Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A mindennapos testnevelésről álmodik Kovács Gábor

Kovács Gábor, a makói önkormányzat oktatási és sportreferense a közelmúltban A Diáksportért Emlékérem kitüntetést vette át Budapesten. A volt kiváló atlétával a munkájáról beszélgettünk.
Kovács Gábor neve nem ismeretlen a sportot szeretőknek, hiszen kiváló atléta volt. Előbb a Szeged TE színeiben, majd a Szegedi VSE-ben gyűjtötte a trófeákat. A sprinterszámokban az utánpótlás-válogatottságig vitte. Ám, mint elmondta, a főiskola elvégzése után inkább a munkát, mint az aktív sportolást választotta.

– Nyolc évvel ezelőtt kerültem a makói önkormányzathoz oktatási és sportreferens munkakörbe – elevenítette fel pályafutásának kezdetét Kovács Gábor. Mint friss diplomás testnevelő nagy lelkesedéssel látott munkához. Rögtön megértette, hogy a diáksport szervezése, támogatása a legfontosabb feladat az egészséges nemzedék felnevelésében. Élre állt a városi és kistérségi diákolimpiai rendezvények megszervezésében. Nem kis érdeme volt abban, hogy a legtöbb iskola aktív résztvevője lett a versenyrendszernek. A színvonalas és zökkenőmentes események híre pedig eljutott a legmagasabb szintig, s olyan rendezvénynek lett házigazdája Makó, amelyen az ország legjobb diáksportolói vetélkedtek.

– Mi rendeztük a diákolimpia torna versenyszámának országos döntőjét. Mindenki nagy megelégedésére nagyszerűen sikerült a verseny. Igaz, ezért mindent el is követtünk – mondta Kovács Gábor, aki elárulta még, hogy szerinte ez a próbatétel hívta fel a figyelmet a munkájára, s adományozták neki A Diáksportért Emlékérem kitüntetést.

Kovács Gábor tevékenysége azonban nem szűkül le a diáksportra, hiszen nagy érdeme van abban, hogy a megye egyetlen településeként Makón komolyan veszik a kihívás napja országos rendezvényt. A Maros-parti város nem véletlenül végez a hasonló nagyságrendű települések mozgósítási versenyében az élcsoportban.

– A jövőben is egyetlen célunk van, legalább tartani a színvonalat. Tovább népszerűsítjük a diáksport-versenyrendszert, hogy minél több gyerekkel szerettessük meg a sportot, a mozgást. Jelenleg azon fáradozunk, hogy megtaláljuk a mindennapos testnevelés bevezetésének lehetőségét – fejezte be a makói diáksportos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik Red Devil homokháti vesszőfutás

Július 5-én rendezi meg a mórahalmi fürdőben a gyálaréti Napraforgó Futóklub, a helyi Aranyszöm… Tovább olvasom