Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

A Magyar Telekom elindította energiakereskedelmi szolgáltatását

A Magyar Telekom 2010. május 17-től kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást kínál a telekommunikációs szolgáltatásait igénybe vevő lakossági ügyfelei számára Budapest XVIII. kerületében, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen.
Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető. Az energiapiacra történő belépéssel az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója nem kívánja gyökeresen átalakítani az energiapiaci viszonyokat, hanem jelenlegi és leendő ügyfeleinek kínál többletszolgáltatást.

A Magyar Telekom május 17-étől kedvezményes áram- és földgázszolgáltatást indít lakossági ügyfelei részére négy nagyvárosban: Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Miskolcon és ezen városok vonzáskörzetében, valamint Budapest XVIII. kerületében. Az üzleti ügyfelek részére az ország teljes területén lehetőséget felkínálják a lehetőséget. A T-Systems ügyfelei közül a kis- és középvállalatok meghatározott körét 2010 áprilisától közvetlenül keresik fel az ügyfélmenedzserek, hogy az energiaszolgáltatási ajánlatokat ismertessék.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az energiapiacra történő belépés kapcsán elmondta: „Az új szolgáltatásnak köszönhetően a telekommunikáció mellett ügyfeleink otthonába visszük az energiát is – így biztosítjuk az otthon fényét és melegét. A Magyar Telekom alaptevékenysége természetesen továbbra is a telekommunikáció, amelyet most kiegészítünk az energiaszolgáltatásokkal. Ügyfélkörünket abban az előnyben részesítjük, hogy mindent egy helyről, a megbízható szolgáltatótól tudnak beszerezni. Sőt, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőket is elintézzük az ügyfeleink helyett. Az új piaci területek felé történő nyitással előfizetőink elégedettségét, kényelmét és lojalitását szeretnénk növelni."

A lakossági ügyfelek körében az egyetemes árhoz igazodó áram- és gázdíjból számított kedvezménnyel (vagyis olcsóbban, mint az egyetemes szolgáltató tenné) értékesítünk áramot és földgázt mindazok részére, akik jelenlegi vagy leendő előfizetői valamely T-Home szolgáltatásnak – ilyen a vezetékes telefon és az internet, a kábel- és műholdas televízió.
Lakossági és egyetemes szolgáltatásra jogosult kisüzleti ügyfeleink számára három különböző kedvezményszinten kínáljuk energiaszolgáltatásunkat, így az áramdíjból akár 5 százalék, a gázdíjból pedig 8 százalék kedvezmény is elérhető. Az engedmény mértéke az ügyfél energiafelhasználási helyén igénybe vett T-Home alapszolgáltatások számától, illetve a Kapcsolat Programban T-Home oldalon elért kedvezményjogosultsági szinttől függ. Vállalati ügyfeleinknek is igyekszünk versenyképes ajánlatokat kínálni.

Az energiaszolgáltatást megrendelő ügyfeleink részére a szolgáltatóváltással járó adminisztratív teendőket teljes egészében a Magyar Telekom intézi. Az áram- és földgázellátás részükre folyamatos marad, nincs szükség helyszíni szerelésre, kiszállásra. Az áram- és földgáz-szolgáltatáshoz szükséges mérőórák, vezetékek karbantartását továbbra is a jelenlegi szolgáltató (elosztó hálózati engedélyes) biztosítja. Az egyedüli változás az lesz, hogy a váltás után az áram-, illetve földgázszámla a Magyar Telekomtól érkezik, a telekommunikációs számlától függetlenül, külön-külön borítékban.

A Magyar Telekom az innovációban is élenjáró szolgáltatóként kiemelt figyelmet fordít új piacok és növekedési lehetőségek feltárására, innovatív és nem hagyományos szolgáltatások bevezetésére. A vállalat a telekommunikációs piacokon megszerzett tapasztalatait felhasználva, szolgáltatási körének további bővítése érdekében tette meg első lépéseit a magyar áram- és földgáz-kiskereskedelmi piacon.

Energiapiaci viszonteladóként a vállalat legfontosabb célja az új ajánlatokkal az, hogy meglévő ügyfeleit megtartsa, elégedettségüket erősítse és bizalmukat növelje. A piacvezető távközlési szolgáltatónak minden adottsága és képessége megvan a nagy számú ügyfélkör kiszolgálásához. Informatikai háttere, ügyfélszolgálata, befizetés-kezelési megoldásai, valamint tömeges számlázási rendszere az energiakereskedelemben is alkalmazható.

Az Európai Unió előírásainak megfelelően Magyarország áram- és földgázpiacának liberalizációja 2009 júliusában fejeződött be. A Magyar Telekom a közelmúltban stratégiai megállapodást kötött az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel, amely kizárólagos beszállítóként biztosítja a társaság és ügyfelei részére a szükséges villamosenergia- és földgázkapacitást.

A Magyar Telekom nem hagyományos szereplője az energiapiacnak, ezért energiaszolgáltatásunk bevezetése során különösen ügyelünk a megfelelő tapasztalat megszerzésére, amelynek egyik legfontosabb pillére a fokozatos piacra lépés. A Magyar Telekom 2010 második félévében határozza meg az energiapiaci szerepvállalásának és a szolgáltatási terület bővítésének további lépéseit.

A szolgáltatásról bővebb információ a www.t-home.hu weboldalon található. Kérdéseit minden ügyfelünk felteheti személyesen a T-Pont és partner üzletekben, illetve a Magyar Telekom díjmentes 1412-es lakossági és 1435-ös üzleti telefonos ügyfélszolgálatán is.

Olvasóink írták

 • 3. vmagdi 2010. május 12. 11:34
  „egyszer regen t-kabel elofizeto voltam, aztan gondoltunk egyet atmentunk egy olcsobb szolgaltatohoz, persze ugy hogy elobb rendeztuk a rendeznivalokat, amibol visszajart volna egy felhavi szolgaltatas ara. A szerzodes bontastol meg fel evig kuldtek a szamlat, szekiroztak a fizetesi felszolitokkal, fenyegettek. OK, akik nekem maradtak adosak. A penzt azota se kaptam vissza - koltsek gyogyszerre -, de mert tobbszor az asztalra csaptam, elertem, mar nem szekiroznak. Na en a T betutol azota sokkok kapok es nem tudnak mar nekem olyat megigerni amit elhinnek nekik.Gondolom, ha en tartoztam volna, mar a vegrehajtok is jartak volna nalam.”
 • 2. LukSzkaivoker 2010. május 11. 21:28
  „1. Igazat kell, hogy adjak.
  Durva, hogy mit meg nem engednek a T csoportnak. Törvények és szabályozások ellen mennek, nincs aki megállítsa őket. Olyan tevékenységeket folytatnak, amik miatt jobb helyeken már rég megfingatták volna őket.
  Én tudatosan nem használom egyik szolgáltatásukat sem. Sem mobiltelefon, sem internet, sem kábel-tv.”
 • 1. ClarkGriswald 2010. május 11. 10:44
  „Szuper. Tapasztalva hozzáállásukat a mobilpiacon, inkább nem kérnék belőlük, ha lehet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elit társaság – 50 felettiek az interneten

Az internetet kezdetektől fogva fiatalos médiumnak nevezik, ám felmérések alapján az idősebb… Tovább olvasom