Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sport - labdarúgás, kézilabda, vízilabda > Andrássy Árpád megkoronázott életműve

Andrássy Árpád megkoronázott életműve

Egyetlen vidéki sportszakemberként nyerte el a Mol Tehetséggondozásért Díját 2012-ben Andrássy Árpád, a Szeged Városi Lövészklub elnöke. 63 évesen büszke rá, hogy még mindig sikerül üzemeltetni a szegedi lőteret, valamint hogy Biatovszki Míra személyében olimpiai reménység is készül a klubnál.

Gyúrós István - 2012.03.29. 09:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
– A tanítványaim ötlete volt, hogy adjuk be a pályázatot. 1700-an jelentkeztek, így amikor felhívtak, hogy bekerültem a díjazottak közé, alig akartam hinni a fülemnek – mondta a 63 éves Andrássy Árpád, a Szeged Városi Lövészklub elnöke.

A sportlövészetben 1970 óta tevékenykedő szegedi szakember a Mol Tehetséggondozásért Díját nyerte el márciusban. Két sportolója, Lapu Gergely és Varga Dávid az interneten találta meg a pályázati felhívást, amelyben olyan áldozatkész szakembereket kerestek, akik meglátják a tehetséget tanítványaikban.

Andrássy a sporteszközök között. Fotó: Frank Yvette
Andrássy a sporteszközök között. Fotó: Frank Yvette

– Hatalmas elismerés ez a díj, hiszen évente csak négy pedagógus és négy sportszakember kaphatja meg. Utóbbi kategóriában én voltam az egyedüli vidéki díjazott, a többiek mind budapestiek – mondta Andrássy Árpád.
A Magyar Sportlövők Szövetségének elnökségi tagjaként is tevékenykedő szakember 1989 óta a Szeged Városi Lövészklub elnöke. Életműve egyik legnagyobb teljesítményének azt tartja, hogy immár több mint két évtizede sikerül működőképes állapotban tartania a szegedi lőteret.

– Sok kiváló versenyzőm volt, de mind közül kiemelkedik Biatovszki Míra. 2009-ben megnyerte a siketlimpiát, már akkor azt mondtam róla, akár olimpiai bajnok is lehet. 20 éves, így London még korai lenne neki, 2016-ban viszont már ott lehet az ötkarikás játékokon. A nagy napja 2020- ban jöhet el – jövendölte.Andrássy Árpád szerint nemcsak a versenysportban elért eredmények a fontosak, az amatőr módon, hobbiból sportoló fiataloknak is pozitív példát kell mutatni. Legfontosabbnak a kitartást, az alázatot, a szorgalmat és a munkát tartja.

A díjjal 500 ezer forintos pénzjutalom is járt, ám hogy mire használja, azt még nem tudja.

– A gyerekek rám parancsoltak, hogy ezt a pénzt nem költhetem a klubra, csak magamra. Bár megígértem nekik, hogy így lesz, nem hiszem, hogy be tudom ezt tartani – tette hozzá Andrássy.

Kapcsolódó cikkek:

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...