Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A jövő reménysége: Török András, a Szeged vízilabdázója

Török András (18) a Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es csapatának tagja. 17 évesen mutatkozott be a nagy csapatban az SZVPS nevelése. Édesapja, nagybátyja és testvére is meghatározó szerepet töltött és tölt be a magyar vízilabdában. Sorozatunkban a tehetséges játékossal beszélgettünk.
Nem esett messze az alma a fájától. Ez igaz Török Andrásra, a Tiszavirág Szeged Diapolo fiatal játékosára. A Szegedi Vízipóló Suli saját nevelése követte a családi hagyományt, vízilabdás lett.

– Már ovisként úsztam, majd 7 évesen elkezdtem vízilabdázni. Apa és a nagybátyám is remek játékos volt, és a tesóm, Béla is az lett. Nem volt kérdés, hogy pólózni fogok, más sportágat nem is próbáltam. 17 évesen játszottam életem első OB I-es meccsét, nagy élmény volt. Ifiválogatott is voltam, sajnos világeseményre nem jutottam el – kezdte a beszélgetést.
Jelenleg a szegedi egyetemre jár, a sport mellett a tanulás is fontos szerepet tölt be az életében. Nem könnyű összeegyeztetni az élsportot az iskolával.

– Egyelőre mindkét dolog fontos számomra, de nem elképzelhetetlen, hogy az egyetem elvégzése után már inkább a civil életre koncentrálok majd. Idén végzem az első évfolyamot, ami nem könnyű, főként a vizsgaidőszakban. Csapatunk, a Tiszavirág Szeged remek közösséget alkot, olyan rutinos játékosoktól tanulhatok, mint a posztomon (bekk – a szerk.) Aljosa Kunac, vagy éppen Varga II. Zsolt. Hihetetlen klasszisok, és ezt az Eger ellen is bizonyították. Szerencsés vagyok, mert tőlük sokat tanulhatok.

A Török család életében fontos szerepet tölt be a póló. Ilyenkor nagy kérdés, hogy ha összejön a család, akkor fő téma a vízilabda?

– Azért nem, sokszor egészen másról is beszélgetünk. Béci a fővárosban, a BVSC- ben játszik, ritkábban jön már Szegedre. Persze egy-egy bajnoki után azért kielemezzük a meccset, a játékomat – fejezte be a gondolatot Török András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákolimpiai bajnok lett Bélteki Péter

A torna diákolimpia országos döntőjét Budapesten rendezték a hétvégén. Tovább olvasom