Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Gyakornokokat vár a Magyar Telekom

Ismét gyakornoki programot hirdet a Magyar Telekom a főiskolásoknak és az egyetemistáknak, hogy a hallgatók elmélyíthessék gyakorlati tudásukat.

A februárban induló programra szeptember 13-tól október 20-ig lehet jelentkezni a https://karrier.telekom.hu oldalon.

A Telekom Gyakornoki Programra olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is.

Az 5 hónapos, gyakorlatorientált képzés egyedülálló lehetőséget nyújt a diákoknak: Magyarország vezető telekommunikációs cégénél gazdagíthatják elméleti és gyakorlati tudásukat, elindíthatják karrierjüket, vagy a Telekomnál végezhetik el a kötelező szakmai gyakorlatukat.
Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes elmondta: „Célunk, hogy friss tudással gazdagítsuk a céget. Szeretnénk megismerni azokat a fiatalokat, akik a felsőoktatásban tanulnak, legyenek akár másod-, harmadévesek vagy végzősök. A Telekom Gyakornoki Program sikerét mutatja, hogy a szeptemberben indított programra csaknem 1000 hallgató jelentkezett, közülük 29 diákot választottunk ki, 38 pedig folytatja a gyakornoki programot. Soha ennyi gyakornokot nem fogadtunk még 14 év alatt, mint idén. Az ország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként büszkén mondhatom, hogy a Telekom a legjobb hely arra, hogy a fiatalok megmutathassák, mire képesek."

A hallgatók számára a Telekom Gyakornoki Program heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel. A gyakornokok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után széles körű béren kívüli juttatási csomaggal bővül.

A program első 3 hete az adott szakterületen való érdemi és tartalmas munkavégzésre készít fel. Ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornoknak van egy mentora, aki azon túl, hogy segíti a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad és a készségek fejlesztésében is jelentős szerepet játszik. Ezzel a módszerrel a Telekom igyekszik nagyvállalati összetett tudását és tapasztalatát megosztani a diákokkal, támogatva pályakezdésüket.

A gyakornoki program 2011. február 1-jével indul és július 31-ig tart. Jelentkezni az adatok, önéletrajzok feltöltésével 2010. szeptember 13-tól október 20-ig lehet a karrier.telekom.hu oldalon. A pályázók legkésőbb 2011. január 25-ig kapnak visszajelzést.

A Magyar Telekom mint felelős munkáltató törekvéseit több elismeréssel jutalmazták. A Legvonzóbb Vállalat 2009 felmérésen a Telekom a 2010-ben és 2011-ben végző műszaki hallgatóknál az előkelő 4., a közgazdászhallgatóknál a 7. helyen végzett. A Telekom esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként gyakornoki programmal segíti a pályakezdőket.

A tavaly elnyert Legjobb munkahely díj a telekomosok elkötelezettségét fejezi ki, és elismeri a vállalat törekvéseit annak érdekében, hogy a Telekom szerethető és élhető munkahely legyen.

Az Amerikai Kereskedelmi és Iparkamara által odaítélt Egészséges munkahely 2009 cím pedig azt bizonyítja, hogy a Magyar Telekom felelősséget érez munkatársainak egészségéért.

A 12 legjobb magyar reklámfilm közé választotta a szakma tavaly az interneten terjedő Gyula című filmet, amely a hagyományostól eltérő módon népszerűsíti a Telekomot mint munkahelyet. A Szívlapát netes oldal olvasói a 3. helyre szavazták.

Olvasóink írták

 • 4. summra 2010. szeptember 28. 14:25
  „Kedves sziszka1! Meglehetősen hiányosak ismereteid. Egyik nagyvállalat sem azért indít gyakornok programot, hogy telefonos ügyfélszolgálaton alkalmazza őket. Mellesleg a Magyar Telekom nemcsak a 1412-ből áll (T-Home telefonos ügyfélszolgálat). Számtalan egyéb területe van. Sajnos elég kevés cég indít gyakornokprogramot, így a felsőoktatásban résztvevők jelentős többsége gyakorlat nélkül diplomázik le, így nehezebb később munkát is találni. De te biztosan úgy kezdtél el dolgozni, hogy mindenhez értettél, és pályafutásod alatt soha semmiben nem hibáztál...”
 • 3. sziszka1 2010. szeptember 27. 17:43
  „2. hozzászólás nagyildike 2010.09.23. 08:39

  6 hónap után cserélődik az állomány!”
 • 2. nagyildike 2010. szeptember 23. 08:39
  „Se rokonom, se ismerősöm nem dolgozik a Telekomnál. Bármikor telefonáltam a 1412-re (elég sokszor reklamáltam már), rendkívül készséges, udvarias ügyintézőkkel volt dolgom. Igaz, egyszer egy díjcsomagváltásnál ráfizettem, de pontosan az ügyintéző segítségével sikerült megnyugtatóan rendezni (sőt még jobban is jöttem ki az ügyből a végén).
  Az én lányom is pályakezdő, munkanélküli diplomás, díjazom az ilyen törekvéseket.”
 • 1. sziszka1 2010. szeptember 17. 13:23
  „és ezek ülnek a 1412 másik végén és rendre elb@sznak mindent! Tudom, mert már volt szerencsém 1-2 ilyen "gyakornokhoz"!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kreativitásfejlesztő társastánc

A társastánc fejleszti a kreativitást. A ritmusérzék és a hallás fejlesztése mellett kreatívabb és… Tovább olvasom