Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Bolonyai a Hungerité

Vízilabda, Szentes - Nagy volt a játékosmozgás a Szentesi VK női és férficsapatánál. A legfontosabb, hogy a bajnokcsapathoz visszatért Miskolczi Kitti, a férfiakhoz Weszelovszky László és Vörös Viktor, míg a legnagyobb igazolás, hogy a válogatott kapus, Bolonyai Flóra a Hungeritet erősíti a jövőben.
– A bajnok női csapatnak, a Hungeritnek továbbra is Tóth László a vezetőedzője, az együttestől távozott az angol Peggy Etiebet és a görög kapus, Stefania Terefou, viszont érkezett a válogatott kapus, Bolonyai Flóra – decembertől csatlakozik a kerethez, addig az Egyesült Államokban tanul –, visszatért Pengő Nikolett az Egerből és Miskolczi Kitti a Dunaújvárosból, maradt a holland légiós, Sabrina van der Sloot, újként érkezett az Egerből a center Pócsi Bianka – sorolta a neveket a klub szakmai munkájáért felelős vezető, dr. Tóth Gyula mesteredző, megemlítve: a gárda július 27-én vagy augusztus 4-én kezdi meg a felkészülést, és a nemzetközi porondon a LEN-kupában szerepel.

Majd folytatta a férfi együttes „névsorolvasásával", távozott, illetve abbahagyta: Horváth Tamás (Matajsz Márk edző munkáját segíti az új szezonban), Martin Kolarik (Debrecen), Kistamás Zsolt, Szabó Levente, Hegedűs Bence, Hegedűs István (utóbbi kettő Miskolc) és Kiss Gyula, érkezett (ez a lista sem rövid!): az eddig Svájcban légióskodó szerb kapus Predrag Szpaszojevics, Vörös Viktor, Weszelovszky László (utóbbi kettő a Szolnokból, illetve a Debrecenből visszatért a Kurca-partjára), a holland Thomas Lukas, Sabrina barátja, valamint Boros Tamás és Dőry Farkas a Honvédból, illetve a Szolnokból, míg Somogyi Balázs csak november közepéig erősíti a Valdort, utána svájci szerződése szólítja el. A Matajsz-keret az új játékosokkal július 28-án kezdi a munkát, a többiek augusztus 4-én csatlakoznak.

Matajsz Márk megújult kerettel kezd. Fotó: Vidovics Ferenc
Matajsz Márk megújult kerettel kezd. Fotó: Vidovics Ferenc

Nagypál Szilárd, az egyesület elnökségének pénz- és gazdasági ügyekkel foglalkozó tagja elmondta: az elmúlt bajnoki esztendőt – mindent összevetve – pozitívan zárták, a férfiak bennmaradtak az első osztályban, a nők fantasztikus teljesítménnyel nyertek bajnokságot, a költségvetési mérleg pozitív eredménnyel zárt, és a csapatokat működtető Hungerit Vízisportot Támogató Nonprofit Kft. egy autóbuszt is tudott vásárolni. A lányoknak a döntő, míg a fiúknak a 7–10. hely az elvárás, és a szakmai munkának nagy lökést adhat az új fedett uszoda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyből a döntőben

Mindkét szegedi, Vajda Attila (C1 1000 m) és Kárász Anna (K4 500 m) a lehető legrövidebb úton, az előfutam után rögtön döntőbe került a németországi Brandenburgban zajló kajakos, kenus Európa- bajnokság tegnapi nyitónapján. Tovább olvasom