Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fenntarthatósági sajtódíjat alapított a Telekom

A Magyar Telekom „hello holnap! Sajtódíj" elnevezéssel a magyar sajtó munkatársai részére hozott létre díjat, amelynek célja a fenntarthatósági témákra nyitott és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók, riporterek motiválása. Az újságírók a fenntartható fogyasztás, esélyegyenlőség, szegénység, környezetvédelem, önkéntesség és klímaváltozás témáiban küldhetnek pályaműveket.
A nyertes pályázatot egy 10 tagú zsűri – a Magyar Telekom képviselői és a Fenntarthatósági Média Klub újságíró képviselői – választja ki, készítője 1 millió forint összegű díjat vehet át a Magyar Telekomtól. Az első díjátadásra a 4. Fenntarthatósági Napon, szeptember 24-én kerül sor.

A „hello holnap!" Sajtódíj pályázatra 2010. szeptember 1. és 2011. augusztus 1. közötti időszakban a nyomtatott és az online sajtóban, valamint blogfelületen megjelent cikkel vagy televízióban, rádióban elhangzott adással lehet jelentkezni.

A díj létrehozását elsősorban az indokolta, hogy sokak fejében fogalmazódtak meg kérdések a fenntarthatósággal kapcsolatban. Arról többek között, hogy milyen lesz a jövő, milyen lépésekre van szükség a fenntartható fejlődés érdekében. Ezek a kérdések foglalkoztatják az embereket, így az újságírókat is, akik fontos szerepet játszanak abban, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a gondolatok. Sok múlik a médián, az újságírók felelősségvállalásán, hiszen kérdéseket fogalmazhatnak meg és hasznos információkat adhatnak az olvasóknak a fenntartható fejlődés érdekében.

A Telekom a díjat a szintén általa életre hívott Fenntarthatósági Média Klubbal közösen hozta létre.
A Klub 2011-es megalakulásakor a tagok – Magyar Telekom, RTL Klub, TV2, Sanoma, Class FM, CEMP csoport (Index), Origo, Metropol, Axel Springer, Est Média – vállalták, hogy konkrét, gyakorlati példákon keresztül a fenntarthatóságról egyszerű, érthető formában, minél szélesebb körben beszámolnak, valamint létrehoznak egy civil szervezeteknek szóló pályázati rendszert, s egy új sajtódíjat.

A pályázati kiírás és további információ a díjjal kapcsolatban a www.helloholnap.hu weboldalon olvasható.

A Magyar Telekom Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként – küldetésével összhangban – elkötelezett a fenntartható fejlődés elve mellett. 2010 decemberében ezért indította el „hello holnap!" kezdeményezését. A Telekom a fenntarthatóság fogalomkörét érthetően, könnyen befogadható módon szeretné a mindennapok részévé tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy az élhető jövő mindannyiunk közös felelőssége.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partneróvodai kapcsolatok Cambridge-dzsel

Testvérvárosunk, Cambridge polgármestere a Teddy's Club-ba látogatott. Az ovisok 30 perces angol… Tovább olvasom