Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

462 millió taós pénz jutott eddig Szegednek

A Kereszténydemokrata Néppárt szervezésében országos és szegedi sportfórumot tartottak ma Szegeden.
A sportfórumon Kiss-Rigó László megyés püspök, Simicskó István, a párt országgyűlési képviselője, sportért felelős államtitkár, Bohács Zsolt, a Fidesz szegedi országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke, Kalmár Ferenc, a KDNP országgyűlési képviselője, valamint Haág Zalán, a párt szegedi elnöke vett részt. Az államtitkár a gyulai Grosics Labdarúgó Akadémiát is megtekintette, onnan érkezett Szegedre, a rossz időjárási viszonyok miatt így félórás késéssel kezdődött a nyilvános beszélgetés.

A fórumon Kalmár elmondta: a sport a kormány számára kiemelten fontos terület, ezért szervezték a beszélgetést. Bohács Zsolt beszédében kiemelte, jelenleg 106 milliárd forint támogatást irányzott elő a kormány sportfejlesztésekre, és a sokat támadott stadion-beruházások mellett az is fontos, hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeit, uszodákat, tornacsarnokokat építsenek.

Simicskó István dicsérte a gyulai akadémiát, ahol megfigyelhette, milyen körülmények között készülhet a Szeged 2011 NB III-as együttese. Bírálta a kereskedelmi tévéket, amelyet nagyrészt csak akkor foglalkoznak a sporttal, ha annak negatív híreiről, például a doppingbotrányokról van szó.

A stadionkérdésről elmondta, ha nem építenének, azért bírálnák a kormányt, majd kiemelte, fontos, hogy legalább olyan létesítményeink legyenek, mint a környező országokban megtalálhatók. Fel kell nőni ahhoz, hogy meg tudjunk rendezni a futball-világbajnokságot, olimpiát – mondta, majd hozzátette, idén 12 világversenyt rendezett Magyarország. Itthon kell tartani az edzőket, ebben az is segít, hogy ha valaki olimpiai bajnokok nevel, annak havi egymillió forintos juttatást biztosítanak, és a fiatal sportolóknak is ösztöndíjrendszert dolgoztak ki. Szegedre vonatkozóan elmondta, eddig 462 millió forint taós pénz jutott a városba, amelynek helye van a magyarországi sporttérképen.

Kiss-Rigó László kifejtette, az egyháznak feladata, hogy támogassa a sportot, az egészséges életmódot. Kijelentette, hogy bár a szégyenletes futballeredmények után divat lett szidni a sportágat, ebben sokszor politikai szándék is rejlik. A Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatával kapcsolatban elmondta, az új stadionra most van lehetőség, amelyet ha befogad Szeged, azt örömmel veszi, ha nem, akkor más megoldást kell keresniük. „Stadionra és uszodára nagy szükség van" – tette hozzá.

Az est végén a résztvevők előre írásban feltett kérdéseire válaszoltak az érintettek – akire nem jutott idő, annak írásban válaszolnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi korcsolyás Csehországban

A hétvégén Csehországban folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolya Danubia Series. Tovább olvasom