Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

4G-vel hasítanak az online videók

Leginkább videókat nézünk internetezésre alkalmas eszközeinken, ezt követi a böngészés és emailezés. A hibátlan online videoélményhez érdemes kipróbálni a 4G/LTE mobilinternet szolgáltatást. (X)
A különböző okos eszközök – internetezésre is alkalmas mobiltelefonok és tabletek – ugrásszerű terjedésének köszönhetően a világon mindössze egyetlen év alatt megduplázódott az internetes adatforgalom. Közösségi oldalak böngészésére körülbelül 5-6 százaléknyi adatforgalmat használunk fel világszerte mobilon és tableten, és emailezéssel is hasonló vagy kicsivel nagyobb forgalmat bonyolítunk okos készülékeken. A mobilnetes adatforgalomhoz azonban a legnagyobb mértékben az online videonézés járul hozzá – a mozgóképek a teljes okostelefonos forgalom 25 százalékát, és a teljes tabletforgalom 40 százalékát adják.


Az ilyen típusú adatátvitel tömegessé válása már olyan kapacitást, illetve a videós tartalom élvezhető használata olyan sávszélességet igényel majd, amihez már elengedhetetlen az LTE szolgáltatás használata.

A 4G/LTE szolgáltatás sikeréhez négy dolog szükséges: jó minőségű hálózat, megfelelő készülék és díjcsomag, valamint jó tartalom. A Telekom – a kültéri lakossági lefedettségi arányt tekintve – mára a hazai lakosság 27 százaléka számára elérhetővé tette a legkorszerűbb 4G/LTE hálózatát, beleértve Budapestet (99 százalékos kültéri lefedettséggel). Tervei szerint év végéig további vidéki településeken biztosítja a 4G/LTE lefedettséget, és ezzel a magyar lakosság közel 40 százaléka számára elérhetővé teszi a szolgáltatást (kültéren). Emellett folyamatosan bővíti 4G-képes mobileszközei és díjcsomagjai választékát, valamint minőségi tartalom kínálatát is. Nemrégiben például okostelefonon, notebookon és táblagépen is elérhetővé vált a Telekom Moziaréna szolgáltatása, amellyel már minden internet-előfizető kölcsönözhet a Videotéka filmkínálatából.

A Telekom mindehhez a tabletpiac egyik slágerét, az iPad mini készüléket ajánlja, amely a villámgyors 4G-s hálózatra csatlakozva merőben új felhasználói élményt nyújt.

Egy iPad minivel nemcsak az internetes böngészés, a hírek olvasása, az e-mailezés, a közösségi oldalak látogatása és a játékok jelenthetnek új és teljes internetélményt otthon és útközben, hanem általa a zenehallgatás, a fényképek készítése és nézegetése, rövidebb, hosszabb filmek és videók megtekintése, elektronikus könyvek olvasása, különböző dokumentumok szerkesztése, chatelés, vagy akár az online ügyintézés is örömteli elfoglaltság lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szintézis telepítette az első trafik pénztárgép rendszert

A Nagybajcson nyíló nemzeti dohányboltban érintőkijelzős kasszamegoldás fut (x) Tovább olvasom