Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Fantáziadús ünnepi dekoráció

Itt a kikelet, lassan kiteljesedik a tavasz és közeleg a húsvét is. Ez a tavaszi nagytakarítás ideje, amelynek fárasztó teendőit feldobja, ha közben felfrissítjük, az ünnepre hangoljuk lakásunk kiegészítőit, dekorációit.

A húsvéti ünnep fő helyszíne a konyha, az étkező. Ide várjuk a vendégeket, itt pihennek meg a locsolók, hogy elfogyasszák a felszolgált finomságokat. Ezért fontos, hogy fest az asztalunk és környéke, mennyire vagyunk ötletesek a helyiség dekorálásakor.
Legkönnyebben és legolcsóbban a lakástextíliák cseréjével, textil kiegészítők alkalmazásával tehetjük tavaszivá, ünnepivé a konyhát.
Bátran engedjük el a fantáziánkat, szakadjunk el a szokásos csibe-nyuszi-tojás motívumoktól. Ha nem konkrétan a húsvéthoz kapcsolható díszítőelemekben gondolkodunk, az ünnep után is meghagyhatjuk őket, nem avulnak el.

A tradicionális asztalterítő ilyenkor fehér, de feltehetünk üde, tavaszi színekben pompázó terítőt is. Az aranysárga, az almazöld, a halványpiros és a bordó, a királykék és az ekrü vagy a bézs egyaránt jól illenek ehhez az időszakhoz. Az terítőt feldobja a ráfektetett asztali futó. Ez készülhet a terítő saját anyagából, de azzal harmonizáló textilből is.

Fantáziadús ünnepi dekoráció
Fantáziadús ünnepi dekoráció

– Meglehet, a locsolók már a kelleténél vidámabban érkeznek hozzánk, ezért érdemes előre gondolni a folttisztításra is. Kaphatók olyan teflonos, damaszt anyagú terítők, amelyekről könnyen felitatható a szennyeződés, ha idejében észrevesszük azt – mondta Nagy Éva, egy szegedi függönyszalon munkatársa. – Ezek körülbelül tíz mosásig tudják megtartani ezt a kedvező tulajdonságukat – tette hozzá.

Ha ragaszkodunk a fehér terítőhöz, még inkább érdemes elgondolkoznunk egy zöldes, sárgás színı asztali futó, textilszalvéták és tányéralátétek alkalmazásán. Ezek az egyszerı kiegészítők a terítéknek, hangulatunknak megfelelően váltogathatók.

Az asztal közelebbi és távolabbi környékére is figyeljünk. Színben, anyagban harmonizáló székhuzatokkal, függönyökkel tehetjük egységessé a helyiség hangulatát. Kicsi apróságok is sokat hozzátehetnek ehhez:

vágott virágnak való dunsztosüvegeket vonhatunk be a dekoráció anyagával, szalagokkal díszíthetjük a bútorokat, de készíthetünk az alkalomhoz illő edényfogó kesztyıt, köténykét is. Mindenesetre vigyázzunk, ilyenkor is igaz, hogy a kevesebb több.

A húsvéti készülődést érdemes már most elkezdeni, mert egyes üzletekben az ünnepre szabott akciókkal várják a vásárlókat. A szegedi Fantázia Függönyszalonban például azok a vásárlók, akik egy húsvéti gyerekrajzot visznek magukkal, apró tavaszi kiegészítőket kapnak ajándékba. (x)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Porondon a mesék birodalma

Szeged - Április 10-től 20-ig Szegeden, a SZVSE sportpályán vendégszerepel a Budapest Nagycirkusz. A… Tovább olvasom