Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Akár a legjobb négybe is kerülhet a Szeged VE

A hétvégén a Szeged VE férfi vízilabdacsapata számára is elkezdődik a szezon, hiszen a Theodora Magyar Kupa A csoportjában szerepel Pécsett. A klub Art Hotelben tartott sajtótájékoztatóján az elmúlt hónapok változásairól és a közeljövő terveiről is szó esett.

A nyáron visszavonuló háromszoros olimpiai bajnok, Molnár Tamás már ügyvezetőként volt jelen a sajtótájékoztatón, amelynek kezdetén elmondta, hogy kemény fába vágta a fejszéjét, de váéleménye szerint jó úton jár a csapat. - Hosszútávon egy színvonalas csapatot alakíthat ki ez a vezetőség, ehhez minden adott, keményen dolgozunk, hogy ezt elérjük. Utánpótlásunk komoly támaszt adhat később, de ezt a szezont nézve is vannak céljaink. A Szolnok és az Eger kiemelkedik a mezőnyből, de utána több olyan csapat van, amely egyfomán erős, a legjobb négy közé jutás is meglehet számunkra.

- Tényleg nagyon kiegyensúlyozott mezőny van a bajnokságban, ilyen kis különbség rég volt ennyi csapat között. Rövid határidőn belül szeretnénk névszponzort találni és elérni a már említett célt - egészítette ki Papesz mondandóját Juhász György technikai vezető.

Cserhalmi Julianna klubelnök kiemelte: alapos változáson ment át a csapat az eddigi főtámogató távozása miatt, 12 év után ez nehéz helyzetet teremtett, de az elnökasszonyt újraválasztották pozíciójában, aki próbált olyan csapatot összeállítani, amely sikeres lehet. - Amellett, hogy nagy nevek kerültek a vezetőségbe, a Szegedi Vízipóló Sulival szorosabb kapcsolatot teremtettünk, Szabó Zoltán szakmai igazgató vezetésével komoly fejlőddésen megy keresztül utánpótlásunk. 2-3 éven belül már a felnőtt kereten is látszódhat ennek a munkának az eredménye.

Varga Péter vezetőedző nyilatkozata.

Varga Péter vezetőedző elmondta, hogy a nyári munkával elégedett lehet, de nem teljesen. A fizikális felkészülés jól sikerült, de arra a terhelésre nem is lehet, amely előtt a következő másfél hétben állnak a fiúk. - Az elmúlt évekhez képest új helyzetbe kerültünk, az anyagiakat és a keretet illetően is. Szerencsés vagyok, hogy olyan rutinos játékosaim vannak, akik a sok fiatallal törődnek, támogatják őket és egy remek egységet alkotnak. Éles helyzetben majd kiderül, hogy kinek mennyire furcsa hogy korábban edzője vagy csapattársa voltam.

A tréner szerint a hétvégi Magyar Kupa csoportkörben csak a továbbjutás elfogadható, de nagyon szeretne a Pécs, az Ybl és a Vasas elleni négyesből elsőként továbbjutni. A kupaprogram, szombat, 10.30: Szeged VE-Pécs. 19.30: Szeged VE-Ybl. Vasárnap, 12 óra: Szeged VE-Vasas.

Kiss Csaba, elmesélte, hogy nagyon élvezi az SZVPS-ben az edzősködést, majd a csapatról is beszélt. - Máltáról való visszatérésem után kellemes meglepetés ért. A vezetőség segítségével sokkal jobban jött ki az egyesület az elmúlt hónapok változásaiból, mint ahogy sejteni lehetett. Remek keret és közösség jött össze Szegeden, amely szerethető lehet a város pólókedvelői számára.

Manhercz Krisztián elmondta, hogy nagyon örül, hogy Szegedre került. - Posztot tekintve például Kiss Csaba az ellenfelem, akitől sokat kérdezek, de Varga II. Zsolt is sokat segít nekem. Élvezem, hogy tőlük is tanulhatok, ahogy a többi fiatal is, így már-már összeértünk, de azért kell néhány éles mérkőzés.

Ahogy lejjebb látható, Hulmann Kristóf hiányzik a Szeged VE keretéből, róla kiderült: kapott egy külföldi lehetőséget, amelyet elvállalt, így a klubjával felbontotta szerződését és az ausztrál Perth csapatához igazolt. Távozása miatt Lakatos Máté és Török András is bekerült a felnőtt keretbe, mindketten a Szegedi Vízipóló Suli nevelései.

A Szeged VE kerete, kapusok: Meixner Marcell, Molnár Dávid. Mezőnyjátékosok: Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Chilkó Márton, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztán, Török András, Lakatos Máté.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZVPS: a jövőért dolgoznak

A Szegedi Vízipóló Suli egyre népesebb, a klub vezetése az edzőkkel közösen remekül dolgozik. Tovább olvasom