Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Újabb zöld mobil a T-Mobile kínálatában

Újabb környezetbarát készülékkel, a Sony Ericsson Elm-mel bővült a T-Mobile akciós kínálata. A legújabb jövevény ugyan fekete színben kapható, de mégis sok tekintetben zöldnek mondható.
A gyártó a hasznos szolgáltatásokon és funkciókon túl arra is nagy gondot fordított, hogy a készülék előállítása és használata egyaránt kisebb megterhelést jelentsen a környezetre.

A T-Mobile számára fontos, hogy a nagy számban forgalomba kerülő új mobiltelefonoknál is érvényesüljenek a fenntartható fejlődést szem előtt tartó irányelvek. Éppen ezért kínálatának kialakításakor arra törekszik, hogy olyan készülékeket válasszon ki, amelyek ezeket a szempontokat helyezik előtérbe .

Ilyenek a Sony Ericsson GreenHeart jelzéssel ellátott mobiltelefonok, amelyek újrahasznosított műanyagból készülnek, s vízbázisú festékkel vonnak be. A Sony Ericsson GreenHeart jelzésű készülékek PVC- és berillium-mentesek, nem tartalmaznak brómot vagy antimóniumot sem. Emellett a GreenHeart-mobiloknál – így a Sony Ericsson Elm esetében is – a hagyományos papír alapú kézikönyvet elektronikus, a telefonból elérhető útmutató váltja fel, hogy kevesebb papírt használjanak fel. A megtakarítható papír mennyisége 1 millió telefon esetében 350 tonna, ez 13 ezer fa és 7500 köbméter víz megkímélését jelenti.

Sony Ericsson Elm.
Sony Ericsson Elm.

Szintén a környezet terhelését csökkenti a csomagolás újragondolása: a kisebb méretű dobozok az anyagfelhasználáson túl a szállítással járó károsanyag-kibocsátást is csökkentik. A csomagolás átalakításával a korábbihoz képest 80 százalékkal csökkenthető a CO2-kibocsátás. A Sony Ericsson Elm készülékhez tartozó zöld akkumulátortöltő áramvesztesége nagyon kicsi, az új töltőeltávolító pedig emlékezteti a felhasználót a töltő kihúzására.

A Sony Ericsson Elm környezetbarát megoldásai mellett a közösségi szolgáltatásokban is előremutató. Az egyre népszerűbb közösségi oldalak a Widget Managerrel könnyen, már a nyitó képernyőn is közvetlenül elérhetők. A GPS-vevő a könnyebb tájékozódást, a készenléti módban egyetlen gombnyomásra elérhető Yahoo-kereső pedig az internetes információk egyszerű megtalálását segíti.

Az 5 megapixeles, arcfelismerésre és mosolyfelismerésre képes, autofókuszos kamerával készült fotók, videók azonnal megoszthatók másokkal. A képekhez tárolt GPS-koordináták alapján pedig a fotók helye is könnyen meghatározható, a képeket a Google Maps-en azonnal el lehet helyezni. A szórakoztatásról a sztereó, RDS funkcióval rendelkező FM-rádió és a TrackID™ megoldással felvértezett médialejátszó gondoskodik. A Sony Ericsson Elm-mel a széles sávú internet-hozzáféréssel és WiFi-vel böngészhető az internet, és a telefonnal 3G-s hálózaton videotelefonálni is lehet.

A Sony Ericsson Elm-et új előfizetéssel, 2 éves hűségnyilatkozattal 29 ezer 990 forintért lehet megvásárolni a T-Mobile-nál.

Olvasóink írták

  • 1. bespin 2010. április 27. 14:17
    „Jó-jó, de a jó öreg, Symbian-os finn mobilom oda nem adnám érte. Pedig egy ideig a SE telefonokra esküdtem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Red Bull MIXTÚRA

Május 4 és 10-e között számos, eddig nem látott zenei megoldással találkozhatunk a Red Bull Mixtúra… Tovább olvasom