Tartósélelmiszer-gyűjtés

2024.03.26. 13:06

Mintegy tizenhétezer családot támogat a Katolikus Karitász húsvétkor

Százötven tonna élelmiszer gyűlt össze a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kezdeményezett és a Katolikus Karitász által lebonyolított húsvéti tartósélelmiszer-gyűjtésen, ebből csaknem tizenhétezer család ünnepi asztalára kerülnek alapvető élelmiszerek – közölte a segélyszervezet kedden az MTI-vel.

MW

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A közlemény szerint a Tartós szeretet elnevezésű országos gyűjtésben ezrek vettek részt.

A március 3-10. között zajlott akcióban a hivatalos gyűjtőpontokra és plébániákra lisztet, rizst, száraztésztát, olajat, konzerveket, instant leveseket és egyéb tartós élelmiszereket vártak, amelyet a karitász önkéntesei húsvétig juttatnak el nehéz sorsú embereknek.

A családosok adományába édességet is csomagoltak a legkisebbekre is gondolva – jegyezték meg.

Az országos eredményeket kedden közölte a Katolikus Karitász budapesti székházában Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet országos igazgatója, valamint Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, a segélyszervezet akcióját népszerűsítő önkéntes – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában