Cinkosok

2024.05.14. 07:57

Hallgat a baloldali sajtó az újabb külföldi finanszírozási botrányról

A Magyar Nemzet egy hete indított cikksorozatot, amelyből kiderült, hogy a 2019-es önkormányzati választások idején külföldről finanszírozták Karácsony Gergely kampányát. Az ellenzéki sajtó azóta is hallgat az ügyről.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára, a DK, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti listavezetője, Huszár Máté, az ellenzék salgótarjáni polgármesterjelöltje, Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármester, Tüttő Kata, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselõje a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampányrendezvényén a salgótarjáni Fő téren 2024. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A Magyar Nemzet egy hete hozta nyilvánosságra, hogy rengeteg dokumentum, többek között belső levelezések és hangfelvételek jutottak el a szerkesztőséghez, feltehetően Karácsony Gergely közvetlen bizalmi köréből. A birtokukba került leleplező anyagok alapján cikksorozatot indítottak, amelyben bemutatják, hogyan működik Karácsonyék és a baloldal belső világa. Az információs csomag feldolgozása azóta is zajlik, amelynek eredményeként eddig feltárták, hogy már a 2019-es önkormányzati választások idején külföldről finanszírozták Karácsony Gergely kampányát.

Az első cikk megjelenése óta ez már a hetedik nap, de a magát függetlennek nevező sajtóban eddig még semmi nyoma nincs a botrányos ügynek. 

Május 7-e óta nem tartják említésre érdemesnek, hogy Karácsonyék 2019-es kampányába bűncselekmények gyanúját is felvető módon juttattak több tízmillió forintot rejtélyes külföldi forrásból. Sem az Index, sem a Telex, sem a HVG, sem a 24, sem a 444, sem a Népszava, sem pedig a 168 Óra felületein nem lehet olvasni erről, mint ahogy az RTL Klub, az ATV és a Klubrádió hírműsoraiban sem láthatott-hallhatott beszámolót a közönség a főpolgármester és a baloldal újabb botrányáról – írják.

A Magyar Nemzet összefoglalta az eddig feltárt részleteket, amelyekből kiderül, hogyan épül fel és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék igyekeztek lepapírozni a 2019-es önkormányzati választások idején a külföldről érkező pénzt.

A részletekről IDE kattintva olvashat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában