Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Bubori Kornél: sérülések árnyékában

Bár csak 16 évesen kezdett komolyan foglalkozni a labdarúgással, három esztendővel később bemutatkozott az NB II-ben Bubori Kornél. A szegedi labdarúgó pályafutását sérülések árnyékolják be, ezért 27 évesen a futball utáni életre készül: személyi és rehabilitációs edzéseket tart, valamint egy új edzőtermi technológiát népszerűsít.
– Ebben a sorozatban nem idősebbekről szoktak írni? Mondjuk az is igaz, hogy rólam már 24 évesen „örök ígéretként" jelent meg egy cikk, úgy látszik, nálam gyorsabban zajlanak a dolgok – mondta nevetve Bubori Kornél, amikor a Mi lett vele? sorozatunkhoz egyeztettünk vele interjút.

A modellkarrier

Bubori Kornél nevére rákeresve a google.hu elsőként egy modellképet „dob ki", megkérdeztük hát a labdarúgót, hogy tervez-e ilyen irányban karriert csinálni.
– Ez még egy régi történet: tizenéves korom végén készült rólam pár beállított fotó, amit megtudtak a REAC-os csapattársaim. Annyit szekáltak vele, hogy az unszolásukra később csináltattam pár képet, egy-két válogatásra is elmentem. Lett volna pár lehetőségem divatbemutatókon részt venni, de mivel általában egybeesett a meccsekkel, hamar elhalt ez a vonal – mondta a játékos.

A szegedi labdarúgó játszott a BKV Előre, a Cegléd és a REAC színeiben is az NB II-ben, majd három éve hazatért a Szeged 2011-hez – ő volt az első játékos, akit leigazolt az újonnan alakult együttes. Szegediként csak pár meccs jutott neki a másodosztályban, fél év után az NB III-as Makóhoz szerződött.

A legutóbbi másfél esztendőt Tápén töltötte, amellyel tavaly megnyerték a megyeegyet, néhány hónapja pedig egy osztállyal lejjebb, a Gyálaréthez igazolt. Egyelőre új csapatában nem lépett pályára egy sérülés miatt – a játékos pályafutását öt térdműtét is beárnyékolja. A sors fintora, hogy 27 évesen már a futball utáni életére kell készülnie.

– Gyerekként fociztam ugyan, de aztán 16 éves koromig a Pick Szeged utánpótlásában kézilabdáztam, kapus voltam. Ezután döntöttem el, hogy inkább a futball érdekel. Gyorsan lépkedtem előre, 19 évesen bemutatkoztam az NB II-en, majd ceglédi játékosként ligaválogatott lettem. Most legalább ugyanilyen gyorsan lépkedek visszafelé a sérüléseim miatt.

Legutóbb tavaly áprilisban szakadtak szét a térdszalagjai. Egy évet jósoltak neki, ezt tartja, olykor már együtt edz a Gyálaréttel, de az egymás közti játékba még nem száll be. Nagy tervei a futballpályán már nincsenek, ehelyett több más területen próbálkozik.

– A SZEAC 2006-os korosztályának edzőjeként dolgozom. Azért szeretnék visszatérni a pályára, hogy ezzel példát mutassak a kicsiknek. Emellett a Fit Worldben tartok személyi és rehabilitációs edzéseket, elsősorban olyanoknak, akik súlyos sérülésből szeretnének felépülni. Egy új vállalkozásban is benne vagyok, a puresports.hu szak- edzőjeként olyan edzőtermi gépeket népszerűsítünk, amelyek nem lapsúlyokkal, hanem sűrített levegős technológiával működnek. Egyelőre Magyarországon csak a Győr futballcsapata, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia és a telki edzőközpont használ ilyet, de ezeké a jövő – mondta.

Őszintén beszélt a helyzetéről, arról, hogy az NB II helyett a visszavonulásra készül.

Bubori Kornél a SZEAC 2006-os korosztályát edzi. Fotó: Frank Yvette
Bubori Kornél a SZEAC 2006-os korosztályát edzi. Fotó: Frank Yvette

– A sérüléseim nagy részét azért szenvedtem el, mert nem voltak megfelelő alapjaim a profi labdarúgókat érő terheléshez. Éppen ezért célom, hogy úgy készítsem fel a gyerekeket, hogy ne legyen hasonló problémájuk. Bevallom, NB II-es játékosként nem sokra tartottam a megyei bajnokságokat, ám mára megtanultam értékelni azt, aki itt évekig, évtizedekig tisztességesen készül és teljesít. Sokat változott a felfogásom, hiszen míg profiként csak azon kellett gondolkoznom, hogy két edzés között melyik kávézóba üljek be, most azért dolgozok, hogy eltartsam magam. Éppen ezért járok a C licences edzőképzésre, valamint a nyáron beiratkozom egy rehabilitációs szakembereknek szóló képzésre is – tette hozzá. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuti-sikerek Európában

A kontinens 128 legjobb versenyzője vetélkedett a szófiai junior rövidpályás gyorskorcsolya Európa-kupa döntőjében. Tovább olvasom