Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

A kapitány mást javasol Nagy Péter helyett

A pekingi olimpia egyetlen magyar súlyemelőjét tegnap Tatán három jelölt közül, egy házi verseny keretében tesztelték. A szegedi Nagy Péter hiába tett óriási fejlődésről (15 kilót javított legjobbján) tanúbizonyságot, Juhász István szövetségi kapitány nem az ő indulását javasolja az elnökségnek.
– Ha nem vagyok ott, nem hittem volna el, hogy milyen magabiztosan és kirobbanó formában versenyzett Nagy Péter – mondta örömmel Ördögh István, a Szegedi Lelkesedés SK szakosztályvezetője. Arról van ugyanis szó, hogy el kellett dönteni, az Európa-bajnokságon egyetlen olimpiai kvótát szerző magyar súlyemelő-társadalmat ki képviselje Pekingbe. Erre a szövetség döntése alapján hárman voltak esélyesek: az Európa-bajnokságon 56 kg-ban 7. helyen végzett Ádám, vagy a 77 kg-ban 8. Baranyai (mindketten Nyíregyháza), avagy a Szegedi Lelkesedés SK nehézsúlyú versenyzője Nagy Péter, aki az öreg kontinens versenyén 10. lett.

nagy Péter nem győzte meg a kapitányt
nagy Péter nem győzte meg a kapitányt

Tegnap a tatai edzőtáborban egy házi verseny eredménye alapján próbált Juhász István szövetségi kapitány igazságos döntést hozni. A három jelöltet versenyszerű helyzet elé állítva kérte meg, hogy adjon számot tudásáról. Az eseményen természetesen ott voltak az érintett klubok képviselői is. Ördögh István mellett Nagy Péter edzője, Oláh Imre is a helyszínen izgult tanítványáért.

Nagy Péter egyéni csúcsa 381 kilogramm volt. Először a szakítási gyakorlatot mutatták be a résztvevők. Ádámnak gyengébben sikerült ez a fogásnem, Baranyai azonban hozta a formáját. Nagy Péter jelentőset javítva addigi, 173 kg-os eredményén 180 kg-ot emelt a feje fölé.
– A 185 kg-on is volt reményt keltő kísérlete, ugyanis a feje fölött volt már a súly – állapította meg a tréner.

A szegedi súlyemelő lökésben is fejlődésről tett tanúbizonyságot, hiszen összesítésben 15 kilogrammal, 316 kilóra javította az egyéni rekordját. Baranyainak négy kilóval sikerült addigi legjobbját túlszárnyalnia.
– Ezek után izgalommal vártuk a kapitány döntését, amely számunkra egyértelműen lesújtó volt: Baranyait javasolja az elnökségnek az olimpiai indulásra. Már csak a legfelsőbb grémium bölcsességében bízhatunk – mondta Ördögh István.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gémes mégis folytatná

„Terveim szerint ez volt pályafutásom utolsó tétmérkőzése. Boldog vagyok, hogy győzelemmel… Tovább olvasom