Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Burány Angliáról álmodik

A legtehetségesebb szegedi labdarúgónak tartják a szakemberek a mindössze 17 esztendős Burány Zoltánt. Fővárosi élcsapatok sokasága hívta, illetve hívja – eddig ellen tudott állni. Egyelőre, ugyanis a távlati céljai között az angol és a spanyol élvonal szerepel.
Burány Zoltán a magyar foci új csillaga lehet. Fotó: Karnok Csaba
Burány Zoltán 17 évvel ezelőtt a vajdasági Zentán született. Még csak hároméves volt, amikor a család Szegedre költözött. Hétéves korában dr. Buchholcz Gábor edzőnél kezdett el futballozni a Tisza Volán SC-ben, ahol végigjárta a szamárlétrát, majd az elmúlt nyáron Vágó Attila magához vette a megyei I. osztályban szereplő első csapat keretébe. Azóta kirobbanthatatlan a kezdő tizenegyből.

Megéri a sok munka

– Jó érzéssel tölt el, hogy jól teljesítettem az ősszel, bízom abban, hogy
tavasszal is sikeres leszek a csapattal együtt. Elsők akarunk lenni, fel szeretnénk jutni az NB III-ba – jelentette ki Zoli. – Muszáj megmutatkoznia annak a rengeteg munkának, amit végzünk. Ilyen képzést nagyon kevesen kapnak az országban, mint mi. Valamikor úgy érzem, a fáradtságtól már lépni sem tudok, ilyenkor összeszorítom a fogam, és csinálom tovább. Hosszú távon biztosan meglesz az eredménye.

Zoltán tervei között az NB I szerepel, majd utána ki szeretné magát külföldön is próbálni.
– Álmom az angol élvonal, de egye fene, a spanyol is megtenné – mosolygott a fiatal középpályás. – Korábban csábított az FTC, az Újpest, mostanában pedig az MTK szeretne megszerezni. A Tömörkény István gimnázium környezetvédelmi szakán másodikos vagyok, az érettségiig mindenképpen a Tisza Volán SC-Szeviépben maradok. A folytatás? Még bizonytalan, ugyanis ha a csapatunk fejlődése töretlen marad, évente osztályt tudnánk váltani, akkor...

Edzői dicséret

Burány klubedzője, Vágó Attila nagyon jó véleménnyel van játékosáról: – Zoli óriási játékintelligenciával rendelkezik, jól szerel, labdabiztos, gyorsan reagál váratlan szituációkra, szorgalmas. Hihetetlenül szerény, hiányzik belőle a csibészség, de azt még „megszerezheti". Amennyiben a jövőben is hasonló alázattal viseltetik a labdarúgás iránt, nagyon jó játékos válhat belőle. Öröm vele dolgozni.

Volt kitől örökölnie


Burány édesanyja egykoron válogatott atléta volt, tőle a gyorsaságát, futballista édesapjától pedig a labdaérzékét örökölte. Erényeivel, gyengeségeivel tökéletesen tisztában van, tudja, miben kell javulnia.
– Úgy érzem, fürge vagyok, elég jól látok a pályán, a ritmusérzékemmel sincs baj, viszont lehetnék pontosabb is, és a rúgótechnikámra is ráférne némi javítás.

Oktatták a Chelsea-t

Az elmúlt év decemberére szívesen gondol vissza. Nem kevés jó érte az esztendő utolsó hónapjában.
– Nem titkolom, büszke voltam, hogy az MTK kölcsönjátékosaként részt vehettem egy hárommérkőzéses angol túrán. A West Ham United 17 éveseivel 3–3-as döntetlent értünk el, a Fulhamet 1–0-ra, a Chelsea gárdáját pedig 5–0-ra győztük le. Fantasztikus élmény, míg élek, nem felejtem el. De azt sem, hogy engem választottak 2005 legjobb Tisza Volán SC-s játékosának. Hatalmas megtiszteltetés, nem számítottam rá.

Zoli példaképe az FC Liverpool és az angol válogatott középpályása, Steven Gerard.
– Szimpatikus futballista, rengeteget fut, labdabiztos, remekül irányít, nagyszerűen lő. Szeretnék rá hasonlítani. Ha ez csak egy kicsit is sikerül, már boldog leszek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Beton-játékosok utódokat nevelnek

Az Első Beton Szeged futsalcsapatának vezetői nemcsak a felnőtt együttest menedzselik remekül,… Tovább olvasom