Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Boldog főszereplők

Természetesen még hétfőn sem csitultak el a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnapi magyarkupa-győzelmének a hullámai.
A Tisza-parti főszereplők egyfelől örömüknek adtak hangot, míg a fanyalgók olyan fogásokat kerestek a csapaton, amely véleményük szerint a kupa megszerzésének jogosságát kérdőjelezi meg.

Talán először kezdjük azokkal a véleményekkel, amelyeket a szegedi játékosok fogalmaztak meg! Minden egyes Pick-kézilabdás a mérkőzés első másodpercétől az utolsóig azt bizonyította, tudásának legjavát mozgósítva kutya kötelességének tartja a győzelmet, s ezzel együtt 2006 után a magyar kupa visszahódítását. Íme egy csokorra való nyilatkozat:

Puljezevics Nenad, a csapat kapitánya, aki döntő pillanatokban bravúrok sorozatát mutatta be, így vélekedett: – Mindenki nagyon várta a sikert, mi pedig szállítottuk. Kimondottan nehéz volt, hiszen a Veszprém nagyon jó csapat. Mi azonban ezen a napon sokkal jobban akartuk a sikert, s ezért maximumot tudtunk nyújtani.

Vadkerti Attila balszélső a következő szavakkal értékelte az összecsapást: – A mérkőzés elején átvettük a vezetést, s azt egészen a lefújásig tartani tudtuk – ezt döntőnek tartom. Nagyon motiváltan játszottunk.

Keménységben nem volt hiány: Puljezevics, Gál és Herbert a földön. Fotó: Schmidt Andrea
Keménységben nem volt hiány: Puljezevics, Gál és Herbert a földön.
Fotó: Schmidt Andrea

Bendó Csaba még az elődöntőben pályára lépett, de a fináléban már a bal kézfejének sérülése miatt nem vállalhatta a játékot. Ezért némi csalódottság érződött a hangján: – Még teljesebb lett volna az örömöm, ha én is játszom. Négy éve vagyok Szegeden, s abból három jelentős siker részese voltam. Soha nem felejtem el.

Daniel Andjelkovics világszínvonalú irányító munkát végzett, s óriási szerepe volt abban, hogy megnyerte a kupát a Pick: – A csarnokban uralkodó nagy meleg még nehezebbé tette a mérkőzést, de mi szerencsére úrrá tudtunk lenni a körülményeken is. A döntő előtt magunkon éreztük a rajtunk lévő nyomást. Gratulálok a Veszprémnek, igazi ellenfelünk volt, s olyan küzdelmet láthatott a közönség, amelynek ritkán tud részese lenni magyar pályán. A hét végén folytatódik a versenyfutásunk, csak most a bajnokságban.

Julian Stamate elismerte, hogy nagyon jóban van Marian Cozmával, a Veszprém beállósával, de ezt a pályán egy időre felfüggesztik: – Kemény, igazi kupamérkőzést vívtunk. Még ennél is nehezebb összecsapásra számítottam. Ezzel a sikerünkkel szerintem lélektani előnybe kerültünk a Veszprémmel szemben. Remélem, sikerül ezt a bajnokságban kihasználnunk.

Cosma életét Djurkovics és Herbert keseríti meg. Fotó: Schmidt Andrea
Cosma életét Djurkovics és Herbert keseríti meg.
Fotó: Schmidt Andrea

Herbert Gáborról azt is írhatnánk, hogy ő a legjobbkor igazolt vissza Szegedre: – Három évvel ezelőtt hozott vissza a Szeged, s minden évre jutott számomra egy trófea. Kívánom, hogy a Veszprém a KEK megnyerésével vigasztalódjon.

A Pick Szeged irodájában szinte percenként szólt tegnap a telefon. Miközben a megyén kívülről szinte összehangolt támadást kénytelenek elviselni, a másik oldalon a Pick-drukkerek felháborodásuknak adnak hangot a köztévé (m1) riporterének, Egri Viktornak részrehajló kommentálása miatt.

– Kívülről nagyon sokan támadnak bennünket, jogtalanul kifogásolva a magyar kupa döntőjében mutatott játékunkat. De a legnagyobb felháborodást mégiscsak a köztévé riporterének, Egri Viktornak a működése váltotta ki. A szegedi sportbarátok felháborodásukat közlik velünk a tények, események, mozdulatok egyoldalú megítélése miatt. Elmondják, hogy adjunk hangot az ilyen részrehajló, a Pick Szegedet rendszeresen elmarasztaló riporteri működés visszautasításának – mondta kissé szomorúan Lele Ambrus ügyvezető elnök.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. love 2008. április 23. 22:41
  „Zuzu!

  Te először tanulj meg olvasni és értelmezni, amit olvasol.
  Honnan vetted, h nem magyar???
  Ha tudni akarod, akkor SZEGEDen született!
  De nézz utána, ha nekem nem hiszel!
  A Vadkerti nagyon is magyar!
  Attól, h te mindenkiben idegen légióst látsz, még a teljesen magyar embereket ne nézd annak.”
 • 28. Galuska 2008. április 23. 11:18
  „Balázs 88!
  Mondtam, h gondolkozzatok. Már a balatonfüredi rendezés i s hiba volt. Kupadöntőt semleges helyszínen játszanak (szinte) minden országban és (szinte) minden sportágban. Csak ott nem, ahol a Szövetség nem tud, nem akar sportszerűen dönteni. Vagy nem érdeke...
  Engem hidegen hagy a gyalázkodás, ócsárolás - rám nem jellemző.
  Csak elszomorít!”
 • 27. napraforgo85 2008. április 23. 09:54
  „Nem tudom, hogy miért bevándorló az, aki Szegeden született....”
 • 26. balazs_88 2008. április 23. 08:06
  „Íyg van Korben teljesen igazad van.”
 • 25. Korben 2008. április 23. 07:44
  „Itt nem a csapatokban kell keresni a hibát: durvák voltak, mert a bírók hagyták. Ha az első 10 percben elrepül 1-2 piroslap biztos, hogy nem látunk ilyen birkózást a páklyán, de nem volt - sőt.... A játékos addig megy el, amíg a bíró engedi...

  Külföldi bíróknál let volna itt szentségelés, ha már a 10. percben 1-1 játékos kiül a nézőtérre....”
 • 24. zuzu 2008. április 23. 07:04
  „cupák ,ha jól tudom Vadkerti is olyan bevándorló , mint Illyés és Bajusz . Korlátozni kéne , hogy csapatonként 4-5 légiósnál nem játszhat több . De az az öt valoban kimagasló tudású legyen , ne ilyen hulladékok . A fiatal tehetségeket is foglalkoztassák , és talán akkor a válogatott is előrébb tartana . Akiket sorolsz cupák , Herberten kívül néha még a padon se ülnek .”
 • 23. cupák 2008. április 23. 02:02
  „Kiskacsa!Hülyeségeket írsz.A PICK-ben sok magyar játszik.Herbert,Sutka,Bendó,Vadkerti,Simon,Lele.A Veszprém külfödi játékosai nem irritálnak?Náluk csak eggyel kevesebb a külföldi.Sorolom őket:Lushnyikov,Lapcsevics.Perics,Cosma,Sesum,Vujin,Markovics,Eklemovics, Perezről nem teszek említést.
  Miről beszélsz?????”
 • 22. zuzu 2008. április 22. 20:54
  „ha már ennyire okos vagy bali akkor mire jó ez az egymás gyalázása , ez nem hülyeség , igaza van kiskacsának”
 • 21. balazs_88 2008. április 22. 19:47
  „zuzu tájékozódj mielőtt hülyeségeket beszélsz. A szeged ottvolt a veszprém BL meccsein szurkolni és fordítva is.”
 • 20. KIskacsa 2008. április 22. 19:46
  „Úgy gondolom, hogy Egri Viktor volt a legnagyobb Pick Szeged szurkoló egészen a kupadöntőig. Egri Viktor kéziladba mecset akart látni, mint ahogy mi is, semleges sportbarátok. De sajnos, a Pick nem európai szintű kézilabdát játszott, hanem bokszmeccset. Látszott, hogy a cél Lushnyikov kiállíttatása volt. Látszott, hogy nagyon akarnak győzni és ezért a motivációért minden elismerésem. De játékkal kellett volna megnyerni a meccset. Az pedig elég szomorú, hogy a magyar kupa egy olyan csapathoz került, melynek 99%-a nem magyar. MErt bár Puljazevics magyar állampolgár, de aki így viselkedik a pályán, aki nem fogadja el a békejobbot, az az én szememben nem sportember és nem magyar ember.Ne gyűlöljétek már egymást, ez a politikában is csak rosszra vezet. Közösen kell a kézilabdáért tevékenykedni és nem egymás ellen harcolva! Sok sikert kívánok a Picknek is és az MKB-nak is, a kézilabdaszeretőknek pedig sportszerű,nemes küzdelemt nyújtó játékot.

  Egy sportbarát”
 • 19. zuzu 2008. április 22. 19:23
  „Hagyjátok már békén a közvetítőket , a bírókat , vagy titeket ezért bérelnek fel a PICK vezetői hogy valakit mindig ócsároljatok ! Nem tudtok örülni nyugodtan , hogy megint vettetek 1 kupát . Ez az egész csak arra jó , hogy a 2 tábor még jobban utálja egymást . Néha példát vehetnétek a Celje kemény magról , ők tavaly ott voltak Veszprémben a Kiel ellen szurkolni a Fotexnek ,az idén meg kiverték a Veszprémet a BL-ből . Mégse ölik egymást . Ti meg állandóan csak azt lesitek , mikor kit tudnok szidni . Ha szar aPick azért , ha fut a szekér azért . Semleges Vásárhelyiként - H A J R Á H N K C”
 • 18. balazs_88 2008. április 22. 18:08
  „Object, Galuska, Veszprémi. Milenne ha leszakadnánk erről a miér kellett szegeden lejátszani a meccset kérdésről? 3xos Balatonfüredi rendezés után ez azthiszem nem lehet érv. Vagy akkor jövőre legyen Szatymazon, az semleges pálya nem? na ugye....


  Durva volt a meccs? Igen az, de a veszprém is durva volt, bár lehet hogy a szeged túlfűtötte magát. Amit bajusz csinált nem sportpályára való, de soha nem láttam még tőle ilyet, tudom hogy nem ilyen játékos. Azonban a Veszprémi Vujin Gál Gyula, Perez stb bizony képes ugyanilyeket produkálni. Nagyon unom már hogy itt a szeged-veszprém kapcsán a rossz és a jó ról beszélnek. Itt nincs ilyen igazság.

  az MKSZ küldjön végre egy normális (külföldi) bírópárost és higyjétek el nemlesz semmi balhé.”
 • 17. Egy veszprémi 2008. április 22. 16:43
  „Kíváncsi voltam (innen Veszprémből, miután a Veszprém Megyei Napló cikkét olvastam csak el), hogy Szegeden milyen vélemények alakultak ki a kupadöntőről, és nagyon köszönöm object és Galuska véleményét!
  Azt én is szeretném tudni, hogy miért kellett egy ilyen döntőt Szegeden szervezni! Nagyon csúnya meccs volt, sajnos a játékvezetők nem tudták kézben tartani, de egyik sem indok arra, hogy sportemberek szó szerint agyonverjék egymást. Szégyen :-((”
 • 16. tom93 2008. április 22. 16:42
  „Nagyon sokféle hozzászólás született már a meccsel kapcsolatban. Voltak tárgyilagosak, vehemensek anyázósak, stb., az utóbbiak inkább a Veszprémiektől.
  Én mégis azokkal értek egyet akik arról szóltak, hogy a Veszprém igazi legnagyobb baja az, hogy kezdik elvenni tőlük a 15-éve jól megszokott, bájáratott "játékaikat", előjogaikat és hasonló vagy jobb erényekkel legyőzik Őket most már egymás után többször is (bajnokság, kupa).
  Bizony-bizony a Szeged is bejelnetkezett az aranyért (minden fronton, időben) és nem csak asszisztálni kívánunk a Veszprém dicsőséges diadal útjaihoz. Kellemetlen lehet az is, hogy egy város - Veszprém- egy sportágra tesz fel mindent és ez nem jön be úgy, ahogy szertnék. Jó lenne, ha társulni tudna hozzánk (Pick és Veszprém) a Dunaferr és még más is, még nagyobb lenne az izgalom. Főleg veszprémbe. Még az is lehet, hogy más sportágat keresnének maguknak.

  Ettől óriási pánik tört ki Veszprémbe, egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a helyzettel (ez igaz a velük szimpatizáló médiára is) , de már lázasan dolgoznak az ügyön. Még nem tudjuk mi lesz a veszprémi "megoldás", de valami "írtózatosan frappáns" dolog fog ebből kikerekedni, meglássuk. Nos szegediek nekünk már csak ezért sem szabad meghátrálni és 1 cm-t sem szabad feladnunk a nehéz munkával elért eredményeinkből. Ne hagyja magát el és meghü**íteni egyetlen Szegedi szurkolótársam sem, a mégoly logikusnak tűnő, de saját érdekeiket szem előtt tartó veszprémi érvrendszerek hatásaitól. Én saját szememnek és ítélőképességemnek hiszek csak. A meccset a helyszinen láttam, most is örömmel tölt el a győzelem minden pillanata, ha visszagondolok a derbire.

  Üdv.: és hajrá Pick!!!!”
 • 15. Galuska 2008. április 22. 16:33
  „Mint Pick drukker, egyett értek object-tel. Most ne Egri Viktort fikázzuk, inkább beszéljünk arról, hogy Bajusz hogyan ütötte meg Perezt kézéllel hátulról(!).
  Vagy beszéljünk arról, hogy egy kupadöntőt miért nem semleges helyszínen játszanak?
  Gondoltatok már erre?
  Gondoltatok már arra, hogy miközben felkoncolnátok Egri Viktort, addig egy "pénzéhes" szövetség rossz döntései vezettek ide?
  Gondolkozzatok és ne indulatból ocsároljatok...”
 • 14. object 2008. április 22. 15:47
  „Arra nem gondoltatok, hogy az Egri úgy közvetített a meccset, ahogy egy semleges néző látta???
  A szegediek mészároltak, a veszprémiek pedig nagyon sportszerűen tűrték, és az adott helyzetben mindent megtettek, amit tehettek.
  A meccs vége felé nagyon beszédes volt Perez arckifejezése: 40 perc alatt a pályán annyit ütötték-vágták megtorlatlanul (!) hogy már a sírás határán volt.”
 • 13. Gábor80 2008. április 22. 13:57
  „Hova vezet az, amikor egy csapat játékosait azért kezdik ki mert nem magyarnak születtek (holott szívvel, lélekkel küzdenek SZEGEDÉRT)? Hova vezet az, hogyha undorító, sportszerűtlen kommentálást kell hallgatni? Hova vezet az, ha a Veszprém aljas alattomos játékot játszik, amit eltűrnek (Andjelkovics és a bajnoki címünk elintézése Lusnyikov által pár éve, Puki fejbelövése...)? Hova vezet az, ha az országba egyedüliként nem kapjuk meg a hazai pályát?

  Szégyelnie kellene magát Egri Viktornak, amióta a Szeged a Veszprém elől elszedi a serlegeket folyamatosan ország-világ szeme előtt áskálódik ellene.

  Elérik nálam, amit nem gondoltam volna. Eddig a nemzetközi meccseken szurkoltam a Veszprémnek...”
 • 12. M. Béla 2008. április 22. 13:55
  „Maximálisan egyet értek az elöttem hozzászóló K. Péterrel. Hogy lehet ilyet mindenféle következmény nélkül csinálni?? A legkevesebb lenne a per és a riporter eltiltása egy időre ettől a tevékenységtől. Ha van lelkiismerete ennek a fazonnak, ezután maga mondana le....!”
 • 11. Kiss Péter 2008. április 22. 13:43
  „Én csak egy dolgot nem értek: ez nem szúrt szemet egyik MTV-s fönöknek? Hogy lehet, hogy Egri Viktor még mindig dolgozik? Már hétfőn a kezébe kellett volna adni a felmondólevelét. Talán a veszprémi városi televizióba még elmehetne dolgozni...! Felháborító amit művelt koomentálás címén. Én a Pick vezetése helyében még a pert is megfontolnám Hitelrontás címén!! Mert mi ez ha nem a csapat, a város és a szponzor lejáratása???”
 • 10. balazs_88 2008. április 22. 12:40
  „Én el akartam menni Veszprémbe szurkolni nekik a KEK döntőre, de teljesen elment a kedvem. Ezaz drága MTV és független média amit nálam elértetek.
  HAJRÁ PICK!!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol klubok gólvágókat keresnek

A labdarúgó Bajnokok Ligája hajrája következik: ma 20.45-től (a Viasat3 élőben adja) rendezik az… Tovább olvasom