Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Bodrogi Bau: a jövő a tét Szentesen

A szentesi OB I-es férfi vízilabdacsapat jövője bizonytalan: a névszponzor vásárhelyi Bodrogi Bau tulajdonosával, Bodrogi Ferenccel ma tárgyal a folytatásról Molnár Zoltán klubelnök.
A nyolc közé szeretett volna jutni a bajnokságban a Bodrogi Bau Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata. Ez elúszott, jelenleg a 11. helyen áll a gárda, s utolsó alapszakasz-mérkőzését az 5. Szolnokkal vívja. A bennmaradásért kell küzdeni, és a jövő bizonytalannak tűnik.
A vásárhelyi építőipari cég, a Bodrogi Bau Kft. három éven keresztül, 6-6 millió forinttal névadó szponzorként támogatta az együttest, a szerződés a szezon végén jár le.

– Nagyon hálásak vagyunk a Bodrogi Baunak – mondta Beleon Zsolt klubigazgató –, a cég az anyagiakon kívül is sok mindenben, például a konditerem felújításában is segített. Egyesületünk elnöke, Molnár Zoltán kedden tárgyal az esetleges folytatásról Bodrogi Ferenc tulajdonossal.

Amennyiben nem állapodnak meg, a felnőtt férfiegyüttes szinte kilátástalan helyzetbe kerülhet. Új név-, illetve főszponzort kellene találniuk a vezetőknek, amire elég kevés az esély. A környékbeli cégeket, vállalkozásokat, összesen 25-öt, már „szondázták", mindenütt elutasító választ kaptak, pontosabban azt az ígéretet, hogy társasági adójuk 70 százalékával számolhat majd a Szentesi VK. A tavaly elfogadott törvény szerint ez az öt kiemelt sportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong és vízilabda) első és másodosztályú csapatainak támogatására fordítható, de a jogszabály életbelépésének ideje még az Európai Unió jóváhagyásától függ.

A klub kasszáját január 1-jétől újabb kiadás terheli: a városban megszűnt a létesítményhasználat 100 százalékos támogatottsága, a Szentesi VK a lehető legkedvezőbb, a 90 százalékos kategóriába került. Ez is azt jelenti, havonta 250–350 ezer forintot kell fizetni a ligeti uszodáért, ami éves szinten maximum 3,5 millió.

– Folyamatosan igyekszünk kiegészítő forrásokat találni, amelyek nem pótolhatnak egy névadó vagy főszponzort – mondta zárásként Beleon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Top 10: egyéniben is az élen

Bár Csongrád megye sportélete általában a csapatsikerektől hangos ezúttal a legnagyobb eredményeket… Tovább olvasom