Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

A Démász válogatottjai nem mennek el Dunavarsányba

Csak egyetlen Démász-Szeged-versenyző, az ifjúsági világbajnok kajakos, Császár Gergely utazik el a kötelezőnek beharangozott, hétfőn kezdődő dunavarsányi válogatott edzőtáborba, a többiek maradnak Szegeden.
A kajakosok és kenusok új szövetségi kapitánya, a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond sok újdonságot próbált bevezetni, amelyeknek voltak támogatói és ellenzői is – ahogy egy új dolognál ez természetes. A legfrissebb ötlete viszont, amely szerint kötelező jelleggel havonta két hétig központi edzőtáborban dolgoznak a válogatott keret tagjai, nem igazán nyerte el a Démász-Szeged versenyzőinek és edzőinek tetszését. Főleg mert a versenyzők saját klubedzőik nélkül lettek volna kénytelenek két hétig más szakember irányításával tréningezni.

A tanítványok Vécsi Viktorral (balról) maradnak. Fotó: Segesvári csaba
A tanítványok Vécsi Viktorral (balról) maradnak.
Fotó: Segesvári Csaba

– A válogatottak közül csak a fiatal ifjúsági világbajnok, a 19 éves Császár Gergely utazik el a hétfőn kezdődő dunavarsányi edzőtáborba. Ugyanazokkal edzhet majd, akikkel az ifi vb-re készült, és azzal a szakemberrel, Márfi Gáborral, akivel akkor. A többiek közül a kenus Vajda Attila és Horváth Gábor szeretné folytatni és végigcsinálni Vécsi Viktorral a jól bevált felkészülési munkát, a kajakosoknál Gyökös Lajos a mandulaműtétje után még lábadozik, Sík Márton családi okokra hivatkozik, Bozsik Gábor is marad, míg Janics Natasa azért nem megy, mert a Csipes Ferenc vezette honvédos női csapat sem – sorolta Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged klubigazgatója. – Hangsúlyozom, valamennyi sportoló önállóan döntött így, nekem pedig elsősorban az egyesület és az ő érdekeit kell képviselnem. Mivel más klubok, illetve versenyzők is döntöttek így, nem hiszem, hogy számítanunk kell büntetésre vagy szankciókra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tékvandó-sikerek

Érmekkel tértek haza a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido sportolói a budapesti nyílt… Tovább olvasom