már azt közölte: a 99 Mozgalom körüli botrány miatt jelenleg függőben van Karácsony támogatása.

Mint Ungár Péter fogalmazott: a főpolgármester és tanácsadói köre elsősorban az ellenzéki szavazóknak tartozik elszámolással a 99 Mozgalomhoz euróban és fontban érkezett félmilliárd forintnyi kampánytámogatásról, mert „ezt a varázsdoboz-történetet élő, lélegző ellenzéki választó nem hiszi el”.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában