Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Álmaimban

Na most akkor mi van? – tehettük fel a kérdést a magyar–északír mérkőzés (a végeredmény: 1–2) kapcsán, amely cseppet sem költői, hiszen van válasz rá: oda kerültünk, ahol a helyünk. Illetve dehogyis: ott vagyunk már jó ideje, ahol a helyünk.
A profinak nevezett magyar labdarúgásból egy nagyon fontos dolog hiányzik, ez pedig a munka. Éppen ezért vagyunk a helyünkön, a kettő ugyanis egyenes arányban áll egymással. A ránk zúduló futballkavalkád révén azt már jól tudják labdarúgóink, milyen színű és illatú zselé kell ahhoz, hogy jól álljon a séró; pontosan ismerik annak a tetoválószalonnak a helyét és árait, amely révén parádés varrás kerül a test megfelelő helyére; és azt is tudják, milyen strandpapucsban divatos leslattyogni a közös reggelihez.

Ám amíg az ács, a szakács, a kőműves, a földműves, a szemétszállító, a postás, az értékesítő napi nyolc, tíz, tizenkét órát foglalkozik a munkájával, a hivatásával, addig a profi magyar labdarúgó talán ha kettőt. Pedig nincs megtiltva, hogy a kötelező edzések mellett gyerekeknek, korosztályoknak mutasson be feladatokat, javítsa a gyengéit, úgy izmosodjon, hogy az ne menjen a teljesítmény rovására, netán korábbi meccset, leendő ellenfelet elemezzen, vagy esetleg olvasson – csapatépítés, kávézás, plázázás helyett.

A szövetségi kapitányunk ebben a helyzetben inkább áldozat, mint tettes. Pintér Attila próbál alkotni és kommunikálni – ezekből inkább az utóbbi igyekezet elég látványos, köszönhetően a félbehagyott, de kimondott gondolatainak, valamint az ezeket maximálisan, és inkább humorosan, mint gúnyosan kiaknázó humorsite-oknak. Az már más kérdés, hogy ha hétfőtől vasárnapig együtt van a csapat, miért csak hat edzést (!) tart a szakember...

Alig aludtam a meccs után. Szomorú voltam, mérges voltam, csalódott voltam – sokadszor. De legalább nem álmodtam a győzelemről meg a franciaországi Eb-ről sem. Nem csaptam be saját magam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40-15-re nyert a MOL-Pick Komlón

Az első 10 percig volt szoros a meccs, ezután beindult a MOL-Pick-henger. Tovább olvasom