Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Baksa: London még elérhető

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának 24 éves, kiváló kapusa nem lesz ott az augusztus 29-én kezdődő zágrábi Európa-bajnokságon. Négy éve rendszeresen tagja a magyar válogatottnak, de világeseményre még nem tudott eljutni.
Tegnap 10 órakor egy fővel bővült a felkészülést végző bajnoki bronzérmes Szeged Beton kerete. Baksa László jelentkezett klubedzőjénél, Kásás Zoltánnál. A tréner természetesen örült Lacinak, bár igazán az derítette volna jó kedvre, ha ez a jelentkezés valamikor szeptember közepén lett volna megejtve.

– Azt a pillanatot senkinek sem kívánom, amikor Kemény Dénes szövetségi kapitány közölte, hogy eddig tartott az Eb előtti közös munkánk – jelentette ki Baksa.

– Két napig borzasztóan éreztem magam, aztán beszéltem Kásás Zoli bácsival, Balassa Levente sportpszichológussal, felhívtam a nyári szünetben Máltán pólózó Molnár Papeszt. Lelket öntöttek belém, na és természetesen kedvesem, Dudás Zita is rengeteget segített. Most már azért lényegesen jobb. A lelkiismeretem tiszta, azt gondolom, mindent megtettem annak érdekében, hogy utazzak az Eb-re. Ahogy négy év óta egyszer sem, most sem sikerült. Kicsit már unalmas...

Baksa László újból a Szeged Betonnal tréningezik. Fotó: Schmidt Andrea
Baksa László újból a Szeged Betonnal tréningezik.
Fotó: Schmidt Andrea

Mindössze két hét pihenője maradt Lacinak a feltöltődésre.

– Ezúttal klasszikus nyaralásról nem beszélhetek, aktív pihenéssel töltöttem ezt a pár napot – folytatta Baksa. – Zitával kiugrottunk Bécsbe, voltunk a pesti állatkertben, a mogyoródi vízicentrumban. Jó volt, szép volt, bár, ha őszinte akarok lenni, szívesen kihagytam volna a válogatott miatt.

Tegnap már együtt gyakorolt Kiss Csabával, Komlósival, Juhász Zsolttal és a többi szegedi csapattársával.

– Igaz, hogy egy hónappal későbbi időpontban terveztem a Betonba való visszatérésemet, de a forgatókönyv egy kicsit átíródott. A zágrábi Eb-ről ugyan lemaradtam, de a londoni olimpia még összejöhet. Össze kell, hogy jöjjön! Az nem létezik, olyan nincs, hogy nekem soha nem jön el az időm...

Nyílt edzés

A Taylor&Nash Universitas SE női utánpótlás pólócsapata kedden 10 és 12 óra között az újszegedi sportuszodában bemutatóedzést tart, amely egyben toborzó is. Az érdeklődőknek a belépés a hivatalos kísérőjegy váltásával (125 forint) lehetséges.

Olvasóink írták

  • 2. Yucca 2010. augusztus 17. 18:24
    „szbarat: Maximálisan egyetértek Veled!
    Laci, föl a fejjel, -- nagyon jó vagy, fiatal és kellőképpen ambíciózus, sikerülnie kell! Nagyon szurkolok Neked!!!!”
  • 1. szbarat 2010. augusztus 17. 08:15
    „Kutyaütő Gergelyt nem értem, hogy miért favorizálja a kapitány, annyira gyenge kapus, hogy hihetetlen. Lacika 100-szor jobb kapus, szerintem 3-an fogtok viaskodni Londonért (Szécsi, Nagy V., és te).
    Annyit valóban megérdemeltél volna, hogy 4 év alatt, legalább egy világversenyre kivigyen. Mondjuk ez az EB aktuális lett volna, de így roppant nehéz bizonyítani is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsoltak a Hepp-kupában

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elkészítette a 2010/2011-es Hepp- kupa sorsolását. Tovább olvasom