Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Biztos a Szedeák-jövő

Szeged - A Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapata már áprilisban befejezte bajnoki szereplését, a klub fiataljainak azonban még ezekben a napokban is bőven akad tennivalójuk.
A szegediek közül idén is több kosaras kapott meghívást az utánpótlás-válogatottakba. Mike János az U16-os, Varga Zalán pedig az U18-os válogatott munkájában vesz részt, míg az U15-ös válogatott tagjaként Demeter Attila, Kereszty Domos és Maronka Áron ezen a hétvégén Hanga Ádám MKOSZ-szel karöltve szervezett táborában gyarapíthatja tudását, ahol a hazai szakemberek mellett spanyol (egyikük Jaume Ponsarnau, a Hanga Ádámot foglalkoztató Manresa vezetőedzője) és amerikai edző is oktatja őket.

– Büszkék lehetünk arra is, hogy a Vezsenyi Zsolt által edzett U11-es együttesünk a 14 csapatos országos döntőben az egész mezőny legfiatalabb keretével a hetedik helyen végzett, Maronka Zsombor személyében játékost adtak az All Star csapatba, a Raffai Bálint, Ónodi Tamás páros pedig megnyerte a torna dobóversenyét is. U12-es csapatunk Vezsenyiné Csaba Gabriella edző vezetésével június 8–10. között Szolnokon szerepel az országos döntőben, képességeik, eddigi munkájuk és a pécsi régiós döntőben mutatott teljesítményük alapján tőlük is joggal várhatunk egy jó helyezést – mondta Maronka Zsolt, a Szedeák Nonprofit Kft ügyvezetője.

A Szedeák a 2000-es, a 2001- es és a 2002-es korosztály legszorgalmasabb, legügyesebb játékosait június végén Bajára, a Rátgéber László Nemzetközi Kosárlabdatáborba delegálja, mégpedig úgy, hogy a klubvezetés leveszi a szülők válláról a táborokkal járó költségek legnagyobb részét.

– És hogy ne feledkezzünk meg a legfiatalabbakról sem: Törpkosár programunk résztvevői, a szegedi és környékbeli általános iskolák alsós tanulói, akik most ismerkednek a kosárlabdával, a Gellért Szabadidőközpontban megrendezett dzsemborin búcsúztak egymástól, de sokan csak a nyári Szedeák Törpkosár Táborokig. Tapasztalatunk az, hogy ezeknek a gyerekeknek és szüleiknek ősszel már nem okoz nehézséget eldönteni, milyen sportot, egyesületet válasszanak – tette hozzá Maronka Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákolimpiai aranyak

A szegedi Radnóti Miklós gimnázium férfi tőrcsapata nyerte a Veszprémben megrendezett diákolimpiát. Tovább olvasom