Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

A KITE a legjobb szegedi csapat

A KITE-Szeged NB III-as labdarúgó-együttese nyerte a II. Szegedi Klubcsapatok Kupáját, megelőzve a Tisza Volán U19-es gárdáját és a címvédő SZVSE-Gyálarét alakulatát. A 100 éves Délmagyarország szervezésében megrendezett viadal remek meccseket hozott.
Egy évvel ezelőtt az I. Szegedi Klubcsapatok Kupája után sokan gratuláltak a kis szervezőcsapatnak, hogy jó ötlet volt létrehozni ezt a nagypályás labdarúgó-eseményt. Az idei után is hasonló volt a helyzet, hiszen az országban egyedülálló viadal bizonyította, hogy immár nemcsak a csapatokat hozza lázba a kupa, hanem a szegedi futballszurkolókat is.
Tömeg a pockoson. A reggeli 9 órás kezdéskor leginkább a mindenki által csak „pockosnak" becézett pályát állták körbe. Nem véletlenül, hiszen az NB III-as KITE-Szeged csatázott a továbbjutásért a meglepetésre készülő Tápé ellen. Végül a Brinszky-tanítványok simán nyertek – Keller József és Horváth Péter nem lépett pályára –, így Kozma Zoltán együttese kikapott. Ezután gödörbe is került a „Tápa", a tavalyi bronzérem után a 10. helyet szerezték meg.

Közben a centeren fordulatos meccsen – az Universitas játékosa, Degovics szerezte a kupa első gólját – az FK 1899 Szeged nyert, és az UTC is magabiztosan harcolta ki a megyehárom újonca, a Baktó-Petőfitelep – a Rádió Plusztól egy Jabulanit kaptak ajándékba – ellen a továbbjutást. Az IKV-Alsóváros szolgáltatta a torna első meglepetését, a centeren nyert a megyehármas csapat a megyekettes Szőregi Rákóczi ellen. A fiatal Tisza Volán U19 szétfutotta a rutinos, a Legenda-kupában szereplő Déli Apró együttesét, így a legjobb hatba került.

A Szegedi Klubcsapatok Kupája győztese: a KITE-Szeged. Fotók: Veréb Simon
A Szegedi Klubcsapatok Kupája győztese: a KITE-Szeged.
Fotó: Veréb Simon

A felső ágon a következő körben is érvényesült a papírforma, nyert a három „nagycsapat", az SZVSE-Gyálarét (simán), a KITE-Szeged (nehezen) és a TV U19 (szintén nehezen).

Alsó ág. Minden dicséretet megérdemel a Szőregi Rákóczi – vasárnap hatcsapatos emléktornát rendeztek, és szombaton teljes csapattal végigküzdötték az eseményt –, végül Tóth Tibor együttese a hetedik helyet szerezte meg, megelőzve a nyári szünet alatt is összeálló, végig sportszerű Universitas Szegedet és az nyáron újjáalakuló Déli Aprót – a legendás csapatban pályára lépett Győri Zoltán egykori NB I-es támadó.

A 4–6. helyért érdekesen alakult a küzdelem. A hármas meccsek után – amelyek ekkor már 1×30 percesek voltak – a több rúgott gól döntött, hiszen mindhárom derbi döntetlennel végződött. Végül az ötéves születésnapját ünneplő FK 1899 Szeged jött ki a legjobban, Dóráék lettek a negyedikek, pedig ha az utolsó meccsen az UTC vagy az IKV-Alsóváros talál egy gólt, akkor borult volna minden.

Az ezüstérem jutott a Tisza Volánnak. Fotó: Veréb Simon
Az ezüstérem jutott a Tisza Volánnak.
Fotó: Veréb Simon

A hármas döntő. Az első meccs, a két fiatal csapat ütközete, az SZVSE-Gyálarét–Tisza Volán U19 remek iramot, rengeget helyzetet és bátor támadófutballt hozott. Végül nem bírt egymással a két tinicsapat. A KITE-Szeged nem kegyelmezett. Mindkét meccsét magabiztosan nyerte. Előbb könnyedén intézte el a címvédő SZVSE-t, majd a megilletődött fiatal volánosokat: megérdemelten lettek kupagyőztesek, veretlenül, kapott gól nélkül nyerte meg a II. Szegedi Klubcsapatok Kupáját a friss NB III-as együttes.

A torna bizonyította, hogy életképes, van értelme megszervezni, a nézők körében is egyre népszerűbb az esemény – egész nap közel 800-an voltak az egykori Szeol-pályán –, amelyen 20 meccsen hatvan gólt láthattak a drukkerek. A szervezők köszönetet mondanak a díjakat felajánlóknak: Iványi Aurél önkormányzati képviselőnek – minden csapat Derby Star meccslabdát kapott –, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőnek, a Sallernek, a Varga Pincének és a HBH szervezésében zajló Soproni Sörünnepnek.

Remek meccset hoztott a Volán–SZVSE derbi. Fotó: Veréb Simon
Remek meccset hoztott a Volán–SZVSE derbi.
Fotó: Veréb Simon

A torna végeredménye

A II. Szegedi Klubcsapatok Kupájának végeredménye: 1. KITE-Szeged, 2. Tisza Volán U19, 3. SZVSE-Gyálarét, 4. FK 1899 Szeged, 5. Ujszegedi TC, 6. IKV-Alsóváros, 7. Szőregi Rákóczi, 8. Universitas Tanárképző, 9. Déli Apró, 10. Tápé, 11. Baktó-Petőfitelep.

A torna legjobb játékosa: Hegyesi Zsolt (SZVSE-Gyálarét). A torna legjobb kapusa: Zseljko Belecsan (KITE-Szeged). A torna gólkirálya: Völgyi Roland – 4 góllal (Tisza Volán U19). A torna legjobb edzője: Kiss Ferenc (IKV-Alsóváros)

Fölényben a KITE-Szeged. Fotó: Veréb Simon
Fölényben a KITE-Szeged.
Fotó: Veréb Simon

II. Szegedi Klubcsapatok Kupája

Eredmények, első kör (a címvédő SZVSE-Gyálarét kiemelt volt): Universitas Tanárképző–FK 1899 Szeged 1–2, gólszerzők: Degovics, ill. Ács, Dóra. Szőregi Rákóczi–IKV Alsóváros 1–2, gólszerzők: Varga Z., ill. Csúcs, Farkas. Baktó-Petőfitelep–Újszegedi TC 0–3, gólszerzők: Erhardt (2), Ördögh. Tisza Volán SC Szeged U19–Déli Apró 3–0, gólszerzők: Völgyi (2), J. P. KITE-Szeged–Tápé 3–0, gólszerzők: Laczkó J., Balogh N., Kovacsics (11-esből). Felsőház, az 1–6. helyért: SZVSE-Gyálarét–FK 1899 Szeged 0–4, gólszerzők: Hegyesi 2, Mangó 2, Újszegedi TC–KITE-Szeged 0–1, gólszerző: Keller. IKV Alsóváros–Tisza Volán SC Szeged U19 1–2, gólszerzők: Szentágotai, ill. Vastag, Völgyi. Alsóházi meccsek (az Universitas Tanárképző, mint legjobb kieső, a továbbiakban 7–9. helyért játszott): Déli Apró–Baktó-Petőfitelep 5–1, gólszerzők: Győri Z. 3, Szente, György B., ill. Fűz A. Szőregi Rákóczi–Tápé 3–0, gólszerzők: Váczi, Mityó, Móra. Helyosztók, a 10. helyért: Baktó-Petőfitelep–Tápé 0–4, gólszerzők: Jenei (2), Hágelmann, Kovács. A 7–9. helyért: Universitas Tanárképző–Szőregi Rákóczi 0–1, gólszerző: Néma. Universitas Tanárképző–Déli Apró 2–1, gólszerzők: Degovics, Hegedűs, ill. Soós. Szőregi Rákóczi–Déli Apró 7–0, gólszerzők: Móra (2), Váczi (2), Varga Z., Sajtos, Néma. A 4–6. helyért: FK 1899 Szeged–IKV-Alsóváros 1–1, gólszerzők: Imre, ill. Szentágotai. Újszegedi TC–FK 1899 Szeged 2–2, gólszerzők: Szabó (2), ill. Kálmán, Ács. Újszegedi TC–IKV-Alsóváros 0–0. Hármas döntő: SZVSE-Gyálarét–Tisza Volán SC U19 1–1, gólszerzők: Hegyesi, ill. Völgyi. SZVSE-Gyálarét–KITE-Szeged 0–3, gólszerzők: Varga I., Nagy A., Laczkó (11-esből). Tisza Volán SC U19–KITE-Szeged 0–2, gólszerzők: Fődi, Patarcic.

Olvasóink írták

  • 1. boboka 2010. augusztus 09. 10:37
    „jó a cím :)
    A KITE a legjobb szegedi csapat - höhö”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton első, Biacsi Ilona harmadik

A 115. atlétikai országos bajnokságot Debrecenben, az Oláh Gábor utcai stadionban rendezték. Tovább olvasom