Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Alapszakaszt nyert a szentesi gyermek-vízilabdacsapat

A Szentesi VK gyermek korcsoportú vízilabdacsapata az első helyen zárta az alapszakaszt, és minden esély megvan arra, hogy Vass Sándor edző tanítványai megnyerjék a bajnokságot.
Az alapszakasz utolsó fordulójában a Szentes gyermek (1997-es és 1998-as születésűek) vízilabdacsapata 14–9-re legyőzte a Vasast (Werner Richárd 8 gólt lőtt!), és ezzel az első helyen végzett. A mérkőzés érdekessége, hogy a fiataloknak közel kétszázan szurkoltak a Széchenyi ligeti uszodában, a komplett B közép, vagyis a „Köménymag" is ott volt síppal, dobbal, hangerővel. A siker egyszerűen nem maradhatott el.

– Nagyon boldog vagyok, a srácok ősszel és tavasszal egyaránt nagyszerűen teljesítettek – mondta Vass Sándoredző –, a lebonyolítási rendszer azonban bosszant. A klubok gyermek, serdülő és ifjúsági csapatainak helyezési számait összeadták, és ennek alapján rangsoroltak, mi így a virtuális 8. helyre kerültünk. Bajnokságunkban nem buktuk el az első helyet, ez „csak" annyit jelent, hogy az egykörös rájátszásban elveszítettük pályaválasztói előnyünket, és a végeredmény szempontjából fontos meccseket idegenben, a fővárosban játsszuk.

A szentesi fiatalok csapata, felső sor (balról): Horváth György (kapusedző), Szabics Bence, Kókai Tibor, Werner Richárd, Vass Sándor edző;  középső sor: Makai Lajos, Bocskay István, Szécsi László, Pel
A szentesi fiatalok csapata, felső sor (balról): Horváth György (kapusedző), Szabics Bence, Kókai Tibor, Werner Richárd, Vass Sándor edző; középső sor: Makai Lajos, Bocskay István, Szécsi László, Pellei Kristóf, Korom Zénó, Piti Dávid; alsó sor: Harangozó Dominik, Rébeli-Szabó Máté, Papp Dominik, Mácsai Dániel, Márton Róbert, Tóth Patrik. A képről hiányzik Gáspár Marcell. Fotó: DM/DV

Ez a kellemetlen közjáték nem szegte kedvüket, eltökélték, hogy megszerzik a bajnoki aranyat. Ezt erősíti, hogy a tehetséges társaság (Szabics Bence, Mácsai Dániel – kapusok, Makai Lajos, Kókai Tibor, Harangozó Dominik, ifj. Bocskay István, Werner Richárd, Pellei Kristóf, Korom Zénó, Márton Róbert, Papp Dominik, Szécsi László, Tóth Patrik, Rébeli Szabó Máté, Gáspár Marcell, Piti Dávid – mezőnyjátékosok) idegenben is jól teljesített. A korosztályos, az 1997-es válogatottban Werner, Kókai, Szécsi és Papp képviseli a szentesi színeket, míg az 1998-asban Pelleire számítanak.

A legjobb és a legrosszabb meccs is 9–9-es végeredményt hozott, előbbi a fővárosban az egyik legnagyobb rivális Újpesttel szemben, utóbbi Egerben (10–15 gólos különbség van egyébként a két gárda között), ahol 32 lövésből sikerült a 9 találatot elérni. – Ennek fényében már a döntetlennek is örültem – jegyezte meg Vass, aki már a rájátszás első körében győzelemre készül „csemetéivel" a Fradi vendégeként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács László sporthálót sző

Nélküle elképzelhetetlen sportesemény Szentesen: szervezőként, szurkolóként vagy aktív résztvevőként. Generációkat tanított meg úszni a városban. Tovább olvasom