Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A sport ünnepe Szentesen

– 2012 az olimpia éve, ez a verseny célt, motivációt jelenthet fiataljainknak – mondta Szirbik Imre, Szentes polgármestere a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban szombaton rendezett sportünnepen –, bár a sport olykor önmagunk korlátainak a legyőzését jelenti.
Van esély arra, hogy a vízilabdás Takács Orsolya és Keszthelyi Rita személyében szentesiekért szorítsunk a londoni közvetítések során, és a dobogó tetején állva, a Himnuszt hallgatva valóra váltsák azt a mondást, hogy „sírni csak a győztesnek szabad".

Az eseményen köszöntötték azokat a versenyzőket, edzőket, akik az elmúlt évben elért eredményeik alapján ajándékot kaptak. A sportélet gazdagságáról árulkodik, hogy több száz elismerést osztottak ki – minden korosztályt érintettek –, a legnépesebb küldöttséggel az Oyama Dojo SE kyokushin karatésai, a Szilver TSE táncosai, a Szentesi Városi Úszó Club sportolói és a Szentesi Delfin ESC szenior úszói képviseltették magukat. Szép és országosan jegyzett eredményeket értek el a vízilabdások is, itt főként a Hungerit női pólósait, Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványait kell említeni: a bajnokságban és a magyar kupában ezüst-, a LEN-kupában bronzérmet szereztek 2011-ben.  

A jutalmazott szentesi sportolók. Fotó: Vidovics Ferenc
A jutalmazott szentesi sportolók.
Fotó: Vidovics Ferenc

Különdíjat kapott a 85 éves szenior úszó, Bakacsi Gyula, megalakulásának 50. évfordulója alkalmából emléklapot a Pedagógus Fáklya SK női kézilabdacsapata; az év sportolója Rácz Nikolett paraúszó, az év edzője Shihan Brezovai Sándor, az Oyama Dojo SE alapítója, vezetője lett. Életműdíjat vehetett át Tariné Lantos Piroska (60), aki 1984-től 27 éven át volt a Klauzál Gábor Általános Iskola földrajz–testnevelés szakos tanára, s az ő irányításával alakult Szentesen 1997-ben az első diáksport- egyesület.

– Nagyon meglepett, és rendkívül jólesik, hogy gondoltak rám ilyen szinten is elismerve a diáksportban végzett munkámat – mondta Tariné, aki aktív sportolóként megyei atlétaválogatott is volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal: sikerek kosárlabdában, tekében, pingpongban

A hétvégi fordulókban egyedül a dorozsmai női kézilabdázók nem jártak sikerrel a többi pályára lépő… Tovább olvasom